Κομοτηνή: 24-11-2018 Πρωινή Ενημέρωση

10:07 24/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου 14 μαθητές και μαθήτριες Ρομά του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης

Φωτο Αρχείου

Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου 14 μαθητές και μαθήτριες Ρομά του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης που βρέθηκαν στην Αθήνα για να επισκεφθούν

τη Βουλή των Ελλήνων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 μετά από επικοινωνία του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών “Η ΕΛΠΙΔΑ” με το γραφείο του Πρωθυπουργού. Στις μαθήτριες και τους μαθητές προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά και είχαν την ευκαιρία με τους συνοδούς καθηγητές τους και την Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ να συνομιλήσουν σε εγκάρδιο κλίμα με τον Πρωθυπουργό εκθέτοντας τα προβλήματα του οικισμού τους.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα της αστικής συγκοινωνιακής σύνδεσης του οικισμού με την πόλη της Ξάνθης και στην προσεχή παρουσία του στην περιοχή να επισκεφθεί τον οικισμό. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Πρωθυπουργό για τη φιλόξενη υποδοχή και την ευκαιρία που είχαν να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, μαζί του το πρόβλημα της στέγασης του Γυμνασίου σε κατάλληλο χώρο που θα καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε εκπαίδευση των νεαρών Ρομά.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής στις 28 Νοεμβρίου την Τετάρτη στις 19.00. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα της έκδοσης ή μη ψηφίσματος για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων κατόπιν πρότασης του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Αλλά και αυτό της ανανέωσης ή μη συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τις ανάγκες υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας Δήμου Κομοτηνής».

Κόμματα Κινήματα
Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ξάνθης
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής του Νομού Ξάνθης αναφέρεται η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης σχετικά με την κατανομή και τη διάθεση της ξυλείας που δικαιούνται με βάση τη νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των ατομικών αναγκών τους. «Τα προβλήματα αυτά, ως αποτέλεσμα της μείωσης της πίστωσης που παρέχεται από το αρμόδιο Υπουργείο προς την σχετική Υπηρεσία, αποτελούν ένα ακόμα μνημείο ανευθυνότητας κι ανυπαρξίας μέριμνας για τον τόπο μας, από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.» τονίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Ξάνθης, κ. Μιχάλης Πατεράκης

Δήλωση Δ. Χαρίτου για τα μουσικά σχολεία
«Τα Μουσικά σχολεία είναι συνυφασμένα με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των τοπικών κοινωνιών. Αποτελουν ζωντανά κύτταρα καλλιτεχνικής δημιουργίας,ένα δυναμικό κομμάτι του πολιτισμού και χώρος ανάπτυξης της πολυπολιτισμικότητας στην περιοχή.» αναφέρει σε δήλωση του το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου και σημειώνει «Αν λοιπόν τα μουσικά σχολεία χρειάζονται σήμερα πράγματι κάτι…..αυτό είναι η ενδυνάμωση του ρόλου τους και η όχι βέβαια η υποβάθμιση και η αποδόμηση τους!»

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Ανακοίνωση εξέδωσε η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ζητώντας να αποσυρθεί το άρθρο 40 για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, καθώς, όπως σημειώνει, επιφέρει αρνητικές αλλαγές στη λειτουργία και στο χαρακτήρα και προσανατολισμό των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. «Δίκαια προκάλεσε έντονο προβληματισμό και μεγάλη αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές/τριες των αντίστοιχων σχολείων και στην πόλη μας.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής
Το Τ.Σ. Ροδόπης της ΚΝΕ χαιρετίζει τους μαθητές του Μουσικού σχολείου Κομοτηνής που «παλεύουν ενάντια στις αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τους γονείς και καθηγητές που στέκονται στο πλάι τους και ενισχύουν τον δίκαιο αγώνα τους.» όπως σημειώνει σε ανακοίνωση προσθέτοντας πως «Είναι εκρηκτική η κατάσταση που διαμορφώνεται συνολικά στην παιδεία, με τρομερές ελλείψεις που διαιωνίζονται όλα αυτά τα χρόνια.»

Ανακοίνωση
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Κυριακή
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Κυριακή (25-11-2018) από τις από τις 07:30 έως 09:30 στην Κομοτηνή από την οδό Κοσμίου (περιοχή Σ/Μ Σκλαβενίτη) , έως Γ.Ρίτσου, στην οδό Κουρτίδη από Κοσμίου έως Θάσου, στην οδό Χ.Τσούντα από Κουρτίδη έως Κουμπάρη, στην οδό Ιωακειμίδη, τμήμα της οδού Τριαρίδη και στην οδό Παιωνίου. Από τις 10.00 έως 11:00 στον περιφερειακό δρόμο βόρεια της Κομοτηνής από το τέρμα Μαραθώνος προς τα στρατόπεδα και το υδραγωγείο στον κόμβο της Καρυδιάς, στους οικισμούς Καρυδιά, Πάνδροσος, Νυμφαία, τελωνείο Νυμφαίας, στους οικισμούς Κάλχας, Τυχηρό, Στυλάριο, Σιδηράδες, Πάτερμα, Ιάμπολη, Τμήμα της Γρατινής. Από 11.00 έως 11.30 και από 13.00 έως 13.30 στην περιοχή από οδό Κοσμίου (ταβέρνα ο Γιάννης) έως περιοχή Φυλακών. Από 11.00 έως 14.30 στο LIDL της οδού Σισμάνογλου. Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα. Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις μας πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση.

Παιδεία

Το Πρόγραμμα ODYSSEA που συντονίζει το ΔΠΘ στην Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Βιοποικιλότητα.
Παρουσιάστηκε στην Συνδιάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην πόλη Sharm El Sheikh στην Αίγυπτο το ερευνητικό πρόγραμμα ODYSSEA που χρηματοδοτείται από το Horizon 2020 και συντονίζει το ΔΠΘ. Με την βιοποικιλότητα στο επίκεντρο, οι σύνεδροι από όλες τις χώρες του ΟΗΕ ενημερώθηκαν για τον τρόπο που το έργο ODYSSEA (ODYSSEAPlatform) συμβάλει στην παρακολούθηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας στην Μεσόγειο και στην αποτύπωση των σχετικών δεικτών. Την παρουσίαση του έργου έκαναν οι καθηγητές Essam Nada (RAED), Khalil Atia (SPA/RAC) και Lauren Weatherton (WCMC).

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων ΕΟΠΕ – HAPSc διοργανώνει εκδήλωση
Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων ΕΟΠΕ – HAPSc διοργανώνει τη Δευτέρα 26/11/2018, στις 17:30, στο 2ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων, εκδήλωση με θέμα «Πολιτική Επιστήμη, Πολιτικός Επιστήμονας: Ανάλυση, Προοπτικές & Πρακτική Άσκηση». Θα ακολουθήσει παρουσίαση του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων. Το παρόν θα δώσουν και θα μιλήσουν σχετικά: – Ο κ.Συμεών Σιδηρόπουλος (Συμεών Π. Σιδηρόπουλος – Simos Sidiropoulos) , Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, Πολιτικός Επιστήμονας, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Χρύσανθος Τάσσης (Chrisanthos Tassis ), Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών). Διδάσκει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ., ο κ. Θεράπων Φάκας (Therapon Fakas) , Life & Bussiness Coach- εξωτερικός συνεργάτης ΔΑΣΤΑ και η κ. Ελπίδα Περδίκη (Elpida Perdiki) , Στέλεχος Ενημέρωσης ΔΑΣΤΑ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής
Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής στο πλαίσιο του μαθήματος της Ανακριτικής. Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης υποδέχθηκε τους φοιτητές και την Επίκουρη Καθηγήτρια Εγκληματολογίας κα Αθανασία Συκιώτου που τους συνόδευε, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ακολούθησε ενημέρωση των φοιτητών, από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στις εξής θεματικές ενότητες: η αστυνομική προανάκριση , εξερεύνηση ιχνών και πειστηρίων από εξειδικευμένες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η μάστιγα των ναρκωτικών.

Υποτροφίες σε μαθητές και φοιτητές της Ξάνθης
Το Δ.Σ. του «Συνδέσμου Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών Ν. Ξάνθης» ανακοίνωσε ότι: θα πρέπει οι υποψήφιοι για τις υποτροφίες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 3 Δεκεμβρίου 2018 (3-12-2018) μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2018 ( 6 -12-2018) ώρες από 18.00 μέχρι 20.00 στο ΦΟΥΑΓΙΕ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου. Για τους μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων, υποτροφία δικαιούνται όσοι έχουν: Βαθμό προαγωγής 18 και άνω, χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, Βαθμό προαγωγής μικρότερο του 18 με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, χωρίς περιουσιακά στοιχεία και με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Μόνιμοι κάτοικοι νομού Ξάνθης Για τους φοιτητές-σπουδαστές υποτροφία δικαιούνται όσοι έχουν: Καλή επίδοση στα μαθήματα των σχολών τους (θα προσκομίζεται αναλυτική βαθμολογία από τη γραμματεία της σχολής όπου φοιτούν), χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, χωρίς περιουσιακά στοιχεία. Μόνιμοι κάτοικοι Νομού Ξάνθης. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο του «Συνδέσμου Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών Ν. Ξάνθης», στη Μιχαήλ Βόγδου 20, 2ος όροφος.

ΑμεΑ
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο
Το Σωματείο Π.Ε. Ροδόπης καλεί τα άτομα με αναπηρία και τους συγγενείς αυτών να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου,με έξοδα της Ομοσπονδίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στο παναναπηρικό συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί εκεί. Την αναχώρηση και την επιστροφή θα την αναλάβει το Σωματείο Π.Ε. Ροδόπης.

Πολιτισμός
Με τη συναυλία του Trio Moto Perpetuo συνεχίζεται την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ) , ο δεύτερος κύκλος μουσικής δωματίου που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Σβυντρίδη. Η είσοδος είναι ελεύθερη. To Trio Moto perpetuo ιδρύθηκε το 2018 και αποτελείται από τους: Δημήτρη Μπαχτσεβανίδη (βιόλα), Σαραντινού Λεύκη(κλαρινέτο) και Σταχοσίδου Νέλλη (πιάνο). Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει κλασικά, ρομαντικά, αλλά και σύγχρονα έργα.

24η ετήσια έκθεση εικαστικών
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης εγκαινιάζει την 24η ετήσια έκθεση εικαστικών των μελών του. Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 1 Δεκεμβρίου 2018 ,μέρα Σάββατο και ώρα 20:οο΄στο χώρο της Δημοτικής Παπαδριελλείου Πινακοθήκης-Μέγαρο Στάλιου.Τα εγκαίνια θα διανθίσουν με τη φιλική καλλιτεχνική τους παρουσία το Ωδείο Κόψας,η ανοικτή λογοτεχνική ποιητική ομάδα Ν Ροδόπης καθώς και η θεατρική ερασιτεχνική συντροφιά της Μαργαρίτας Μαργαριτοπούλου με θεατρικό κείμενο από την κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη»

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, αλέξης τσίπρας, τσιπρας, ελλαδα, αθηνα, βουλη, ελπιδα, σχολεια, νοδε, συριζα, κνε, lidl, δπθ, οηε, αιγυπτος, nada, εοπε, life, φουαγιε, θεσσαλονικη, moto, κύτταρο, ρεξ, θεατρο, ert, σταση εργασιας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, αλέξης τσίπρας, αυτοδιοικηση, υδραγωγειο, χωρες, το θεμα, βουλη των ελληνων, γλυκα, δπθ, εοπε, θεμα, κνε, μνημειο, οηε, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, lidl, moto, αθανασια, αρθρο, αιτησεις, αναπηρια, βαθμολογια, βορεια, γονεις, δευτερα, διευθυνση, δηλωση, δικτυα, δυναμικο, ευκαιρια, εκθεση, εκπαιδευση, ελπιδα, εργα, εξοδα, επικοινωνια, υπηρεσια, υπηρεσιες, κειμενο, κυκλος, κύτταρο, κλιμα, κωμωδια, λειτουργια, λυκειο, μαξιμου, νελλη, νοδε, ομαδα, οφελος, παρουσιαση, περιφερειακο, προβληματα, ρευμα, ρομα, σαββατο, σιδηροπουλος, συνεχεια, σωματειο, ταση, τελωνειο, τμημα, ωδειο, ωρες, coach, δημητρης, φουαγιε, υπουργειο, κομματι, κυριακη, life, nada
Τυχαία Θέματα