Κομοτηνή: 17-8-2018 Πρωινή Ενημέρωση

07:29 17/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
«Κέντρα Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας»
Δημοσιεύθηκε η δημόσια πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση «Κέντρα Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας». Στόχος της δράσης, που χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 11.303.000€, είναι η υποστήριξη της ανάπτυξης του θεσμού της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), με πρώτο βήμα τη σύσταση από φορείς Κ.ΑΛ.Ο. 89 Κέντρων Στήριξης σε όλη τη χώρα.

Τα Κέντρα Στήριξης θα λειτουργήσουν ως «σημεία ενημέρωσης»

για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, ως δομές συμβουλευτικής υποστήριξης κοινωνικών επιχειρηματιών και υποψηφίων κοινωνικών επιχειρηματιών και ως δομές υποστήριξης της δημιουργίας και ανάπτυξης άλλων φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 14/9/2018 (ώρα 13:00) και η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που παρέχει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis με την ένδειξη: «ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΛΟ».

Εργασία
Εως 20/8 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις στο Oaed.gr για 30.333 θέσεις εργασίας σε Δήμους και περιφέρειες.
Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής έως και τις 20/08/2018 στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Περιφέρεια
Πράσινη ενεργειακά η Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης
Πράσινη ενεργειακά είναι έτοιμη να γίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Πριν από μερικές ημέρες υπεγράφη η σύμβαση με την TREK Development ως συμβούλου, για τη διερεύνηση σε πρώτη φάση και αξιολόγηση για την ενεργειακή αναβάθμιση στον αστικό οδοφωτισμό και την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια της Περιφέρειας. Το ενδιαφέρον σε αυτή την προσπάθεια είναι πως στόχος είναι το έργο να μην αφορά μόνο την Περιφέρεια η οποία θα λειτουργεί ως ομπρέλα για τους Δήμους που θα ενδιαφερθούν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα και να επωφεληθούν από την χρηματοδότηση που θα εξασφαλιστεί, την μείωση κόστους για τον οδοφωτισμό αλλά την λειτουργία των δημόσιων κτιρίων όπως σχολεία, νοσοκομεία, διοικητικά κτίρια, πυροσβεστικοί σταθμοί, αστυνομικά μέγαρα κ.α.

Πολιτισμός
Αντάμωμα Ξυλαγανιωτών
Για μία ακόμη χρονιά, ξανά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών, ανταμωσαν για τρεις ημέρες οι απανταχού Ξυλαγανιώτες. Στο μήνυμα των διοργανωτών τονίζεται ότι πλήθος κόσμου,από τη Θράκη ,την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό , βρέθηκε στην πλατεία της Ξυλαγανής και τις 3 μέρες του ανταμώματος και χόρεψε μέχρι αργά υπό τους ήχους θρακιώτικης και όχι μόνο παραδοσιακής μουσικής. Η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων έγινε με την βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Λυκείου Ξυλαγανής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ενώ ,υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ ενώ τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής παρουσίασαν θρακιώτικους χορούς αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρεβρισκομένων.

Η «Ηλέκτρα» στην Κομοτηνή
Η τραγωδία του Ευριπίδη «ΗΛΕΚΤΡΑ» θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής την Δευτέρα 27 Αυγούστου. Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί το έργο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα ΛΥΡΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ. Μια σύγχρονη ματιά πάνω στην σκηνική ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει την φόρμα που ξεκίνησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες [ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ και ΑΝΤΙΓΟΝΗ]. Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Λένα Παπαληγούρα.

Εράσμεια Ξάνθης
Η Πολιτιστική Στέγη Ν.Ερασμίου “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ” διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο ’’ΕΡΑΣΜΕΙΑ 2018’’ από τις 25 έως 29 Αυγούστου στο Ν.Εράσμιο Ξάνθης. Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 25 Αυγούστου στις εννέα το βράδυ με έντεχνη βραδιά με τον Γιώργο Παπά. Την Κυριακή ακολουθεί παραδοσιακή βραδιά. Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα η ‘’Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου’’ η ‘’Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης’’, ο ‘’Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης’’, ο ‘’Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης’’ και ο ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς ‘’Το Λαβάς’’. Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική για όλο τον κόσμο. Την Δευτέρα 27 Αυγούστου σαρακατσάνικο γλέντι με τους Τσιλιγγίρη Βαγγέλη (κλαρίνο), Ζλατίνη Κωστή (τραγούδι) και Μπανιώτη Κώστα (τραγούδι). Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων ‘ΕΡΑΣΜΕΙΑ 2018’’ από το Σάββατο 25 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 29 Αυγούστου θα υπάρχει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ερασμίου έκθεση παραδοσιακών ενδυμασιών (αυθεντικών και πιστών αντιγράφων) από την προσωπική συλλογή του κ. Δημοσθένη Κουρτίδη. Ώρες λειτουργίας 19:00-22:00

Εκδρομή στις καγκέλες
Εκδρομή στις Καγκέλες διοργανώνει το Σάββατο 18 Αυγούστου το Πελίτι Κομοτηνής στις 7:00 το απόγευμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διανυκτέρευση δίπλα στη θάλασσα.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν στο νομό Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 16 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Σε επαρχιακή οδό πλησίον του οικισμού Ν. Σάντας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε αυτοκίνητο με οδηγό τον 29χρονο και συνοδηγό τον 16χρονο, όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δύο διακινητές διέφυγαν, πεζή, σε δασική περιοχή. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να εντοπίσουν τους δύο δράστες. Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι δυο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το όχημα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Παράβαση της εβδομάδας
Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων. Την εβδομάδα από 6 έως 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 14.871 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στη μη χρήση προστατευτικού κράνους και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Βεβαιώθηκαν συνολικά 2.375 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Αθλητικά
Αλλαγή τεχνικής ηγεσίας
Την τεχνική ηγεσία της Σχολής του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή ανέλαβε ο Χρήστος Πλασταράς, όπως ανακοίνωσαν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Θρύλος προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλες τις Σχολές του, με την πρόσληψη του Χρήστου Πλασταρά να έρχεται να το επιβεβαιώσει. Ο Χρήστος Πλασταράς σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ αγωνίζεται στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Ακαδημία μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Πλασταρά Χρήστο, ο οποίος θα αναλάβει ως προπονητής».

Άνοιξαν οι εγγραφές του Run Greece Αλεξ/πολης-Ο αγώνας την Κυριακή 30/9
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το 5ο Run Greece Αλεξ/πολης, με το άνοιγμα των εγγραφών του. Οι online εγγραφές για τους Αγώνες RUN GREECE ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Αγώνας 10χλμ, 5χλμ και Παιδιών) υποβάλλονται online μέσω της ιστοσελίδας (www.run-greece.gr). Από την 1η Σεπτεμβρίου έντυπες αιτήσεις συμμετοχής θα υπάρχουν διαθέσιμες και σε συγκεκριμένα σημεία στο Δήμο Κομοτηνής, στο Δήμο Ξάνθης καθώς και στις Σάπες. Για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των παραπάνω κέντρων όπου μπορείτε να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (τηλ.: 2321050818, κινητο: 6907605015, email: [email protected]).

Καιρός
Αίθριος o καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις και πιθανές βροχοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά, μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Αίθριος καιρός την Σάββατο με τοπικές νεφώσεις και πιθανές βροχοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά,μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή στα ανατολικά.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, δραση, οαεδ, trek, σχολεια, ελλαδα, αει, τει, ηλεκτρα, θεατρο, θριλερ, ολυμπιακος, τεφαα, run, online, αλεξανδρουπολη, εασ, σεγασ, τηλ, κινητο, email, καιρος, αιγαιο, ert, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, ηλεκτρα γαλανου, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, δημοκριτειο, αιτηση, αυτοκινητο, βημα, εασ, ηγεσια, θαλασσα, θριλερ, θρακη, θρυλος, μουσικη, οικονομια, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, σχολες, τεφαα, email, αγωνες, αει, αιτησεις, τει, βορεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γλεντι, γραφεια, δευτερα, διευθυνση, δοξα, εγινε, εγγραφες, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εβδομαδα, ερχεται, ετων, θεσεις εργασιας, κινητο, κιλκις, κτιρια, λειτουργια, ματια, μειωση, μπορειτε, νοσοκομεια, οδηγος, οκτω, ομπρελα, οχηματα, οχημα, πεδιο, ρολο, σαπες, σαββατο, σεγασ, συγκεκριμενα, τμημα, φεστιβαλ, φορμα, χρηστος, ωρες, αγωνας, μποφορ, ευθεια, εννεα, ενωση, ετοιμη, ηπειρωτικα, χωρα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κυριακη, run, σημα, online, trek, θερμοκρασια, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα