Κομοτηνή: Dura lex sed lex για τις αναστολές και τις συγχωνεύσεις σχολείων

20:09 29/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν μ’ αρέσει να ξεχωρίζω τα μειονοτικά από τα δημόσια σχολεία. Οι νόμοι, οι κανόνες και οι υπουργικές αποφάσεις που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία ισχύουν και για τα μειονοτικά. Εκτός κι αν προβλέπεται κάτι διαφορετικό. » δηλώνει ο κος Παναγιώτης Κεραμάρης, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, με αφορμή την όποια δυσαρέσκεια δημιουργούν οι αναστολές και οι συγχωνεύσεις σχολείων.

«Δεν είναι δικαιολογημένη αυτή η γκρίνια. Εφαρμόζω το Νόμο και τον κανόνα που ισχύει.» σημειώνει ο περιφερειακός διευθυντής εξηγώντας ότι όταν μειώνεται ο αριθμός των μαθητών είναι φυσικό να γίνονται τέτοιου είδους κινήσεις, είτε αναστολές, είτε συγχωνεύσεις.

Τα παραδείγματα δεν λείπουν στη Θράκη. Δυσαρέσκεια προέκυψε για το σχολείο της Λεπτής της Ορεστιάδας, που από τριθέσιο έγινε διθέσιο. Αναστολή λειτουργίας υπήρξε στο δημοτικό σχολείο της Ραγάδας στη Ροδόπη, «για αρκετά χρόνια το κρατήσαμε ανοικτό παρά το γεγονός ότι ήταν λιγότερα παιδιά από ό,τι προέβλεπε ο Νόμος. Δεν μπορούμε να το κρατήσουμε ανοικτό μόνο με τρεις μαθητές. Λυπάμαι πολύ δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά» εξηγεί ο κος Κεραμάρης σημειώνοντας με νόημα «Όταν δεν υπάρχουν μαθητές, δεν μπορούν να υπάρχουν και σχολεία

Φροντίδα και για την μεταφορά των παιδιών
Αποκαλύπτει δε πως φέτος δέχθηκε έντονη πίεση για να λειτουργήσει ξανά το σχολείο του Κομάρου, οι μαθητές του οποίου, αν και αριθμητικά περισσότεροι, πηγαίνουν στην Αύρα, όπου είναι καλύτερες οι κτιριακές υποδομές. «Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει καθώς πρέπει να πάμε σε πολυθέσια σχολεία. Θα είναι καλύτερο για τους μαθητές. Πάντα με γνώμονα το καλό των παιδιών θέλουμε να προχωρούμε στις μεταβολές αυτών των σχολείων.» δηλώνει ζητώντας τη συμβολή και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. «Πρώτα εξασφαλίζουμε τη μεταφορά των παιδιών και μετά πηγαίνουμε σε τέτοιου είδους μεταβολές των σχολείων.» σημειώνει.

Στις 11 Σεπτεμβρίου όλοι στη θέση τους
Τέλος, υπόσχεται πως και φέτος, όπως και πέρσι, τα σχολεία θα ανοίξουν όλα στην ώρα τους με τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται. «Γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το γνωστό πρόβλημα των κενών. Στις 11 Σεπτεμβρίου οι Αναπληρωτές που χρειάζονται σε κάθε σχολείο θα είναι στη θέση τους.» υπόσχεται υπενθυμίζοντας πως κάτι τέτοιο έγινε και πέρσι.
Φώτο:Παναγιώτης Κεραμάρης Κείμενο – Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα