Κομοτηνή: 15 χρόνια «ομηρίας» για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

12:01 30/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Να μπει τέλος στην 15ετή «ομηρία» τους και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου ζητάει για τους εργαζόμενους της Ροδόπης στο «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» ο Δημήτρης Μάγγας μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως εξήγησε στην περιοχή της Ροδόπης λειτουργούν 4 δομές του προγράμματος στις οποίες απασχολούνται 16 εργαζόμενοι, οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν βοήθεια σε 500 ωφελούμενους του προγράμματος, αλλά και σε αρκετούς ακόμη που στηρίζονται από τη λειτουργία.

Ο αντιπρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών

Υπαλλήλων μίλησε για «ομηρία» στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούν ηλικιωμένους και ΑμεΑ σε όλη τη χώρα. Στηρίζουν ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής ενισχύοντας τη σωματική και ψυχική υγεία των εξυπηρετουμένων παρέχοντάς τους νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη.

Σύμφωνα με τον κο Μάγγα, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών ομάδων, θα πρέπει να ενσωματωθούν και στο δυναμικό του δήμου, να γίνει δηλαδή θεσμός μια τόσο σημαντική υπηρεσία διασφαλίζοντας το υπάρχον προσωπικό. «Είναι μόνο 16 άτομα για όλο το δήμο Κομοτηνής. Δεν είναι μεγάλος ο αριθμός» σημειώνει. Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο θέμα της υλικοτεχνικής υποδομής και των πεπαλαιωμένων αυτοκινήτων που καταστούν επικίνδυνη την μετακίνηση τους. «Δεν πρέπει να πλήττονται συνέχεια οι κοινωνικές δομές» τονίζει σημειώνοντας πως δεν είναι καλό ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τον ίδιο το δήμο, ούτε και για τους πολίτες.

«15χρόνια είναι πολλά» τονίζει με νόημα ζητώντας και την πλήρωση των κενών θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας και της συνταξιοδότησης κάποιων εργαζομένων. Επισημαίνοντας τέλος την αναγκαιότητα ύπαρξης του προγράμματος και αποφυγής της συρρίκνωσης και αποδόμησής του. Μην αποκλείοντας να υπάρξουν στο μέλλον νέες κινητοποιήσεις.
Φώτο: Δημήτρης Μάγγας ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα