Κομοτηνή: Αγώνας κατά της πολιομυελίτιδας

18:03 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δικό τους χρώμα, φωνή και πάθος προσέθεσαν οι Ροταριανοί και οι Ροταριανές της Κομοτηνής ανταποκρινόμενοι κι εκείνοι σε ένα ακόμη κάλεσμα αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Χριστοφορίδη, πρώην διοικητή του Ρόταρυ Β. Ελλάδος, το Διεθνές Ρόταρυ ξεκίνησε το 1985 την παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη της φοβερής μάστιγας που έχει στοιχίσει στην ανθρωπότητα εκατομμύρια νεκρούς κι ακόμη περισσότερους αναπήρους, συνήθως άτομα νεαρότατης ηλικίας. «Υπολογίζεται ότι πάνω από 20 εκ. παιδιά που θα πάθαιναν αυτή την ασθένεια έχουν γλιτώσει » δηλώνει σημειώνοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης του

κόσμου.

Αναλυτικότερα, περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί στις σχεδόν 3 δεκαετίες που διαρκεί αυτή η μεγαλειώδης προσπάθεια που οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το 1985 είχαν καταγραφεί περισσότερα από 185.000 νέα κρούσματα της νόσου σε 160 χώρες σήμερα τα κρούσματα περιορίζονται σε λιγότερα από 180 σε τρεις (3) μόλις εμπόλεμες και δυσπρόσιτες περιοχές (Αφγανιστάν, Βόρειο Πακιστάν και Β. Νιγηρία).

Σήμερα, στο πλαίσιο της World Polio Day, Ροταριανοί Όμιλοι από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν τον αγώνα κατά της πολιομυελίτιδας και να κάνουν γνωστό ότι απέχουμε ελάχιστα από την εξάλειψη της μολυσματικής ασθένειας που προκαλεί παιδική παράλυση. Ήδη στην Κομοτηνή αυτό το μήνυμα στάλθηκε χθες, έμπροσθεν του κτιρίου της Λέσχης Κομοτηναίων που είχε φωτιστεί ανάλογα. «Είμαστε τόσο κοντά στην εξάλειψη της νόσου» δηλώνει η κα Κική Μιχαλοπούλου, πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου «Η Ροδόπη» επισημαίνοντας το μήνυμα του Διεθνούς Ρόταρυ. «Θέλεις να βοηθήσεις στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, έλα και γιόρτασε κι εσύ μαζί μας». Σύμφωνα με την πρόεδρο κύριο μέλημα του Ρόταρυ είναι η φροντίδα της μητέρας και του παιδιού.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής συμμετέχοντας ενεργά στο παγκόσμιο δίκτυο των Ροταριανών Ομίλων, ενώνει κι ενισχύει τον αγώνα κατά της πολιομυελίτιδας τονίζοντας «Απέχουμε μια ανάσα για την εξάλειψη της μολυσματικής ασθένειας που απειλεί τα παιδιά παγκοσμίως».
Φώτο:Η Κική Μιχαλοπούλου, ο Γιώργος Χριστοφορίδης και τα υπόλοιπα μέλη του ROTARY Κομοτηνής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα