Κομοτηνή: 14-2-2019 Πρωινή Ενημέρωση

07:32 14/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία

Εγκαινιάζονται τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Η τελετή των εγκαινίων των ανακαινισμένων χειρουργείων του Γ.Ν. Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00μμ το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής . Παρόν θα είναι και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, του κ. Σταμάτης Βαρδαρός. Τα χειρουργεία ανακαινίστηκαν χάρη στην υλοποίηση του προγράμματος Interreg Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Ξεκινούν οι εξετάσεις οδήγησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
Tην ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις οδήγησης στην

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης , εντός του ωραρίου εργασίας των εξεταστών, προσωρινά ενόψει των εξελίξεων και του νέου Ν/Σ με προτεραιότητα στην ικανοποίηση επειγόντων αιτημάτων. Αυτό προέκυψε μετά την χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους των Σχολών Οδηγών της Κομοτηνής και τους εξεταστές οδήγησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Νίκου Τσαλικίδη. «Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνα προς πάσα κατεύθυνση και στην ηγεσία του Υπουργείου. Παραμένουμε ενωμένοι με κοινό στόχο , την επίτευξη καθαρής λύσης στο σοβαρό αυτό πρόβλημα» ανέφερε ο κος Τσαλικίδης.

Πρωτογενής Τομέας
Σε καλό δρόμο η δημιουργία ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας
Ομόφωνη συμφωνία για την προώθηση δημιουργίας διεπαγγελματικής φέτας υπήρξε κατά την συνάντηση που είχε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και του Κλαδικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων. Στη συζήτηση οι κτηνοτρόφοι έθεσαν επίσης μια σειρά από αιτήματα όπως: Η εντατικοποίηση των ελέγχων τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα όσο και εντός των τυροκομείων για την προστασία της φέτας, ο διαχωρισμός του ΕΛΓΑ σε γεωργικό και κτηνοτροφικό, η μείωση του κόστους παραγωγής με ιδιαίτερη βαρύτητα στο κόστος πετρελαίου, τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Η Υφυπουργός τόνισε ότι η προσπάθεια επίλυσης και των υπόλοιπων προβλημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εκλογές 2019
Ανακοίνωση υποψηφίων από το «Ξε-Κίνημα για την πόλη»
Στην ανακοίνωση των ονομάτων των 11 πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων «Ξε-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» προέβη ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Βαβατσικλής. Πρόκειται για τους: 1. ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, Ασφαλιστής – Κτηματομεσίτης 2. ΤΣΟΧΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Δημοσιογράφος 3. ΡΕΣΙΤ ΤΖΕΜΙΛ, Γεωργός – Κτηνοτρόφος, Αντιπρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Ροδόπης, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Κομοτηνής 4. ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ή ΝΑΝΣΥ, Φοιτήτρια Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.5. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος ΦΙ.ΠΑΙ.Σ, Διευθυντής περιοδικού «Όλοι για το Παιδί» 6. ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, Αστυνομικός 7. ΜΑΧΜΟΥΤ ΡΕΤΖΕΠ, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Ταπετσαρίες Επίπλων – Αυτοκινήτων 8. ΝΤΑΛΙΔΟΥ – ΚΑΡΔΙΜΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος, Απόφοιτη ΤΕΙ Γεωπονίας 9. ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μηχανικός Υπολογιστών, Μουσικός 10. ΙΣΜΑΗΛ ΜΕΧΜΕΤ, Μηχανικός Αυτοκινήτων 11. ΡΟΥΜΠΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Στρατιωτικός

Εθελοντισμός
Ο Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ
Συνεχίζει τη δράση ευαισθητοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών ο Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ, αυτή τη φορά στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, επιστήμονες – μέλη του Συλλόγου ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο εσπερινό ΕΠΑΛ της Κομοτηνής, με σκοπό να ενημερώσουν για την επιληψία και να ευαισθητοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές του σχολείου. Αυτή είναι η δεύτερη δράση του Συλλόγου ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ σε σχολείο της Θράκης μετά από ενημέρωση μαθητών Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης τον Ιανουάριο. Η δράση θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του έτους σε σχολεία όλης της Θράκης τα οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον ή θα ζητήσουν τη συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού του Συλλόγου προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΠΘ
Για το νέο μάθημα «Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου Ι & ΙΙ»
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο διδασκαλίας της Ποντιακής Διαλέκτου στο ΔΠΘ Συνολικά παρακολούθησαν την διδασκαλία 21 φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, αλλά και φοιτητές και από άλλα Τμήματα του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή. «Ελπίζουμε ότι τα μαθήματα θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον και στο επόμενο (εαρινό) εξάμηνο με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο υπεύθυνος καθηγητής Ηλίας Πετρόπουλος.

Κόμματα -Κινήματα
Μήνυμα για τον αθλητισμό από την Β. Ελευθεριάδου
«Ο Αθλητισμός αποτελεί όχι μόνο στόχευση γιατί σφυρηλατεί τους νέους με αξίες αλλά γιατί τοποθετούμενος στο σωστό τοπίο μπορεί να γίνει μέσο ανάδειξης της Ροδόπης και οικονομικής Ανάπτυξής της» αναφέρει σε μήνυμά της η πολιτευτής της ΝΔ κα Βούλα Ελευθεριάδου με αφορμή ευχαριστήριο μήνυμα της ομάδας ΑΕ Κομοτηνής για την στήριξη που προσφέρει στα μέλη της ομάδας ως γιατρός. Η κα Ελευθεριάδου ευχήθηκε ανάδειξη και πρόοδο.

Ευρώπη
Έναρξη υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για την 2η Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή – 6 Απριλίου 2019
Μέχρι τις 10 Μαρτίου θα διαρκέσει η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στη 2η Περιφερειακής Συνάντησης Νέων με τίτλο «Κάνουμε Refresh στην Ευρώπη: αμφισβητούμε, προτείνουμε, διαμορφώνουμε το μέλλον της». Η Συνάντηση διοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής και υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του Κέντρου:

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κάλεσμα από την ΔΚΕΠΠΑΚ προς τους Συλλόγους
H ΔΚΕΠΠΑΚ καλεί όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου που αιτούνται ενίσχυσης για την πραγματοποίηση των δράσεών τους, να καταθέσουν στην επιχείρηση, επικαιροποιημένο καταστατικό, πρακτικό κατανομής αξιωμάτων από τις τελευταίες εκλογές και υποχρεωτικά, μία πρόσφατη βεβαίωση του αρμόδιου Πρωτοδικείου ότι ο Σύλλογος υφίσταται και δεν έχει διαλυθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, η επιχείρηση δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των συλλόγων για ενίσχυση των δράσεών τους.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι βρήκε Βασίλισσα
Μια κοπέλα από την Κομοτηνή θα είναι για πρώτη φορά Βασίλισσα στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Από τη σχετική διαδικασία επιλέχθηκε η Δήμητρα Μπαλιάκα, φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του ΔΠΘ αλλά και γνωστή ήδη στο κοινό, καθώς είναι μέλος της μπάντας Mice the swing Band. Η Δήμητρα Μπαλιάκα είναι 23 ετών και κατάγεται από το Φανάρι.

Συμμετοχή στην αποκριάτικη παρέλαση της Κομοτηνής
Πλησιάζει το 2ο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού στις Σάπες …Μία μοναδική καρναβαλική γιορτή για μικρούς και μεγάλους που θα προσφέρει στιγμές ξενοιασιάς και κεφιού αλλά και ένα μεγάλο έπαθλο…. Στα πλαίσια της προβολής των καρναβαλικών εκδηλώσεων Σαπών 2019 ,η Οργανωτική Επιτροπή τους σε συνεργασία με τους συλλόγους του Δήμου αποφάσισε την συμμετοχή μας στην Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής το Σάββατο 2 Μαρτίου. Το θέμα της συμμετοχής μας είναι εμπνευσμένο από το βιβλίου του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες». Ο Δήμος θα εξασφαλίσει την μετακίνηση και επιστροφή των συμμετεχόντων στην παρέλαση . Μέλη των Συλλόγων αλλά και όλοι όσοι μεμονωμένα επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το 2532350100 στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών μέχρι και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Βιβλιοπαρουσίαση από το Δημοκρίτειο

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Το Δημοκρίτειο βιβλιοχαρτοπωλείο και οι Εκδόσεις Έξη παρουσιάζουν το βιβλίο το »Πορφυρένιο Δάκρυ» της Ελένης Συράκη στο χώρο του βιβλιοπωλείου, αύριο στις 6:30 μ.μ. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η Λευκή Σαραντινού, εκπαιδευτικός και συγγραφέας.

Έθιμο
Ο ερχομός της Άνοιξης
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδημής & Φίλων γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης αναβιώνοντας το έθιμο: «Φωτιές του Μάρτη» την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 6:00 μμ στην κεντρική πλατεία της Παραδημής.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ένας 23χρονος κι ένας 37χρονος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Εντοπίστηκαν να οδηγούν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

Καιρός:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, κος, ολυμπια, ελγα, πετρελαιο, εκλογες, ζωγραφου, αρσενιου, αθανασια, τει, ισμαηλ, μεχμετ, δραση, επαλ, σχολεια, δπθ, ΕΡΤ, refresh, europe, βεβαίωση, υφίσταται, καρναβαλι, συμμετοχή, βιβλιο, καιρος, αιγαιο, ert, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , σταση εργασιας, Ιούλιος Βερν, ομαδα διας, καρναβαλι 2011, καθαρα δευτερα, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, ελλαδα, σταυρος δημας, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, Τελετή Έναρξης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, τσικνοπεμπτη, παρελαση, δημοκριτειο, το θεμα, αυτοκινητα, δπθ, ελγα, επαλ, ηγεσια, θεμα, ιονιο, ωρα, αθανασια, αθλητισμος, τει, αφορμη, βεβαίωση, βιβλιο, βρισκεται, γαλα, δημητρα, γινει, γυρος, δευτερα, δημος, δηλωσεις, εθιμο, εξετασεις, εξελιξη, επιληψια, επιτυχια, ετων, ευρωπη, ζωγραφου, ισμαηλ, υφίσταται, υφυπουργος, εκδοσεις, κυνηγι, κος, λευκη, μεμονωμενα, μεχμετ, μηχανικος, μειωση, σαπες, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, σχεδια, σχολειο, τασος, υλοποιηση, υψομετρο, φαναρι, φοιτητρια, φορα, ωρες, αρσενιου, μποφορ, europe, γιορτη, ηπειρωτικα, κοπελα, νοσοκομειο, σωστο, θερμοκρασια, υγειας, refresh
Τυχαία Θέματα