Κομοτηνή: Tο μπερδεμένο “κουβάρι” της αγοράς

14:37 10/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δώδεκα χρόνια υπεύθυνη σε κατάστημα πώλησης κλωστών η κα Αϊσε παρατηρεί τους ρυθμούς της τοπικής αγοράς χωρίς να κρύβει στιγμή την αγωνία της. «Τα τελευταία χρόνια όλα άλλαξαν προς το χειρότερο» δηλώνει κι εξηγεί ότι εκείνο που διαπιστώνει καθημερινά είναι η μείωση της κίνησης «έτσι, σαν το «μπερδεμένο» κουβάρι που κρατώ στα χέρια μου γίναμε» δηλώνει και δείχνει τις κλωστές.

«Πόσοι πελάτες μπήκαν σήμερα στο κατάστημά σας» ρωτάμε την κα Αϊσε. «Δύο –τρεις » δηλώνει και προσθέτει ότι δεν υπάρχει κίνηση. «Στην αρχή, όταν ξεκίνησα τη δουλειά παρατηρούσα ότι ο κόσμος είχε διάθεση να ξοδέψει.

Τώρα αυτό έχει αλλάξει. Ακόμη και το ένα ευρώ που θα δώσουν το σκέφτονται. Αγοράζουν ένα κουβάρι κλωστή και σχολιάζουν «τι ακριβό!» Έεε έτσι δεν γίνεται δουλειά.»

Γνωρίζει καλά τα προβλήματα μιας μικρής επιχείρησης, όπως η δική της, αλλά και τον αγώνα που κάνει εκείνη κι άλλες γυναίκες σαν κι εκείνη να σταθούν στα πόδια τους. Να στηρίξουν τις οικογένειές τους και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής. «Είναι δύσκολα για μια γυναίκα» τονίζει μην κρύβοντας τα πολλά που φορτώνουν τους ώμους τους. «Αγώνας στην αγορά, αγώνας και στο σπίτι. Όλα εκείνη περιμένουν. Και τα σημαντικά και τα ασήμαντα.»

Προσδοκά ότι σύντομα θα αλλάξουν τα πράγματα στην αγορά. «Αν αλλάξει λίγο το κλίμα, τότε σίγουρα θα έρθουν καλύτερες μέρες και για μας τους μικρούς. Τώρα όλα είναι μπερδεμένα σαν ένα κουβάρι με κλωστές» δηλώνει κι επιστρέφει στον πάγκο της με την ελπίδα ότι όλο και κάποιος πελάτης θα εμφανιστεί. Το μπερδεμένο κουβάρι είναι εκεί και την περιμένει.

Keywords
Τυχαία Θέματα