Κομοτηνή: 22-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

08:49 22/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία – Κορονοϊός
Λιγότερα από 10 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ροδόπη
156 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας αλλά και συνολικά 121 νεκρούς από την πανδημία ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Η Ροδόπη σύμφωνα με την τελευταία διαθέσιμη ενημέρωση του ΕΟΔΥ (20 Απριλίου 2020), παραμένει με λιγότερα από 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σε καραντίνα δύο χωριά στην Ξάνθη
Την επιβολή καραντίνας για 14 μέρες

σε 2 οικισμούς του Δήμου Μύκης, το Ζουμπούλι και το Αρναούτι, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση της Τρίτης ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, μετά από την ανίχνευση, όπως ανέφερε, πολλαπλών και ύποπτων κρουσμάτων στους δύο οικισμούς. Απαγορεύεται πλήρως η είσοδος και έξοδος στα δύο χωριά, ενώ η απόφαση λήφθηκε, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Μύκης και τις περιφερειακές αρχές.

Ανακοίνωση Ένωσης γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης
“Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα” τιτλοφορείται η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης για την κατάσταση με τον κορονοϊό, που επισημαίνει την ανάγκη για εγκατάσταση εργαστηρίου PCR στο Νοσοκομείο ώστε να μην εξαρτάται η Ξάνθη από άλλα Νοσοκομεία. ’’Τώρα είναι η ώρα της δράσης και όχι του φόβου, είναι η ώρα της επιστήμης και όχι των διαδόσεων ,είναι η ώρα της αλληλεγγύης και όχι του στιγματισμού’’ αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου
Την ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση απέναντι στον κορονοϊό, καθώς ξεκινά η σταδιακά αποκλιμάκωση των μέτρων προφύλαξης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή και διατυπώνεται το αίτημα να δημιουργηθεί υποδομή εκτέλεσης μοριακών τεστ στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. «Ο Ιατρικός Σύλλογος επανέρχεται στην ανάγκη δημιουργίας υποδομής εκτέλεσης μοριακών τεστ στο Νοσοκομείο ώστε να μπορεί να τεθεί έγκαιρη διάγνωση σε ύποπτα περιστατικά τα οποία χρήζουν εισαγωγής σε νοσηλευτικά ιδρύματα και μονάδες αποκατάστασης.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι « Είναι σημαντικό να προστατευθούν οι επιχειρήσεις και η εργασία στην περιοχή μας.»
Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Στηρίζει τα Σώματα Ασφαλείας η ΠΕ Ροδόπης
Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού, συνδράμει με τη διενέργεια απολυμάνσεων, τους Αστυνομικούς Σταθμούς της ΑΔ Ροδόπης, τα τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής. Με μέριμνα της ΠΕ Ροδόπης, ξεκίνησαν στη διάρκεια της Μεγ. Εβδομάδας και ολοκληρώθηκαν χθες, απολυμάνσεις οχημάτων και εγκαταστάσεων των Αστυνομικού Σταθμού Ξυλαγανής, ΑΤ Σαπών , ΑΤ Αρριανών και ΑΤ Ιάσμου, των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου και του Πυροσβεστικού Σταθμού Κομοτηνής. Επιπλέον, διατέθηκε ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός στο προσωπικό των υπηρεσιών και είδη απολύμανσης για μελλοντική χρήση, κατά περίπτωση.
Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης
«Από την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας, συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε υπηρεσίες και το προσωπικό τους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κος Νίκος Τσαλικίδης και σημείωσε « Τους ενισχύουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο, διαθέτοντας υλικό και εξοπλισμό, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αποστολή τους. Ενεργούμε με σχέδιο και ευαισθησία προς εκείνους τους φορείς που αγωνίζονται για να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς. Με βασικό στόχο να εντείνουμε την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού και την ασφάλεια των πολιτών.» Ο κος Τσαλικίδης συγχαίρει με δήλωσή του όλους όσοι δίνουν καθημερινό αγώνα για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων και την προστασία των πολιτών.
Βουλή
Επιστολή βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ απέστειλε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου για τις αδικίες που υφίστανται οι αγρότες της Ροδόπης, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, εξαιρέθηκαν από τις ενισχύσεις που ανακοινώθηκαν για τις ζημιές του 2018 στις καλλιέργειες βάμβακος, καπνού και σιτηρών στην περιοχή της Θράκης, με συνέπεια μεγάλες απώλειες στα εισοδήματά τους. «Αν πράγματι στόχος των παρεμβάσεων σας είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, όπως ισχυρίζεστε, οφείλετε να εντάξετε σε αυτές και τους αγρότες της Ροδόπης για τις εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες του 2018. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιλεκτικές αυτές παρεμβάσεις μόνο ως πελατειακές πολιτικές μπορούν να χαρακτηριστούν με την ευκαιρία της πανδημίας του κορονοϊου.» τονίζει ο κος Χαρίτου.
Αστυνομικό Δελτίο
Συστηματικοί έλεγχοι για μετακινήσεις
Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό χθες από τις οκτώ το πρωί έως τις τρείς το απόγευμα βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 5 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Καιρός Πρόγνωση
Νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη για σήμερα Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή και στα νότια.
ΠΕΜΠΤΗ 23-04-2020
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο Πέμπτη. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα