Κομοτηνή: 2-12-2018 Ενημέρωση

11:52 2/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Ο Στάθης Γιαννακίδης στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με θέμα την Πολιτική Συνοχής της ΕΕ μετά το 2020, στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Σταθης Γιαννακίδης. Κατά την παρέμβασή του, αφού αναφέρθηκε τη σταθερή στήριξη της χώρας στην Πολιτική Συνοχής και το αποτύπωμα που είχε στη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών, επεσήμανε την απόκλιση που εξακολουθεί να υφίσταται

μεταξύ των περιφερειών και την ανάγκη εμβάθυνσης στην αλληλεγγύη ως μιας από τις ιδρυτικές αρχές της Ένωσης, με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων που παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, όπως αναδείχτηκε με την ελληνική οικονομική κρίση.

Τονίζοντας την οικονομική, κοινωνική και χωρική διάσταση της σύγκλισης, επεσήμανε την ανάγκη για ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και τη σπουδαιότητα δράσεων που αφορούν στην κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο καθορισμού της νομοθετικής δέσμης για την επόμενη περίοδο ο Έλληνας Υφυπουργός επεσήμανε στους ομολόγους του την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της Πιλοτικής Συνοχής με επαρκείς πόρους, στοχευμένα μέσα και ισχυρούς μηχανισμούς προκειμένου να επιτευχθεί πραγματική σύγκλιση, γεγονός που θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ευρωπαϊκή ιδέα.

Εκλογές Μάιο 2019
Το ΠΡΑΤΤΩ στηρίζει Κατσιμίχα
Υποψηφίους οι οποίοι υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, θα υποστηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΠΡΑΤΤΩ, όπως ανέφερε μιλώντας το Σάββατο στην ημερίδα της κίνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος της και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Ανάμεσά τους στηρίζει και τον Κώστα Κατσιμίγα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων στην Κομοτηνή
Διήμερη επίσκεψη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης, ως επικεφαλής της επιτροπή κατάρτισης ψηφοδελτίων αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής βρέθηκε στην Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, ενώ το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την Αυτοδιοίκηση. Η Πρόκληση των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019» στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κομοτηνής.
Παιδεία
Γεγονός η 4η Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών γιόρτασε τα 54 χρόνια λειτουργίας του. Στους εορτασμούς ανακοινώθηκε και η ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Πατρών. Την Παρασκευή, στις εκδηλώσεις που έγιναν στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών η κυρία Βενετσάνα Κυριαζοπούλου δήλωσε: «Κατά το προχθεσινό ραντεβού που είχα στο υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου που είπε ότι είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και δική του να ανοίξει η Νομική Σχολή στην Πάτρα. Μάλιστα με εξουσιοδότησε να το ανακοινώσω στη χθεσινή μας εκδήλωση».

Δήλωση για την ίδρυση της 4ης Νομικής
«Η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα είναι ένα τεράστιο λάθος. Πλήττει τόσο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την κοινωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και την ίδια τη Νομική επιστήμη στην Ελλάδα!» ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αν.Μ.Θράκης κ. Κώστας Κατσιμίγας σημειώνοντας «Αναμένουμε εξηγήσεις και διορθωτικές κινήσεις.»

Παραποιημένο τίτλο σπουδών
Με παραποιημένο τίτλο σπουδών βρέθηκε, μετά από έλεγχο, μια ωφελούμενη του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας από τη Ροδόπη, η οποία είχε προσληφθεί με σύμβαση εργασίας 8μηνης διάρκειας σε υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πολιτισμός
2ος Ετήσιος Χορός του Συλλόγου

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Ετήσιος Χορός του Συλλόγου στο ξενοδοχείο Chris & Eve , στις 20.30 η ώρα. Το μουσικό σχήμα που θα πλαισιώσει το χορό είναι η ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ ένα από τα πιο καταξιωμένα σχήματα, τόσο στην Θράκη, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μαζί τους θα συμμετέχει στο κλαρίνο ο Γιάννης Μαύρος και στο ακορντεόν ο Νίκος Μπόζογλου . Η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ για ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά (θα υπάρχει νηστίσιμο μενού). Οι κρατήσεις γίνονται στα τηλέφωνα 6976033062 και 6947869577 .

Αλληλεγγύη τώρα
Έκκληση για βοήθεια της οικογένειας του Ηλία Δάμου από το Πρωτάτο, το σπίτι της οποίας καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά, απευθύνει το Σωματεία ΑμεΑ Ροδόπης. Ο λογαριασμός ο οποίος έχει ανοιχθεί για την στήριξη αυτών των άτυχων συνανθρώπων μας είναι ο: 901-00-2340006500, λογαριασμός του οποίου δικαιούχος είναι η σύζυγος του, Δάμου Σοφία και το e-banking GR 8201409010901002340006500 στην Alpha Bank. Ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας της οικογένειας είναι το: 6972848031

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα