Κομοτηνή: 7-10-2018 Ενημέρωση

20:49 7/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινωνία
Πρώτη θέση για την Κομοτηναία Ελευθερία
Η Αντωνακοπούλου Ελευθερία κατέκτησε την 1η θέση στον Αγώνα Παγκρατίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχα 2018. Στην κατηγορία με τους αθλητές ηλικίας 15-17 ετών στα 63 κιλά στον τελικό εναντίον της Ρωσίδας πρωταθλήτριας. Μπράβο Ελευθερία και καλή συνέχεια!

4η Γιορτή μελιού σήμερα στην Κομοτηνή
Συνεχίζει την προσπάθεια για την προώθηση και τη διάδοση του μελιού στην περιοχή ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης «Το Κεντρί», διοργανώνοντας με επιτυχία την 4η Γιορτή μελιού στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Δεκατρείς μελισσοκόμοι

της Ροδόπης παρουσίασαν τόσο το μέλι, όσο και άλλα προϊόντα της μέλισσας, όπως γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη και την κερήθρα εντυπωσιάζοντας με την ποιότητα των προϊόντων τους.

Αντισφαίριση με αμαξίδιο
Στην πόλη της Κομοτηνής, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ, φιλοξενήθηκε το σύνολο των Ελλήνων αθλητών με αναπηρία στο αγώνισμα της αντισφαίρισης με αμαξίδιο λόγο της διεξαγωγής προπονητικού προγράμματος με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη του αθλήματος και την βελτίωση των ικανοτήτων των συμμετεχόντων αθλητών. Η αντισφαίριση με αμαξίδιο είναι ένα δυναμικό άθλημα. Οι αθλητές με αναπηρία αξίζουν τον θαυμασμό μας, μα κυρίως όμως αξίζουν την στήριξη της πολιτείας για να συνεχίσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Δωρεάν μαθήματα για 3η χρονιά από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξάνθης
Τις «πόρτες» του άνοιξε και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξάνθης, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, παρέχοντας διδακτική υποστήριξη σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στρατός
Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού
Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (09 Οκτωβρίου 2018) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» ως εξής: • Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης). • Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης). Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Πολιτισμός
Βραδιά ποίησης
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου δίνει βήμα στους ποιητές διοργανώνοντας για μία ακόμη φορά ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΕΟΥ δημοτικού σχολείου Ιάσμου δίπλα στο γήπεδο. Θα προηγηθεί στις 18:00 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ιάσμου,Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας επί της εορτής του Αγίου Κοσμά που είναι την επομένη. Υπεύθυνος οργανωτικού της εκδήλωσης ο κ Μπατζάκας Γεώργιος.

Οι «Φιλοτέχνες» διασκεδάζουν
Οι «Φιλοτέχνες» το Σάββατο 03 Νοεμβρίου στις 20:30 πραγματοποιούν τον ετήσιο χορό τους, στο Κέντρο Διασκέδασης «Ποσειδώνιο». Μαζί τους θα είναι οι “Οδρύσες”, ένα από τα καλύτερα Θρακιώτικα μουσικά σχήματα , καθώς και οι εξαίρετοι μουσικοί Τάσος Πετρόπουλος (ποντιακή λύρα και τραγούδι) και Κώστας Μπανιώτης (σαρακατσάνικο και ηπειρώτικο τραγούδι) σε ένα γλέντι με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, που θα κρατήσει ως τις πρωινές ώρες.

Αστυνομικό Δελτίο
Καταδίωξη και τραυματισμός μεταναστών
Τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο 36χρονος διακινητής και πέντε διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών
Συνελήφθη προχθές (5-10-2018) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι προέβαινε στην πώληση λαχνών της λαχειοφόρου αγοράς συλλόγου, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μπλοκ αποδείξεων, ένα μπλοκ λαχνών και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, την 6-10-2018 το πρωί, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 29χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, την 6-10-2018 το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 20χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα