Κομοτηνή: 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας

07:06 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τι δεί το κύριον είναι της πόλεως; » Ποια πρέπει να είναι η κυρίαρχη εξουσία της πολιτείας; αναρωτιέται ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά. Απάντηση θα επιχειρήσουν να δώσουν οι συμμετέχοντες στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Συλλόγου Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σύν Αθηνά».

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ράδο, μέλος της Διοργανωτικής Επιτροπής, 4ετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ., ανάμεσα στα θεματικά

πεδία που θα συζητηθούν είναι και: Πολιτικός στοχασμός από την αρχαιότητα και τη διαχρονία της Ελλάδας, Κλασική, νεότερη και σύγχρονη πολιτική θεωρία , Διεθνείς σχέσεις και το διακρατικό σύστημα. Αλλά και θέματα όπως: Ελευθερία και ισότητα, Οι ποιότητες της δημοκρατίας, αποτίμηση της συμβολής των κομμάτων στο νέο ελληνικό κράτος, Πολιτική φιλοσοφία και θεολογία, Πολιτική Φιλοσοφία και τέχνη. Όπως και θέματα κοινωνικής και πολιτικής ανθρωπολογίας.

Είναι ζητήματα που απασχολούν τους νέους της ηλικίας σας; Ρωτήσαμε τον κο Ράδο για να απαντήσει πως είναι ζητήματα που τα συζητούν έντονα στο Πανεπιστήμιο, στο διάστημα των μαθημάτων, στο αμφιθέατρο. «Οι προβληματισμοί μας συντροφεύουν, αλλά εκτός Πανεπιστημίου άλλα ζητήματα βάζει η καθημερινότητα στη φοιτητική ζωή.»

Κεντρικοί ομιλητές, σύμφωνα με τον κ. Ράδο, θα είναι οι: Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Ομ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας ΑΠΘ, Παναγιώτης Ήφαιστος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αγλαΐα Μελά, Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, Δ.Π.Θ., Χαράλαμπος Σπυρίδης, Κοσμήτωρ της Διεθνούς Επιστημονικής Εταρείας της Αρχαίας ελληνικής Φιλοσοφίας, Θεοφάνης Τάσης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Freie Universitat,Βερολίνο και Σωτηρία Τριαντάρη, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας. Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Φώτο:Αλέξανδρος Ράδος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα