Κομοτηνή: 29-8-2018 Πρωινή Ενημέρωση

05:28 29/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Ξανθιώτης στη σύνθεση της Κυβέρνησης
Στη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης τοποθετήθηκε μετά το νέο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο με διεύρυνση προς το κέντροαριστερό και τον κεντροδεξιό χώρο.

Ο Στάθης Γιαννακίδης καταλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης στο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας με υπουργό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Αν. Υπουργό στο Στέργιο Πιτσιόρλα. Ο 33χρονος βουλευτής είναι το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που τοποθετείται σε κυβερνητικό πόστο.

Ποιος είναι ο Ξανθιώτης Υφυπουργός στο νέο κυβερνητικό σχήμα
Ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα (33 ετών). Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Το 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατά τη ΙΣΤ΄ Κοινοβουλευτική περίοδο διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αλλά και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους. Κατά την τελευταία Κοινοβουλευτική περίοδο συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα, παραμένει γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους. Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Κομοτηνής καθώς και μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης. Μέλος του συνδυασμού Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

Εργασία
Προσλήψεις 5.500 ανέργων
Στην πρόσληψη 5.500 ανέργων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ και θα αφορά νέους ηλικίας 22 έως 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 12 μήνες μέσω της τοποθέτησης τους σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις θα γίνουν σε ασφαλιστικά ταμεία (σχεδόν 1.250 προσλήψεις σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ) αλλά και φορείς από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας, Εσωτερικών κ.α.

Μουσουλμανική Μειονότητα
Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες

Σε διαβούλευση έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018 τίθεται το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Δικονομικοί κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Μουφτή-Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες». Μετά από πολύμηνη επεξεργασία από την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο π.δ. «Δικονομικοί κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Μουφτή-Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες».

Οικονομία –Επιμελητήρια
Γεύσεις κι αρώματα Θρακικής γης
Έκθεση με τίτλο: «Γεύσεις και αρώματα της Θρακικής γης» τοπικών προϊόντων και οικοτεχνίας διοργανώνεται στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς Πόλης από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του ΑΟ Ξάνθης. Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Περιφέρεια
Πρόγραμμα Πρώτου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στην Π.Ε. Ροδόπης
Προ των πυλών είναι το πρώτο «Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους», που θα πραγματοποιηθεί στην Π.Ε. Ροδόπης το τριήμερο 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου. Μια συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης της παραθαλάσσιας ομορφιάς της περιοχής μας με μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Θράκης, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα, την εμπορικότητά του, τις οικονομικές προοπτικές, την πολιτιστική του διαχρονική παρουσία, τις αναπτυξιακές προοπτικές και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις: την Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 20:30 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης. Αμέσως μετά ξενάγηση από τους αρχαιολόγους, στην περιοδική έκθεση με θέμα «Θρακικό Πέλαγος- Δρόμοι της θάλασσας, ναυάγια και ενάλια ευρήματα» που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 20:30 στο Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας θα δοθεί Μουσική παράσταση με τίτλο « Το παραμύθι της Μουσικής» από το διεθνώς καταξιωμένο μουσικό σχήμα « Εν Χορδαίς» . Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, το οποίο διαδραματίζεται στη Βυζαντινή Μαρώνεια. Την ανάγνωση –δραματοποίηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα συνοδεύει μουσική που συνέθεσε ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης. Και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 10:00 στο Λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με επίδειξη σκαφών, γιορτή τοπικής Γαστρονομίας, με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από το καλλιτεχνικό σχήμα «Λαλητάδες Ροδόπης» σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μουσικής «Νότα».

Μητρόπολη
Μήνυμα του Μητροπολίτη
Σε συγχαρητήριο μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής του κ. Παντελεήμονος προς τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τονίζεται μεταξύ άλλων « Καλεῖσθε πλέον ὡς ἀκαδημαϊκοί πολίτες νά ἀξιοποιήσετε τό δυναμισμό τῆς νιότης, μέ τήν ἐπιθυμία τῆς διά βίου μαθήσεως σέ συνδυασμό μέ τήν προσφερομένη πλουσία πανεπιστημιακή γνώση, ἠ ὁποία θά Σᾶς καταστήσει ἐπιστήμονες στό γνωστικό Σας ἀντικείμενο.» Στο ίδιο μήνυμα αναφέρεται και στους μη επιτυχόντες για τους οποίους σημειώνει πως« Θά ἤθελα νά τούς ὑπενθυμίσω ὅτι δέν ἀπέτυχαν, ἀλλά τούς προτρέπω νά ξαναπροσπαθήσουν καί νά συνεχίσουν τήν προσπάθεια ὄχι μέ ἀποκλειστικές, ἀλλά μέ ποικίλες ἐπιλογές.» Και το μήνυμα του Μητροπολίτη καταλήγει « Ἀγαπητοί μου νέοι, όλοι εἴμαστε χρήσιμοι στήν κοινωνία μας. Συνεχίστε μέ το ἦθος, τόν ἀγῶνα καί τίς γνώσεις πού ἤδη ἔχετε ἀλλά καί πού ἀποκτήσατε.»

Κόμματα – Κινήματα
Μήνυμα ΝΟΔΕ Ξάνθης
Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων που συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθούν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, η ΝΟΔΕ Ξάνθης θέλει να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια, σε όλους του μαθητές. Συμμεριζόμαστε την χαρά των γονέων, που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να δικαιώνονται, αλλά και των εκπαιδευτικών που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.
Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, με καλές και κακές στιγμές. Αυτό που μετράει είναι η εργατικότητα, η όρεξη, το πείσμα, η φιλοδοξία.

Παιδεία
Αναζήτηση φοιτητικής στέγης
Αρχίζει σιγά –σιγά να «ζεσταίνεται» η αγορά στην εύρεση στο χώρο της φοιτητικής στέγης «Οι περισσότεροι έρχονται στα μέσα, με τέλη Σεπτεμβρίου για να γλιτώσουν το ενοίκιο αυτό. Περιμένουμε τις μετέγραφες για να δούμε τι θα γίνει.» δηλώνει η κα Γεωργία Κατσάνου, ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου στο κέντρο της Κομοτηνής. Παράλληλα, σημειώνει πως « Υπάρχει επάρκεια κατοικιών, τα ενοίκια είναι σταθερά, δεν έχουν κατέβει, υπάρχουν σπίτια πολλά, διαμερίσματα πολλά στο κέντρο, επιπλωμένα τα περισσότερα. Οι τιμές είναι ακριβές, αλλά και προσιτές ταυτόχρονα. Υπάρχουν ευκαιρίες για όλους.» Σύμφωνα με την κα Κατσάνου η πόλη αυτή τη στιγμή έχει να επιδείξει πολύ καλές ευκαιρίες. Για παράδειγμα, γκαρσονιέρα δίχωρη, καινούργιας κατασκευής ή 15ετίας μπορεί κανείς να βρει στο κέντρο με 250, 280 ευρώ, ακόμη και επιπλωμένη. Τα λίγο παλιότερα σπίτια νοικιάζονται προς 200 -230 ευρώ.

Μια νέα αρχή για τα επαγγελματικά λύκεια

C

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών (φιλολόγων και μαθηματικών) και αναπληρωτών ψυχολόγων, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης αντίστοιχα, στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί και οι ψυχολόγοι θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το προηγούμενο σχολικό έτος, με πιλοτική εφαρμογή σε εννέα ΕΠΑΛ της χώρας. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 η εφαρμογή του προγράμματος θα γενικευτεί σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Πρόγραμμα κατά των κουνουπιών
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ψεκασμών κατά των κουνουπιών, ανήρτησε η Π.Ε. Ροδόπης. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τη ΝΟΒΑΦΑΡΜ Α.Ε. κι έχει ως εξής για σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου: Παραδημή, Παγούρια, Ν. Σιδηροχώρι, Καλαμόκαστρο, Ιτέα, Μελέτη, Αμβροσία, Διαλαμπή, Μωσαϊκό, Γαλήνη, ΒΙ.ΠΕ., Ροδίτης, Θρυλόριο, Φύλακας, Καλλιθέα, Σιδεράδες, Στυλάριο, Γρατινή, Λαμπρό, Ομηρικό, Δοκός. Για αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου: Δουκάτα, Άγιοι Θεόδωροι, Αδριανή, Μαυρομάτι, εντός πόλεως. Και την Παρασκευή 31 Αυγούστου: Υπολ. Ακμαιοκτονίας Μέσης, υπολ. ακμαιοκτονίας Φανάρι, Πόρπη, Καλλίστη, Παλιά Καλλίστη, Γλυκονέρι, Υφαντές, Ήφαιστος, Καρυδιά, Κάλχας, Κικίδιο, Άμφια, Πρωτάτο, Τσιφλίκι, Μ. Πιστό, Μύστακας.

Πολιτισμός
1ο Θερινό σχολείο χρήσης νέων τεχνολογιών
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, ο Δήμος Αβδήρων και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, φιλοξενούν το 1ο θερινό σχολείο χρήσης νέων τεχνολογιών για την αποτύπωση μνημείων και χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Οι εργασίες θα διαρκέσουν ως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 στον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων. Την Παρασκευή, 31 Αυγούστου, στις 10.00 π.μ., μετά την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ανοικτή στο κοινό, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι εργασίες αποτύπωσης των φοιτητών.

Έκθεση #PRESS_photostories 2017

Στην Ξάνθη θα ταξιδέψει η έκθεση #PRESS_photostories 2017 – Το φωτορεπορτάζ στη Βόρεια Ελλάδα, που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Από την 1η έως τις 9 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς Ξάνθης 2018, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη της Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης». Θα παρουσιαστούν επιλεγμένες φωτογραφίες από αυτές που 40 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι είχαν υποβάλει στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ και συμπεριλήφθηκαν σε έκθεση που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο-Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη.

Βιβλιοπαρουσίαση
Το παιδικό βιβλίο, «Ο Δικαιωματούλης και το Μαγικό Φίλτρο της Αγάπης» παρουσιάζεται την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οι εκδόσεις «Γράφημα» και το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης», συμμετέχουν στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2018 και παρουσιάζουν στην Σκηνή Νησάκι στην οδό Ορφέως και Πινδάρου (παπάκια)

Ο καραγκιόζης στην αυλή με τα χαμάμ
Η παράσταση «Ο καραγκιόζης στην αυλή με τα χαμάμ» θα ανέβει σήμερα Τετάρτη στις 20.00 στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΑΜ . Το Θρακικό θέατρο σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη πιστό στο ραντεβού του για άλλη μια χρονιά βρίσκετε στην αυλή με τα χαμάμ του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου για να μας ψυχαγωγήσει με τις περιπέτειες του καραγκιόζη και της παρέας του.

Πανηγύρι στη Νέα Καλλίστη
Πανηγύρι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νέας Καλλίστης «Ο Άγιος Δημήτριος» την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις οκτώ και μισή το βράδυ με την ορχήστρα «Ακριτικός ήχος» στην πλατεία του χωριού.

Αστυνομικό δελτίο
Παράβαση της εβδομάδας
Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων . Την εβδομάδα 20 – 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 25.417 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Βεβαιώθηκαν συνολικά 6.747 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Λιμενικό
Σώοι μεταφέρθηκαν στην στεριά οι λουόμενοι που εντοπίστηκαν πάνω σε ένα πλαστικό στρώμα ,τύπου φλαμίνγκο,το οποίο είχε παρασυρθεί στα ανοικτά της θάλασσας του Μυρωδάτου μετά από παρέμβαση του Β Λιμενικού Τμήματος του Πόρτο Λάγος και αλιευτικού σκάφους που έπλεε στην περιοχή.

Σύλληψη στον Ίασμο
Συνελήφθη χθες το πρωί στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, ένας 28χρονος, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για την πράξη της διακεκριμένης κλοπής από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Αθλητικά

C

Η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου ηττήθηκε εντός έδρας από τον ΑΟ Καρδίας. Το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο ΑΟ Καρδίας επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-5 της Δόξας Σιδηροχωρίου, σε ένα ματς που διεξήχθη στο ΔΑΚ Κομοτηνής, το μεσημέρι της Κυριακής 26 Αυγούστου.

Καιρός:
Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, από 4 μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, υπουργείο παιδείας, Τελετή Έναρξης, συριζα, καβαλα, βουλη, οαεδ, εφκα, ΕΤΕΑΕΠ, ηλεκτρονική, αμθ, θεατρο, συμμετοχή, πανελληνιες 2013, νοδε, πανελλαδικες 2012, αει, τει, νέα, φεκ, επαλ, ξανθη, ελλαδα, θεσσαλονικη, βιβλιοπωλείο, ιστορικο, αυλη, χαμαμ, συλληψεις, καιρος, ΕΜΥ, ert, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, πανελληνιες 2011, βασεις πανελληνιων, βαθμολογιες πανελληνιων 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, υπουργειο δικαιοσυνης, πανελληνιες, θεμα εκθεσης 2012, Ημέρα του παιδιού, νεος παπας, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, κοινωνια, ηλεκτρονική, γνωση, επαλ, ηφαιστος, θεμα, θρακη, ιτεα, μουσικη, οικονομικο επιμελητηριο, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, υπουργείο παιδείας, φεκ, φωτογραφιες, αγορα, αει, αμθ, αρωματα, ασφαλιστικα ταμεια, τει, αφορμη, βιβλιο, βορεια, βραδυ, γεωργια, γινει, γηπεδο, δημος, δημοσιο, δοξα, δοθει, εγινε, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ελξης, εβδομαδα, ενεργα, εξετασεις, επιτυχια, ερχονται, εσηεμ, εσωτερικων, ετων, ετος, εφορεια, ζωη, ζωης, χαμαμ, ιδιο, η τελετη, υφυπουργος, θεατρο σκιων, ιδρυμα, ιστορικο, εκδοσεις, κυβερνηση, λαγος, λειτουργια, μακεδονια, μηνες, ναυαγια, νοδε, οκτω, οχηματα, πεμπτη, πεισμα, προσληψεις, πρωι, ραντεβου, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σπιτια, σχεδιο, σχολειο, τριημερο, φαναρι, φεστιβαλ, φορα, χαρα, ψυχολογοι, αγωνας, αυλη, μποφορ, εφαρμογη, εννεα, γιορτη, γνωσεις, υπουργειο, μελετη, ορχηστρα, σκηνη, της παρεας, θερμοκρασια, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα