Κομοτηνή: 26-11-2018 Πρωινή Ενημέρωση

07:01 26/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δημιουργίας ενός ευρύτατου αυτοδιοικητικού σχήματος προτείνει η Ελένα Λαφτσή
Την πρόταση δημιουργίας ενός ευρύτατου αυτοδιοικητικού σχήματος επαναφέρει με νέα ανακοίνωση η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗτικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ», κα Ελένη Λαφτσή κάνοντας λόγο για ένα «σχέδιο που θα ξεφεύγει από το πλαίσιο της απλής διαχείρισης της καθημερινότητας στην οποία είχαν επιδοθεί οι τελευταίες διοικήσεις του Δήμου και θα προτάσσει την παραγωγή έργου που θα αναβαθμίζει τον Δήμο και τους συμπολίτες μας στη

θέση που τους αρμόζει στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα.»

Σύμφωνα με την κα Λαφτσή η δημιουργία αυτού του ευρύτερου αυτοδιοικητικού σχήματος είναι ευθύνη πλέον όλων όσων ηγούνται σήμερα, υπαρκτών ή υπό διαμόρφωση αυτοδιοικητικών κινήσεων, οι οποίοι «καλούνται να προτάξουν το συμφέρον του Δήμου,αφήνοντας πίσω τους είτε τις προσωπικές τους φιλοδοξίες είτε τις όποιες δικαιολογημένες πικρίες του παρελθόντος.» Όπως σημειώνει τέλος το πρόσωπο που μπορεί να εκφράσει αυτό το κοινό εγχείρημα, ρόλο τον οποίο μάλιστα ο ίδιος αποδέχτηκε, είναι ο εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος,Παύλος Δαμιανίδης.

Κοινωνία
Αλλαγές των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής.
Το ΔΣ του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης συναντήθηκε με τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ Ν. Ροδόπης προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στις αλλαγές των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής. Η διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (λογοθεραπείες, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας κα) λαμβάνει παράταση μεχρι το τέλος του έτους. Το νέο πλαίσιο προβλέπει – όπως και στην περίπτωση των οπτικών – κατάργηση της προπληρωμής για τους ασφαλισμένους και χρήση voucher όπως επίσης και σύναψη συμβάσεων των παρόχων. Ως απάντηση οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής προσέφυγαν πρόσφατα στο ΣτΕ κατά της σχετικής υπουργικής απόφασης. Ο διευθυντής του ΕΟΠΥΥ για το Νομό Ροδόπης κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς επεσήμανε ότι δεν επηρεάζονται ουσιαστικά από τις ρυθμίσεις του ΕΟΠΥΥ οι σοβαρές νευροαναπτυξιακές και αισθητηριακές διαταρχές ενώ ο βασικός στόχος είναι σταματήσουν οι υπερβολής σε μικρές λεκτικές διαταραχές κοκ. Ο Τσουκαλάς θα παρουσιάσει πλήρως όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην ενημερωτική ημερίδα της ΔΑΔΑΑ στις 2/12/2018. Τα μέλη του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ τόνισαν ότι δεν πρέπει να γίνουν οι γονείς και οι κηδεμόνες θύματα στην όποια διαμάχη υπάρχει ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και τους θεραπευτές.

Παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου
Συστηματική ήταν η παραβατική συμπεριφορά γιατρού του Νοσοκομείου της Κομοτηνής στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων, όπως διακριβώθηκε από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.

Ευρώπη
Διάλογο Πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο
Διάλογο Πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, με θέμα «Μεταναστευτική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας: Ευρωπαϊκές λύσεις σήμερα, Καλύτερη Ευρώπη στο Μέλλον!» διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 18:30 στο ξενοδοχείο Chris&Eve Hotel (3ο χλμ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης).

Πρωτογενής Τομέας
Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της ΑΜΘ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της ΑΜΘ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 12μ.μ. συμβολικά μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή. « Τα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας διαιωνίζονται μένουν σταθερά άλυτα. Καμία πρόοδος και η θηλιά σφίγγει κάθε μέρα και περισσότερο στο λαιμό των Ελλήνων κτηνοτρόφων και ιδιαίτερα όσων κατοικούν στην περιφέρεια της ΑΜΘ.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται « Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους του πρωτογενή τομέα, να συμμετέχουν σε αυτήν τη διαμαρτυρία, για τα κοινά μας προβλήματα. Μακριά από δήθεν πανελλήνιες οργανώσεις, που δεν εκπροσωπούν τους συλλόγους μας αλλά τις περισσότερες φορές ιδιοτελή και κομματικά συμφέροντα.»

Οικονομία
Επίδομα θέρμανσης
Αυξημένα θα είναι τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης που θα λάβουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα για την περίοδο από 15.10.2018 έως 30.4.2019, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή.

Μεταφορές
Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Παρανεστίου
Σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Παρανεστίου, στον ποταμό Νέστο, προχωρούν οι αρχές της Δράμας. Η Γέφυρα στα όρια των Νομών Ξάνθης και Δράμας έχει κατασκευαστεί το 1960 και ήδη τον τελευταίο καιρό είχε ανοίξει η συζήτηση για τη στατικότητά της. Μετά τη νέα πτώση στην Καβάλα, φαίνεται ότι οι διαδικασίες επισπεύστηκαν και ήδη δρομολογείται η διακοπή της κυκλοφορίας μέχρι να εξεταστεί η στατικότητά της. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριο μέσω της Πλατανόβρυσης.Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα.

Παιδεία
Διήμερη σχολική αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους
Διήμερη σχολική αποχή από τα μαθήματά τους πραγματοποιούν από χθες οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Χαϊριγέ της Κομοτηνής. «Το τελευταίο ωρολόγιο πρόγραμμα για το Σχολείο μας, το θεωρούμε απαράδεκτο και παραμένουμε σταθεροί, στις αρχικές θέσεις και στις αποφάσεις που είχαμε λάβει όσον αφορά αυτό το θέμα.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται πως «ήταν απόλυτα αναγκαίο να διαφυλαχθεί η ισορροπία μεταξύ του ελληνόγλωσσου και του τουρκόγλωσσου προγράμματος».

Ο «Μικρός Πρίγκηπας» προσιτός σε όλους
Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του ΔΠΘ, ο Απόστολος Γαρούφος έκανε πράξη τα λόγια , που είχε γράψει ο Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ στην ιστορία του «Μικρού Πρίγκηπα», δηλαδή πως «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν» και παρέδωσε το πολύ γνωστό αυτό έργο και στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Το μετέγραψε σε γραφή Braille προκειμένου να μπορούν τυφλοί να το απολαμβάνουν. Το έργο διατίθεται δωρεάν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας «Πολιτιστικός Σύλλογος Τσοτυλίου».

Αστυνομικό δελτίο

Ανακοίνωση διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
Ανακοίνωση διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης για την φημολογούμενη Ε.Δ.Ε. σε βάρος στελεχών του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος, μεταξύ αυτών σε βάρος και του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας Γρηγόρη Γερακαράκου, για δημόσιες δηλώσεις τους όπου «επιτελώντας το συνδικαλιστικό τους καθήκον καταγγέλλουν το καθεστώς ανασφάλειας που βιώνουν οι συνάδελφοι που εκπροσωπούμε.» Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση το Δ.Σ. της Ένωσής, θεωρεί ότι «αυτό αποτελεί προσπάθεια φίμωσης και τρομοκρατίας του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος και ως τέτοια την καταγγέλλει και την καταδικάζει.»

Εισαγγελική έρευνα για κυνομαχίες
Από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κα Μελισσάρη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χ», δόθηκε παραγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, προκειμένου να διενεργηθεί εκτεταμένη έρευνα αναφορικά με το ενδεχόμενο διενέργειας κυνομαχιών εντός της εδαφικής περιφέρειας της Εισαγγελίας και επιπλέον για τυχόν ύπαρξη παράνομων εγκαταστάσεων φιλοξενίας και εκτροφής σκύλων – κυνομάχων. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους τα ζώα κακοποιούνται, καθώς μεταξύ άλλων εκπαιδεύονται να αντέχουν στον πόνο.

Κάηκε μονοκατοικία στο Πρωτάτο

Φωτο αρχείο

Μια μονοκατοικία πήρε φωτιά αργά το βράδυ του Σαββάτου στον οικισμό Πρωτάτο του Νομού Ροδόπης. Η φωτιά ήταν αρκετά σοβαρή και κατέστρεψε τελικά ολοσχερώς τη μονοκατοικία. Για την κατάσβεσή της επενέβησαν 3 οχήματα με 7 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική της Κομοτηνής.

Συνελήφθη 20χρονος στις Σάπες
Συνελήφθη 20χρονος στις Σάπες, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.
Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη βραδινές ώρες της 24/25-11-2018, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 31χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αθλητικά
_ Σε κακή μέρα η ΑΕΚομοτηνης ηττήθηκε 0-3σετ από τον Ηρακλή 17,22, και 23-25 τα σετ
_ Ήττα 2-0 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ γνώρισε η ομάδα της Ξάνθης για το πρωτάθλημα της Super League.
_Νίκη για την ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή επί του Ζέφυρου 76-58.

Καιρός:
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα Δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία από τα Δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι Άνεμοι στα θα πνέουν από Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα Βορειοδυτικά.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, super league, νέα, εοπυυ, voucher, κοκ, σωρεία, ελλαδα, europe, hotel, χλμ, αμθ, θηλιά, πανελληνιες 2013, επιδομα, βουλη, καβαλα, δπθ, συλληψεις, ηρακλης, ΠΑΟΚ, super, league, καιρος, αιγαιο, ert, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, ομαδα διας, πανελληνιες 2011, θεματα πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, πανελληνιες 2012, η ημέρα της γης, πανελληνιες, φωτια, επιδομα θερμανσης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αυτοδιοικηση, voucher, ελενη, super league, το θεμα, αυτοκινητα, αυτοκινητο, δπθ, δωρεαν, ζωα, ηττα, θεμα, κοκ, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικη, αμθ, βραδυ, γεφυρα, γονεις, διευθυνση, δηλωσεις, δοθηκε, εγνατια, εγχειρημα, ελενα, ευρω, υπαρχει, ενεργεια, ερευνα, εσωτερικων, ευθυνη, ευρωπη, ζημια, θηλιά, ισορροπια, κυβερνηση, κτιριο, λογια, λογο, μακρια, ματια, ξενοδοχειο, ομαδα, ορια, ουσιαστικα, ουσια, οχηματα, πεδιο, πεμπτη, προβληματα, ρυθμισεις, ρυθμιση, ρολο, σαπες, συζητηση, συγκεντρωση, συλλογοι, σχολειο, σωρεία, φοιτητης, χλμ, ωρες, super, μποφορ, europe, hotel, ιδιαιτερα, καρδια, league, μπροστα, παυλος, θεματα, θερμοκρασια, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα