Κομοτηνή: 2-11-2018 Πρωινή Ενημέρωση

07:00 2/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Φιλανθρωπικός αγώνας

C

3.000 μαθητές από σχολεία του Νομού , αρχές και φορείς του τόπου βρέθηκαν χθες στο γήπεδο στηρίζοντας τον μικρό Χρήστο Θεοδωρίδη. Όλοι και όλες παρόντες στον φιλανθρωπικό αγώνα που διοργανώθηκε για την εξεύρεση των χρημάτων που απαιτούνται για την νοσηλεία του επτάχρονου συμπολίτη μας. Στον αγώνα αναμετρήθηκαν η ΠΑΕ Ποντίων (μεικτή Ροδόπης) και η ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ενώ την πρωτοβουλία υποστήριξαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ευχαριστήριο

μήνυμα της Διευθύντριας της ΔΔΕ Ροδόπης.
Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο F/B η διευθύντρια της ΔΔΕ Ροδόπης, κα Μαριγούλα Κοσμίδου σημειώνει για τον χθεσινό φιλανθρωπικό αγώνα ότι ευχαριστεί από καρδιάς την εκπαιδευτική κοινότητα, που για μια ακόμη φορά απέδειξε εμπράκτως την κοινωνική της ευαισθησία και την υποστήριξη στον πάσχοντα συνάνθρωπο. «Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανη για όλους τους συνεργάτες μου, που δίνουν τα καλύτερα μαθήματα ζωής στους μαθητές τους και στην τοπική κοινωνία» τονίζει η κα Κοσμίδου.

Πολιτική
Παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων
Με νομοθετική διάταξη που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους παρατείνεται ως εξής: Α. Για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στο ν.3299/04 και εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 1.α του άρθρου 76 του ν.4399/16 ή τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 5 του ν.3299/04, έως τις 30/6/2019. Β. Για όλα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στο ν.3908/11 έως τις 31-12-2019, με δυνατότητα χρήσης των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ΠΔ 33/2011, δηλαδή επί πλέον παράτασης 2 ετών εφ’ όσον έως τις 31-12-2019 έχει υλοποιηθεί το 50% του επενδυτικού σχεδίου που εγκρίθηκε.

Πρωτογενής Τομέας
Σταύρος Αραχωβίτης: Διευρύνουμε τα κριτήρια για την επαναχάραξη των μειονεκτικών περιοχών
Τη διεύρυνση των κριτηρίων με βάση τα οποία θα γίνει η οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών και των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, ανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο Υπουργός επεσήμανε ότι αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διασφάλιση των επιδοτήσεων των αγροτών και των κτηνοτρόφων η επαναχάραξη των μειονεκτικών περιοχών. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι «τα κριτήρια του κανονισμού είναι συγκεκριμένα και πρέπει σε αυτά να κινηθούμε, γιατί αν στείλουμε κάτι διαφορετικό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα γυρίσει πίσω, δεν θέλουμε να κάνουμε κίνηση εντυπωσιασμού». Όπως τόνισε ο κ. Αραχωβίτης μέλημα του ΥΠΑΑΤ είναι η στήριξη των περιοχών που έχουν πραγματικά ανάγκη ενίσχυσης και διευκρίνισε ότι ούτε οι συνολικοί πόροι της εξισωτικής αποζημίωσης θα μειωθούν, αλλά ούτε και οι συνολικές εκτάσεις των μειονεκτικών περιοχών.

2η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο
Τη 2η Γιορτή Τσίπουρου, διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου σε συνεργασία με την ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου στις 3 και 4 Νοεμβρίου . Αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΙΑΣΜΙΩΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ “ . Στις 16:00 Παραδοσιακό πανηγύρι με τον Μιχάλη Παζαρέντζη και την κομπανία του από την Νάουσα στον προαύλιο Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα προώθησης προϊόντων και διαδικασία παραγωγής τους. Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου στην αίθουσα εκδηλώσεων Νέου Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου δίπλα στο γήπεδο. Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: “ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ; “ Και στις 15:00 Λαϊκοδημοτικό πανηγύρι με τους Κώστα Σαφέτη,Νεκτάριο Κοκκώνη και το συγκρότημά τους.

Περιφέρεια
Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βαίνουν το τρέχον χρονικό διάστημα, τεχνικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία, στην επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτελούνται, τις τελευταίες ημέρες και εργασίες καθαρισμού της κοίτης στον «Τρελοχείμμαρο», στην περιοχή του οικισμού Κοσμίου, όπου καταγράφηκε και περιστατικό βανδαλισμού σε μηχάνημα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Θωρακίζουμε τη Ροδόπη, με στόχο την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων. Μέσω της υλοποίησης επιμέρους τεχνικών εργασιών, όπου αυτό απαιτείται και παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν. Με θλίψη, αντικρίσαμε τις ζημιές που υπέστη η ερπυστριοφόρα της Π.Ε. Ροδόπης, ύστερα από βανδαλισμό. Τέτοιες πράξεις μας γυρνάνε χρόνια πίσω. Μας λυπούν καθώς αντιτίθενται στον καθημερινό μας αγώνα για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής μας. Φυσικά, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να βρεθούν οι άγνωστοι και να τούς αποδοθούν οι ευθύνες. Οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις συνεχίζονται και θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή».

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του Δήμου Κομοτηνής
Τα κομμένα από το μνημόνιο δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας, καταβλήθηκαν αναδρομικά σε 42 εργαζομένους του Δήμου Κομοτηνής, που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Δημήτρη Μάγγα οι εργαζόμενοι στους κατά τόπους Δήμους διεκδικούν την απόδοση των κομμένων δώρων. Βασίζονται στο νομικό επιχείρημα ότι η παντελής κατάργηση των παροχών είναι αντίθετη στο Σύνταγμα. 300 μόνιμοι υπάλληλοι των Δήμων της Ροδόπης, τελούν σε αναμονή κι έχουν ήδη κατατεθεί οι αγωγές τους, όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Σύμφωνα με ενημέρωση του Συλλόγου, από τον δικηγόρο κ. Σπύρου το Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης έχει προχωρήσει σε προδικαστικό αίτημα στο ΣτΕ κι εκκρεμεί να βγει η απόφαση. Ανάλογα με την απόφαση θα προχωρήσουν ή όχι όλες οι αγωγές των εργαζομένων στους δήμους της Ροδόπης.

Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Αρριανών ο Ισμαήλ Χουσέ
Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Αρριανών θα είναι ο σημερινός σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Ισμαήλ Χουσέ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodopruzgari. Ο υποψήφιος είχε εκλεγεί με την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης στις εκλογές του 2014, έχει υπηρετήσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ το 2015.

Κόμματα Κινήματα
ΝΟΔΕ Ξάνθης
Την αντίθεσή της για τις μετακινήσεις προϊσταμένων μεγάλης εξειδίκευσης που αφορούν ιδιαίτερα απαιτητικά τμήματα, που αποτελούν την καρδιά του Νοσοκομείου Ξάνθης εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ξάνθης. «Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν περιέλθει σε δυσμένεια και απομακρύνθηκαν αιφνιδιαστικά, αυθαίρετα, χωρίς να το επιθυμούν, αλλά κυρίως χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη και προετοιμασία εξειδικευμένου προσωπικού που θα τους αντικαταστήσει, με μοναδικό κριτήριο σκοπιμότητες, ιδεοληψίες κι εξυπηρέτηση συμφερόντων των κομματικά ορισθέντων διοικούντων το Νοσοκομείο.» τονίζεται σε ανακοίνωση και σημειώνεται ότι «οι παραπάνω πρακτικές όσων ενεργούν αυθαίρετα κι επικίνδυνα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειές τους στην λειτουργία του Νοσοκομείου μας, το οποίο μαστίζεται τα τελευταία χρόνια της κρίσης, από την σοβαρή έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε μεγάλα και νευραλγικά τμήματά του, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται κατά καιρούς η ομαλή λειτουργία του.»

Σύσκεψη συνταξιούχων στην Κομοτηνή για κινητοποιήσεις

Σύσκεψη συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, με στόχο και την προετοιμασία 3 πανελλαδικών συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Νοεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, με την κορύφωσή τους στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με μεγάλη πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι ζητούν επιστροφή των όσων έχουν αφαιρεθεί τα μνημονιακά χρόνια. «Απαιτούμε να μας δοθεί πίσω ότι μας έχει αφαιρεθεί, δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική του “ο γέγονε, γέγονε”, και παλεύουμε να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου που έρχεται να ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει» σημείωσε ο κ. Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Σεμινάριο από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας
ΟΝ-LINE ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων Ελευθέρων Επαγγελματιών & Αγροτών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ & Τράπεζες» διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας . Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας οκτώ (8) ωρών και θα πραγματοποιηθεί, μέσω on line σύνδεσης με τoν χώρο διεξαγωγής του στην Κομοτηνή, στο Ε.Β.Ε. Ροδόπης (Βασ. Γεωργίου 2Β) την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 09:00-17:00.

ΑμεΑ
Έτοιμα τα νέα γραφεία του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ
Έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία είναι τα νέα γραφεία του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ μετά την παραχώρησή τους (με χαμηλό μίσθωμα) από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, την Πρόεδρο κα. Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού και το ΔΣ της Ανώνυμης Εταιρείας «Νέστωρος Τσανακλή». Η νέα διεύθυνση των γραφείων είναι: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής, Παν. Τσαλδάρη 2, Κ2, Κομοτηνή 69132, ενώ σύντομα θα γίνει σύνδεση για σταθερό τηλεφωνικό νούμερο. Το γραφείο εξοπλίστηκε αποκλειστικά από προσφορές. Για την τακτική λειτουργία του γραφείου αναγκαία κρίνεται η υποστήριξη εθελοντών. Το ΔΣ κάνει έκκληση σε όποιο από τα μέλη ή τους φίλους έχουν ελεύθερο χρόνο και διάθεση να απασχοληθούν στη γραμματεία να το δηλώσουν με προσωπικό μήνυμα στο: [email protected]

Συνάντηση στην Ταξιαρχία
Με τον Ταξίαρχο της 29Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού Γεώργιο Χατζηγεωργίου συναντήθηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης, κ. Τρύφωνας Καρούντζος και Στέλλα Βογιατζή αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και αρωγής της 29Μ/Π με το Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης.

Μητρόπολη
Διανεμήθηκαν πακέτα με βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και προσωπικής υγιεινής σε οικογένειας δικαιούχων από εθελοντές της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Η παραπάνω διανομή έγινε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και τη συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ».

Πολιτισμός
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στην Κομοτηνή
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης πραγματοποιώντας τις φθινοπωρινές του εμφανίσεις, επισκέπτεται το γνωστό μουσικό στέκι στην Κομοτηνή, την Λέσχη Κομοτηναίων, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, επιφυλάσσοντας στο αγαπημένο του κοινό μια δυναμική μουσική παράσταση. Παλιά, αλλά και νέα στοιχεία στον ήχο διαδέχονται την γνησιότητα της πολυετούς πορείας του Δημήτρη Ζερβουδάκη, προσφέροντας την αμεσότητα της ζωντανής επαφής, με την «αλήθεια» ως βασικό μέσο γεφύρωσης με το κοινό του. Την αισθαντική φωνή του και την χαρακτηριστική ερμηνεία του συνοδεύουν πέντε εκλεκτοί μουσικοί, διαμορφώνοντας μια παράσταση γεμάτη συναίσθημα, δυναμισμό και ανατρεπτική διάθεση.

Αστυνομία
Συλλήψεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, την 31-10-2018 το πρωί, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, 20χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Επίσης, συνελήφθη, την 31-10-2018 το βράδυ, στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, 21χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Καιρός:
Γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιο πυκνές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, on line, σχολεια, δδε, βουλη, ελλαδα, υπαατ, τσιπουρο, ζαχαροπλαστικη, θλίψη, μνημονιο, πασχα, επιδομα, συνταγμα, αμθ, εκλογες, νεα δημοκρατια, νοδε, αυθαιρετα, πανελλαδικες 2012, θεσσαλονικη, αθηνα, ικα, ααδε, εφκα, τραπεζες, νέα, προσφορες, αμεα, συλληψεις, ημεδαπός, καιρος, αιγαιο, ert, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, υπουργειο εσωτερικων, Κορμός Χριστουγέννων, ομαδα διας, κλειστα σχολεια, δωρο πασχα, πανελληνιες 2011, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, αυθαιρετα παραταση, παραταση αυθαιρετων, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, μνημονιο 3, ογα επιδοματα, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, εκλογες 2015, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αυτοδιοικηση, ημεδαπός, δωρα χριστουγεννων, θλίψη, δδε, αμεα, αυτοκινητο, βημα, δωρα, ζερβουδακης, θεμα, μουσικη, οικονομικο επιμελητηριο, πλαισιο, τα νεα, το βημα, αμθ, αναπηρια, βραδυ, γεωργιου, γινει, γηπεδο, γραφεια, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δηλωση, δοθει, ευλογια, εγινε, εγνατια, αιθουσα, υπαρχει, ελλειψη, ενεργεια, εξελιξη, εξυπηρετηση, ερχεται, εσωτερικων, ετων, ζαχαροπλαστικη, ζωης, ισμαηλ, ηχο, κεγκερογλου, κινηση, λειτουργια, λεσχη, μαξιμου, μικρο, ναουσα, νοδε, ομαδα, οκτω, πρωι, σαββατο, συγκεκριμενα, συντομα, σπυρου, σχεδια, σωματειο, τριτη, τσιπουρο, υπαατ, φυσικα, φωνη, φορα, ωρες, αγωνας, μποφορ, δημητρης, ειδη, εμφανισεις, ενωση, γιορτη, ηπειρωτικα, ιδιαιτερα, υπουργειο, καρδια, κυριακη, νοσοκομειο, on line, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα