Κομοτηνή: 4-7-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

10:34 4/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζητούν να ανοίξει ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας Κομοτηνής
Να ακυρωθεί άμεσα η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση και να ανοίξει ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας Κομοτηνής και για τους πολίτες που έρχονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία ζητούν με ψήφισμά που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς οι φορείς της Ροδόπης. Παράλληλα ζητούν να σταλεί υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής για τη διενέργεια ελέγχων

στους εισερχόμενους τουρίστες, προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία. «Η ανάπτυξη της περιοχής μας, αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, είναι μια υπόθεση που οφείλετε να τη χειριστείτε με ευαισθησία και-κυρίως- σε αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.» αναφέρεται στο ψήφισμα και σημειώνεται ότι «Το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας Κομοτηνής την πλήττει βάναυσα και-δυστυχώς- ανεπανόρθωτα! Και-παράλληλα- δε συνεισφέρει ούτε κατ’ ελάχιστον στην υγειονομική θωράκιση της χώρας!»

Ερώτηση για το άνοιγμα των συνοριακών σταθμών
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου από κοινού με τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με αίτημα να ανοίξουν άμεσα οι πύλες εισόδου των συνοριακών σταθμών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. ώστε να μην προκληθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό. Η νέα αυτή πρωτοβουλία τους είναι ενταγμένη στην κατεύθυνση κλιμάκωσης της πίεσης, ώστε η αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη απόφαση της κυβέρνησης να ανακληθεί άμεσα.

Ο Ε. Στυλιανίδη σε αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχινά με θέμα της περιφερειακή ανάπτυξη
Σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη μετά την πανδημία στην Πάτρα συμμετείχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνα Επίτροπο Μαργαρίτη Σχινά. Ο κος Στυλιανίδης ανέπτυξε τη θεσμική κατοχύρωση της περιφερειακής ανάπτυξης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με τη θέσπιση του άρθρου 174 της Σύμβασης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έδωσε έμφαση σε μια Εθνική Στρατηγική Διατροφικής Αυτάρκειας που ξαναβγάζει μπροστά την αξία του πρωτογενούς τομέα. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έκλεισε τη τοποθέτηση του με το αισιόδοξο μήνυμα, ότι η κρίση, όσο σκληρή και αν είναι, κρύβει μέσα της για την Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία δε δικαιούμαστε να την αφήσουμε αναξιοποίητη

Αναφορά Γεωργιάδη στην επαναλειτουργία της Shleman
«Βούληση και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και δική μου, είναι το εργοστάσιο της βιομηχανίας Shelman στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, να ξεκινήσει σύντομα να επαναλειτουργεί».Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου. Ο βουλευτής Ροδόπης επισήμανε ότι «επτά χρόνια μετά το κλείσιμο της, η εταιρεία εξακολουθεί να είναι μια σύγχρονη μονάδα έτοιμη να επαναλειτουργήσει και να αντέξει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον ενισχύοντας την τοπική κοινωνία» και προσέθεσε: «Υπάρχει ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον. Η μόνη καθυστέρηση που υπάρχει είναι η δανειοδότηση της από την Αναπτυξιακή Τράπεζα». Την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι αφού κατατεθούν από τον επενδυτή τα χρήματα και γίνει ο έλεγχος από την Τράπεζα η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα. «Δημόσια αναγνωρίζω την απίστευτη υπευθυνότητα, υπομονή και το θάρρος που έδειξαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια και έχουν κρατήσει σε πολύ καλή κατάσταση την εταιρεία ώστε να μπορεί εύκολα να επαναλειτουργήσει» είπε ο κος Γεωργιάδης για να απαντήσει: «Δεν αρκούν οι γενικές και απροσδιόριστες υποσχέσεις. Δεν μπορεί να κλωτσάτε το τενεκεδάκι από μέρα σε μέρα. Πρέπει γρήγορα να πάρετε αποφάσεις γιατί η περιοχή της Θράκης έχει επενδυτική άπνοια και χρειάζεται γρήγορα επενδύσεις», σημείωσε ο κ. Χαρίτου.

Ευχαριστήρια επιστολή πρώην εργαζομένων της Shelman
Οι πρώην Εργαζόμενοι της ΣΕΛΜΑΝ στο εργοστάσιο της Κομοτηνής με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κύριο Χαρίτο Δημήτρη για την «πολύτιμη», όπως υποστηρίζουν «συνδρομή και συμπαράστασή του στην προσπάθεια που γίνετε για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.» «Ευελπιστούμε η παρέμβασή του με την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να συμβάλλει καταλυτικά, ώστε ο Υπουργός να μεριμνήσει άμεσα για να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του για να έχει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αίσιο τέλος η προσπάθεια που γίνεται για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στη Κομοτηνή και να δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίας, κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη ο Νομός Ροδόπης.» αναφέρουν οι πρώην Εργαζόμενοι στη ΣΕΛΜΑΝ στο Εργοστάσιο της Κομοτηνής.
Πρωτογενής Τομέας
Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ενεργοποιεί επιτροπή ελέγχων για την ασφάλεια τροφίμων, ζωοτροφών και υγείας των ζώων
Συγκροτείται η Συντονιστική Επιτροπή Επίσημων Ελέγχων για την ασφάλεια τροφίμων ζωοτροφών και υγείας των ζωών με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έργο της είναι ο συντονισμός των κεντρικών αρμόδιων αρχών για την οργάνωση, την εποπτεία, τον συντονισμό και τη διενέργεια των επίσημων ελέγχων και των άλλων επίσημων δραστηριοτήτων που διεξάγονται για την εξακρίβωση της συμμόρφωσης με τους κανόνες που θεσπίζονται σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και των κανόνων για την υγεία και την καλή μεταχείριση των ζώων, την υγεία των φυτών και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
Υγεία – Κορονοϊός
7 κρούσματα στην Ξάνθη
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 28 νέα κρούσματα του ιού εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 1 στις Σέρρες, 1 στην Κοζάνη, 7 στην Ξάνθη, 3 στη Λάρισα, 1 στον Έβρο, 1 στην Πιερία, 1 στην Κάρπαθο και 13 εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.
Νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Ξάνθη
Νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 6 Ιουλίου στο 3ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας drive through συνεργείο από 12.00μ.μ. έως 16.00μ.μ.

Θετικό στον κορονοϊό μέλος ξανθιώτικης αποστολής

Δεν θα γίνει το προγραμματισμένο για σήμερα ματς της Ξάνθης με την Λαμία, καθώς μέλος της ξανθιώτικης αποστολής βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό! Η ομάδα της Ξάνθης θα περάσει τα τεστ του Covid-19 τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, αν τα δείγματα είναι καθαρά τότε το ματς με την Λαμία θα γίνει την Δευτέρα αν όμως όχι τότε το ματς αναβάλλεται οριστικά και η ομάδα της Ξάνθης θα κληθεί άμεσα να επιστρέψει στην Ξάνθη και να μπει σε πενθήμερη καραντίνα

Παιδεία – ΔΠΘ
Συνεισφορά των Δενδροφυτεμένων εκτάσεων μέσω ΔΠΘ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To έργο COFORMIT με τίτλο «Συνεισφορά των Δενδροφυτεμένων εκτάσεων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στην προστασία του περιβάλλοντος και στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής» υλοποιείται με συντονιστή φορέα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ–ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ–ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ». Ένας από τους στόχους του έργου είναι η διαρκής καταγραφή των μεταβολών δέσμευσης άνθρακα από τις δενδροφυτείες.

Εθελοντισμός
Εθελοντική αιμοδοσία από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, συμβάλλοντας με την δράση του στην καταπολέμηση της νόσου Covid-19. Με σύνθημα «Το ΟΕΕ πάντα παρόν – Όλοι μαζί δίνουμε ζωή» διοργάνωσε σήμερα πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία για την στήριξη των νοσοκομείων της χώρας. Παράλληλα, πραγματοποίησε προσφορά ειδών ατομικής προστασίας στις κατά τόπους Μητροπόλεις. Σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη μέλη και φίλοι του ΟΕΕ Θράκης έστειλαν το δικό τους μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης δίνοντας το αίμα τους.
ΑμεΑ
Τοποθετήθηκε ο μηχανισμός Seatrack στο Φανάρι

Τοποθετήθηκε ο μηχανισμός Seatrack στο Φανάρι, από το Δήμο Κομοτηνής σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης. Ιδιαίτερη μέριμνα από τις υπηρεσίες του δήμου υπήρξε για την τοποθέτηση των απαραίτητων διαδρόμων ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των ΑμεΑ από τις θέσεις πάρκινγκ στο μηχάνημα.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνει από 7 ως 30 Ιουλίου 2020 (Τρίτη | Τετάρτη | Πέμπτη) ΘΕΡΙΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για τα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας, λόγω της πανδημίας. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και εγγραφές στα τηλέφωνα 25410 29282 και 25410 26635, απογευματινές ώρες, 17:30-20:30. Η υλοποίηση των εργαστηρίων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.
Ανακοίνωση – ΔΕΗ
Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) γνωστοποιεί στο κοινό του Νομού Ροδόπης, ότι προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης δικτύων, θα γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος όπως παρακάτω:
την Κυριακή 05-07-20, 1. Από τις 07.30 έως 09.00 στους οικισμούς Ανθοχώρι, Βάκος Α & Β, Αρχοντικά, νότιο τμήμα του Αράτου καθώς και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στον οδικό άξονα διασταύρωση ΒΙ.ΠΕ.Κομοτηνής έως Ανθοχώρι και βόρειο τμήμα της ΒΙ.ΠΕ.Κομοτηνής 2. Από τις 10.00 έως 11.00 και 11.30 στον οικισμό Υφαντές, 5 ο χιλ. Κομοτηνής Ιάσμου μέχρι τα αλίπαστα του Πασχαλίδη. 3. Από τις 12.00 έως 13.00 στους οικισμούς Αμβροσία και νότιο τμήμα του Πολυάνθου καθώς και τα αρδευτικά και επιχειρήσεις που βρίσκονται στον οδικό άξονα Πολυάνθου – Αμβροσίας έως Παναγία Φανερωμένη Βαθυρρύακος. Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα. Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις μας πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει, μετά την διακοπή να τους ελέγχουν αν περιστρέφονται όπως πριν. Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε συμμερίζεται την ταλαιπωρία του κοινού και ζητά την κατανόησή του

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα 100 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης
Συνελήφθη σήμερα (3-7-2020) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Φερών Έβρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι εισήλθε παράνομα στη Χώρα μας από την Τουρκία, μεταφέροντας μία (1) νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 100 γραμμαρίων. Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη την 2-7-2020 το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Καιρός ΣΑΒΒΑΤΟ 04-07-2020

Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αδωνις γεωργιαδης, υπουργείο παιδείας, ελλαδα, ΕΟΔΥ, συριζα, βουλη, νέα, πατρα, κος, shelman, βιπε, εταιρεία, τραπεζες, σελμαν, υπαατ, κορονοϊός, σερρες, κοζανη, ξανθη, λαρισα, χλμ, drive, λαμια, τεστ, δραση, οεε, προσφορες, αλεξανδρουπολη, αμεα, σχολεια, δεη, δεδδηε, συλληψεις, σοκολατα, καιρος, σαββατο, αιγαιο, ert, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, διακοπη ρευματος, αξια, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, θερινη ωρα, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κρουσματα σημερα, αστυνομικο τμημα, δεδδηε, βουλευτες, δημοκριτειο, αιμοδοσια, αμεα, αυτοκινητο, βημα, βουλγαρια, εθνικη, θαρρος, θεμα, θρακη, οεε, οικονομικο επιμελητηριο, τεστ, το βημα, υγεια, υπουργείο παιδείας, ωρα, αγροτικη, αδωνις, αιμα, απνοια, αναπηρια, βιπε, βορεια, βοριδης, γινει, γινεται, δευτερα, δυστυχως, δικη, δικτυα, εγγραφες, εθελοντικη αιμοδοσια, ευκαιρια, ευκολα, ειπε, υπαρχει, ερχονται, εταιρεία, ετων, ζητα, ζωων, υπηρεσιες, υπομονη, υποθεση, θεσεις εργασιας, θετικο, υγειονομικο, ιδρυμα, κος, λειτουργια, μακεδονια, μεριμνα, ομαδα, παντα, παιδια, περιβαλλον, πιερια, προβληματα, πρωι, πυλες, ρευμα, σαββατο, σελμαν, συνεχεια, συντομα, σωματειο, ταλαιπωρια, ταση, τμημα, τουρκια, υπαατ, υλοποιηση, φαναρι, χλμ, ωρες, ασφαλεια, δημητρης, drive, εμφαση, ετοιμη, εθνικο, ευριπιδης, φιλοι, γινετε, ηπειρωτικα, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κυριακου, κυριακη, μπροστα, shelman, τραπεζα, θερμοκρασια, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα