Κομοτηνή: 9-6-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

19:14 9/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία – Κορονοϊός
Ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης για τα test Covid 19
«Τα μαζικά δείγματα στον γενικό πληθυσμό του Νομού Ξάνθης έδωσαν μια πρώτη εικόνα της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει στην περιοχή. Αυτή, η εικόνα που έχουμε, δεν μπορεί, προς το παρόν, να αξιοποιηθεί, για να εξαχθούν ασφαλή συγκριτικά συμπεράσματα, σχετικά με τη γενικότερη εικόνα της Ελλάδας, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί

σε άλλο Νομό της χώρας μαζικές δειγματοληψίες στον γενικό πληθυσμό.» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ξάνθης. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι «τα αποτελέσματα αναλύονται από τους ειδικούς οι οποίοι ακολουθούν απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα τόσο στην ιχνηλάτηση, όσο και στον περιορισμό της διασποράς του ιού, χωρίς καμία εξαίρεση.»

Η σχέση δειγμάτων test Covid και αποτελεσμάτων στην Ξάνθη :
Στο Δήμος Ξάνθης (65.133) ελήφθησαν 2.483 δείγματα και βρέθηκαν 2 θετικά. Στο Δήμο Αβδήρων σε 83 δείγματα δεν βρέθηκε κανένα θετικό. Στο Δήμο Μύκη σε 600 δείγματα εντοπίστηκαν 22 θετικά και στο δήμο Τοπείρου σε 99 δείγματα εντοπίστηκαν 5 θετικά. Συνολικά εντοπίστηκαν 29 θετικά κρούσματα στο Νομό της Ξάνθης.
Δήλωση του Ηλία Μόσιαλου για τα κρούσματα κορονοϊου στην Ξάνθη
Την άποψη ότι η περιοχή της Ξάνθης θα αποφύγει το lockdown μετά τα 29 κρούσματα, εκ των οποίων 22 στο Δήμο Μύκης, κατέθεσε ο εκπρόσωπος της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κοροναϊό. Ηλίας Μόσιαλος. Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των νέων αποτελεσμάτων σημείωσε: «Αν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους, εκεί δηλαδή που ο κοροναϊός προκαλεί επιπτώσεις θα έχουμε πρόβλημα. Η στρατηγική αντιμετώπισης του κοροναϊού και η στρατηγική της αποκλιμάκωσης θα πρέπει να εστιαστεί στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες. Μεγάλη ανησυχία θα υπήρχε αν ο αριθμός των διασωληνωμένων είχε ανέβει πολύ. Αν υπάρχει έξαρση σε μια περιοχή, πρέπει να την αντιμετωπίζουμε τοπικά. Χρειάζεται να έχουμε έξυπνες αντιμετωπίσεις στην πανδημία. Δεν θα κλείσει η Ξάνθη επειδή υπάρχουν 30 κρούσματα» υπογράμμισε.
Πρωτογενής Τομέας
31 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας
Στη δέσμευση ποσού ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας προχώρησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της στοχευμένηςστήριξης που παρέχει το Υπουργείο στους πληττόμενους κλάδους του πρωτογενούς τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα και δικαιούχοι της ενίσχυσης καθορίζονται οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν μονάδα της οποίας το κοπάδι παραδίδει τουλάχιστον 100 κιλά γάλα. Για τα νησιά στα οποία δεν λειτουργεί τυροκομική μονάδα, αίρεται η υποχρέωση παράδοσης γάλακτος.

Βουλή
Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το λατομείο της Δύμης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι έλεγχοι γίνονται στο λατομείο και δεν διαπιστώνονται παραβάσεις απαντά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην αναφορά του Βουλευτή Ροδόπης του ΚινΑλ, του κ. Ιλχάν Αχμέτ που αφορούσε διαμαρτυρία των κατοίκων του οικισμού της Δύμης για την λειτουργία του λατομείου των αδρανών υλικών και η οποία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή. Οι έλεγχοι θα ξαναγίνουν υπόσχεται το Υπουργείο.

Ιλχάν Αχμέτ:»Είμαστε στην αφετηρία και όχι στο τέλος της διαδρομής»
«Οι απαντήσεις που δίνουν στην αναφορά των κατοίκων που κατέθεσα στον Υπουργό Περιβάλλοντος σηματοδοτούν την αφετηρία του αγώνα για την οριστική επίλυση του προβλήματος και όχι το τέλος των προσπαθειών.» αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και επισημαίνει: « Η λειτουργία παραγωγικών μονάδων στην Ροδόπη είναι ασφαλώς ζητούμενο, χωρίς όμως η λειτουργία τους αυτή να επιφέρει βαρύ κόστος για την υγεία, την οικονομία και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Παιδεία
Νέα Κινητοποίηση αποφάσισε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών
Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» συνεχίζοντας τον αγώνα για τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της ΥΑ για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, την άμεση εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής – εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δήμος Ιάσμου: Η ΑΔΜΘ απέρριψε την προσφυγή της παράταξης του Καδή Ισμέτ
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης απέρριψε την προσφυγή που είχε κάνει η παράταξη (Δημοκρατική Συνεργασία) του Καδή Ισμέτ έναντι της 3ης τροποποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Ιάσμου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιάσμου. «Την προσφυγή την είχε υπογράψει συνολικά η παράταξη του κου Καδή, εκτός του κου Μαντρατζή Χασάν.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου και σημειώνεται ότι: «Η 3η τροποποίηση του προϋπολογισμού εγκρίνεται όπως κατατέθηκε από τη δημοτική αρχή.»

Μετακόμιση του Δημαρχείου Σαπών
Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες και το ΚΕΠ που στεγάζονται στο Δημαρχείο Σαπών ξεκίνησαν σήμερα την μετακόμιση και εγκατάσταση τους στο κτίριο της πρώην ΔΟΥ Σαπών. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Δήμου Μαρωνείας Σαπών: «Η συγκεκριμένη αλλαγή , η οποία πρόσκαιρα για λίγες ημέρες δημιουργεί προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, ήταν επιβεβλημένη από το γεγονός της έναρξης των εργασιών ανακαίνισης και διαρρύθμισης των εσωτερικών χώρων του Δημαρχείου , που κρίθηκαν απαραίτητες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτιριακού συγκροτήματος.» Ως εκ τούτου οι υπηρεσίες και το ΚΕΠ του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών δεν θα μπορούν για το χρονικό διάστημα της μετεγκατάστασης τους να εξυπηρετούν τους πολίτες, από τους οποίους η δημοτική αρχή ζητά την κατανόησή τους.
Οικονομία
Διαδικτυακή ημερίδα την Τετάρτη από την ΟΕΒΕΣ και τον Σύλλογο Λογιστών
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Νομού Ροδόπης σε συνεργασία με το Σύλλογο Λογιστών Ροδόπης, διοργανώνουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 19.00 ζωντανή διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέματα «Πρόγραμμα απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (SURE)» και «Προγράμματα εγγυοδοσίας επιχειρήσεων». Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σαββάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης, ενώ θα κάνει έναρξη της ημερίδας – εισήγηση ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, κ. Βαφειάδης Ανέστης.

Πολιτισμός Παράδοση
Δωρεά ψυχής από την Κατερίνα Κοτζαμπάση Ζαφειριάδη
Υφαντά , κληρονομιά της μάνας της, δώρισε η κ. Κατερίνα Κοτζαμπάση- Ζαφειριάδη στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων. Την υπόσχεση ότι φορεσιές θα προστεθούν στο βεστιάριο του Συλλόγου και θα ντύσουν τα κορίτσια των χορευτικών, ενώ κάποια από τα υφαντά θα χρησιμοποιηθούν σε εκδηλώσεις και τα άλλα στην έκθεση , μέσα στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου, έδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Νάκος.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη διακινητή
Συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Στην Εγνατία Οδό (ύψος Κομοτηνής), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, το όχημα προσέκρουσε στο στηθαίο και τις προστατευτικές μπάρες της οδού και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός . Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Καιρός
Καιρός ΤΕΤΑΡΤΗ 10-06-2020
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, κορονοϊός, test, ελλαδα, ξανθη, lockdown, νέα, κεπ, δου, ιουνίου, νακος, συλληψεις, καιρος, ert, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δημοτικες εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, εκλογικα αποτελεσματα, βουλη, ηλιας μοσιαλος, τελος ακινητων, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, κρουσματα σημερα, αστυνομικο τμημα, εκλογες 2010 δημοτικες, δημος ξανθης, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, δου, θρακη, κεπ, νησια, οικονομια, πλαισιο, υγεια, ωρα, test, αχμετ, βορεια, βοριδης, γαλα, γεγονος, γινονται, διαστημα, δημος, δημοσιο, δηλωση, διοικηση, εγνατια, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εσωτερικων, ζητα, ζωης, ιδια, υπηρεσιες, θετικο, εικονα, ιλχάν αχμέτ, κιλα, κτιριο, λειτουργια, νηπιαγωγειο, ξημερωματα, οχημα, ποιοτητα, προβληματα, συνεχεια, ωρες, μποφορ, εφαρμογη, ηπειρωτικα, υπουργειο, ιουνίου, ομαδες, σημα, θεματα, θερμοκρασια, θετικα
Τυχαία Θέματα