Κομοτηνή: 31-10-2018 Πρωινή Ενημέρωση

07:35 31/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Προκήρυξη 180 μόνιμων θέσεων γεωτεχνικών
Την προκήρυξη 180 μονίμων θέσεων εργασίας γεωτεχνικών προανήγγειλε από το βήμα του 19ου Φυτοπαθολογικού Συνεδρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει «8 χρόνια μετά από την τελευταία πρόσληψη γεωτεχνικού στο υπουργείο».

Γύρος προϊόν ΕΠΙΠ
Το πρώτο ελληνικό Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν – ΕΠΙΠ θα είναι ο Ελληνικός Γύρος. Όπως έγινε γνωστό σε λίγες ημέρες θα δημοσιευθεί η Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία αναγνώρισης των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων

(ΕΠΙΠ) από το ΥΠΑΑΤ, ώστε να πιστοποιηθεί ο “Ελληνικός Γύρος” ως ΕΠΙΠ. Στην εξαγγελία αυτή προχώρησε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Διυπουργική σύσκεψη για τη διάσωση των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών

Καράβια, καΐκια και βάρκες φέρνοντας την ψαριά

Ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο που ήταν αναγκαία προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της δυνατότητας διάσωσης των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών (ξύλινων καϊκιών κ.ά.), ώστε να μην οδηγηθούν στη διάλυση. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς εξέφρασαν τη βούλησή τους να διασωθούν τα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη, τα οποία αποτελούν μέρος της πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Νέος γραμματέας στο ΚΙΝΑΛ Ροδόπης
Ο Βαγγέλης Πολίτης είναι ο νέος γραμματέας της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής στη Ροδόπη. Στα 25 του χρόνια αναλαμβάνει τα ηνία σε μια κρίσιμη για το Κίνημα περίοδο. Ο κ. Πολίτης κατάγεται από την Κομοτηνή, έχει τελειώσει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στην Κομοτηνή και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο ΠΑΜΑΚ, ανέλαβε τη θέση μετά την παραίτηση του κ. Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής στις επερχόμενες εκλογές.

Περιφέρεια
2,5 εκατομμύρια ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
2,5 εκατομμύρια ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα Νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης και 300 χιλιάδες ευρώ για τη διαμόρφωση του οικοπέδου Κρέη στην Καβάλα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αν.Μ.Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Συνδικαλισμός
Κλιμάκιο στελεχών της ΑΔΕΔΥ στην Κομοτηνή
Κλιμάκιο στελεχών της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον κ. Σταύρο Κουτσιουμπέλη, Γενικό Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ επισκέπτεται σήμερα την Κομοτηνή. Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί εργασιακούς χώρους για ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με την 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 14 Νοεμβρίου 2018 καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στον Δημόσιο Τομέα. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
09:00 Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Διεύθυνση Δασών & ΔΙΠΕΧΩΣΧ
10:30 Δήμος Κομοτηνής-Διεύθυνση Καθαριότητας, Εργοτάξιο
12:30 Νοσοκομείο Κομοτηνής
14:00 ΙΚΑ Κομοτηνής
15:00 Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Υγεία
Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει η 1η ΤΟΜΥ Κομοτηνής
Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει η 1η ΤΟΜΥ Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Οι Ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα», το οποίο θα αναπτύξει ο κ. Χρήστος Μαυρομμάτης, Ρευματολόγος-Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9.00 στην Αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, επί της οδού Β. Γεωργίου 2.

Εθελοντισμός
Εκδήλωση με «Δύναμη Ψυχής»

C

Ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Λέσχη Κομοτηναίων σήμερα στις 19:00 με θέμα: «Προέχει το χειρουργείο αλλά μπορώ να έχω μαστό» με ομιλητές την κα Ευφραιμίδου Ελένη, αναπληρώτρια καθηγήτρια χειρουργικής ΔΠΘ και του κ. Παπαδόπουλου Νικόλαου, καθηγητή πλαστική χειρουργικής ΔΠΘ. Την ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος «Δύναμη Ψυχής».

Πολιτισμός
Διαγωνισμός Καλλιτεχνικής Δημιουργίας παιδιών και εφήβων
Ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» της καπναποθήκης «Π», στην οποία θα βραβευθούν οι συμμετάσχοντες στο Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής δημιουργίας Παιδιών και Εφήβων που υλοποιήθηκε την Άνοιξη του 2018 και θα εκτεθούν όλα τα έργα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Στην ίδια τελετή θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι στους υπεύθυνους καθηγητές και δασκάλους των οποίων οι μαθητές διακρίθηκαν.

Γράμμα σε ένα παιδί
Η παράσταση “Γράμμα σε ένα παιδί” βασισμένη στο βιβλίο της Οριάνας Φαλάτσι με τη Ζέτα Δούκα θα ανέβει στο Πολιτιστικό Κύτταρο Κομοτηνής (Πρώην Rex) στις 10 Νοεμβρίου στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 15 € & Φοιτητικό, ανέργων 13 €. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο.

2η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο στις 3 & 4 Νοεμβρίου
Γιορτή Τσίπουρου διοργανώνουν ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου σε συνεργασία με την ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου στις 3 και 4 Νοεμβρίου. Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: “ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΙΑΣΜΙΩΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ “. Και στις 16:00 παραδοσιακό πανηγύρι με τον Μιχάλη Παζαρέντζη και την κομπανία του από την Νάουσα. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα προώθησης προϊόντων και διαδικασία παραγωγής τους. Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου και στις 12:30 εκδήλωση με θέμα “ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ; « Νεαροί σεφ,μέλη του συλλόγου,παρασκευάζουν – εκθέτουν – προβληματίζουν με τις δημιουργίες τους. Καθοδηγητής, ο σεφ του Ζαχαροπλαστείου ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ της Ξάνθης,Στέλιος Αρσενίου. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 15:00 με Λαϊκοδημοτικό πανηγύρι με τους Κώστα Σαφέτη,Νεκτάριο Κοκκώνη και το συγκρότημά τους.

Αστυνομία
Συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Βασίλη ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Βασίλη ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, το μέλος της Ε.Γ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κα. Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ, και οι Πρόεδροι των Ενώσεων, Αθήνας κ. Δημοσθένης ΠΑΚΟΣ, Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ και Ορεστιάδας κ. Ηλίας ΑΚΙΔΗΣ. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που ανακύπτουν από την διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος και απασχολούν τους Αστυνομικούς. Έγινε εκτενή αναφορά σε αυτά, καθώς και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην Δ.Α Ροδόπης κατά την εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ. και οφείλονται κυρίαρχα στην έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης και τις ιδιαιτερότητες αστυνομικού ενδιαφέροντος του νομού Ροδόπης.

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη προχθές στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, 24χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός ο οποίος κατηγορείται για κλοπή μοτοποδηλάτου και απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη προχθές στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 31χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να επιχειρεί να διαρρήξει παγκάρι Ιεράς Μονής, ενώ όπως προέκυψε μετέβη στο σημείο με δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο είχε αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα από την πόλη της Ξάνθης. Κατασχέθηκαν 5 διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, καθώς επίσης το αφαιρεθέν δίκυκλο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Καιρός την Τετάρτη:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, υπαατ, ηνία, παμακ, εκλογες, καβαλα, αμθ, ΑΔΕΔΥ, απεργια, ικα, αθηνα, δπθ, κύτταρο, rex, βιβλιοπωλείο, τσιπουρο, ζαχαροπλαστικη, σεφ, θεσσαλονικη, συλληψεις, ημεδαπός, ξανθη, καιρος, ert, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, Τελετή Έναρξης, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, ημεδαπός, ελενη, δημοκριτειο, ηνία, το θεμα, αυτοκινητο, βημα, δπθ, εργαλεια, ζετα δουκα, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, σεφ, το βημα, ωρα, αμθ, ανοιξη, βαρκες, βιβλιο, βορεια, γεωργιου, γινει, γραφεια, γυρος, διευθυνση, δημος, δημοσιο, διοικηση, δικυκλο, εγινε, εγνατια, αιθουσα, ευρω, ελλειψη, εργα, εσωτερικων, ζαχαροπλαστικη, ζετα, ιδια, ιδρυμα, κύτταρο, κλοπη, λεσχη, ναουσα, νοσοκομεια, παμακ, προβληματα, σαββατο, σκαφη, τμημα, τσιπουρο, υπαατ, χρηστος, αρσενιου, μποφορ, εφαρμογη, γιορτη, ιατρικο, κυριακη, νοσοκομειο, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα