Κομοτηνή: 13-10-2018 Ενημέρωση

19:38 13/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργασία
Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που περιλαμβάνει το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Πρόκειται για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες.

Παιδεία
Οι νέοι και οι νέες επιλέγουν ΕΠΑΛ – αύξηση του μαθητικού δυναμικού
Σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού κατά το σχολικό έτος 2018-2019 παρατηρείται στα Επαγγελματικά Λύκεια. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που σπουδάζουν στα δημόσια Ημερήσια, Εσπερινά και Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια κατά τη φετινή σχολική χρονιά ανέρχονται σε 93.387, αριθμός ρεκόρ για την τελευταία δεκαετία. Σημειώνεται πως σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος (2017-2018), παρατηρείται αύξηση του μαθητικού δυναμικού στα ΕΠΑΛ κατά 7,7%, ενώ συνεχής αυξητική τάση καταγράφεται στην προσέλευση των μαθητών/τριών στα Εσπερινά ΕΠΑΛ (φετινή αύξηση σε σχέση με πέρσι: 13%).

Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης προχώρησε στην κατάληψη της Σχολής από το βράδυ της Τρίτης 9/10. Μετά και από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 12/10 κλιμακώνουν τον αγώνα και προχωρούν σε: Μαζική κινητοποίηση στη συνέλευση του τμήματος καθηγητών την Τετάρτη 17/10 στις 9.30 πμ! Αλλά και σε κινητοποίηση στη Σύγκλητο την Πέμπτη 18/10 στις 11:00 το πρωϊ! Ο Σύλλογος ζητά να γίνει εισαγωγική κατεύθυνση από το μηχανογραφικό η Κοινωνική εργασία και να καταργηθούν όλα τα κριτήρια. Όλοι οι φοιτητές να κάνουν Πρακτική Άσκηση στην ώρα τους χωρίς κριτήρια και περιορισμούς. Αλλά και πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού για τις εποπτείες της Πρακτικής στο ύψος των αναγκών μας.

Αναστολή λειτουργίας διαπολιτισμικών σχολείων
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ροδόπης με την οποία γνωστοποιεί για μια ακόμη φορά την αντίθεσή της στον αποχαρακτηρισμό των Διαπολιτισμικών Σχολείων του Δήμου Σαπών από δυσπρόσιτα, χαρακτήρας, που είχε αποδοθεί όχι λόγω της απόστασης από την πρωτεύουσα του Νομού ή του υψομέτρου, αλλά λόγω των ιδιαίτερων μαθησιακών συνθηκών, που επικρατούν σ’ αυτά τα σχολεία και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας για την επίτευξη των μαθησιακών στόχων. Με την ανακοίνωση γνωστοποιούν ότι οι φορείς του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών θα προχωρήσουν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις διακόπτοντας τη λειτουργία των Διαπολιτισμικών Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Σαπών αιτούμενοι την επαναφορά των Γυμνασίου/ Γενικού Λυκείου Σαπών στην κατηγορία των λεγομένων «δυσπρόσιτων» σχολείων. Η ΕΛΜΕ Ροδόπης συμπαρίσταται στον αγώνα των φορέων και της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών.

Διεθνές συνέδριο στην Κομοτηνή
Συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Ελλάδα-Βουλγαρία: Παράλληλοι δρόμοι και διασταυρώσεις στην ιστορία και τον πολιτισμό». Το συνέδριο διοργανώνουν το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών και το Κέντρο Θρακολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών. Το Συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές και υποψήφιους διδάκτορες οι οποίοι ασχολούνται με τις Ελληνοβουλγαρικές σχέσεις και ειδικότερα, αλλά όχι αποκλειστικά, με θέματα που αφορούν την ιστορία, την αρχαιολογία, τη φιλολογία, την εθνογραφία και την τέχνη. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη των Ελληνοβουλγαρικών σπουδών, καθώς και να προωθήσει τη γνωριμία και την επιστημονική συνεργασία μεταξύ αυτών που ειδικεύονται στο συγκεκριμένο ερευνητικό πεδίο.

3ο Διεθνές Συμπόσιο «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα»
3ο Διεθνές Συμπόσιο «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα», «Δρόμοι, επικοινωνία και κινητικότητα» θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου . Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της Θράκης (Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και το Μουσείο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Το θέμα του φετινού Συμποσίου εστιάζει στους χερσαίους, ποτάμιους και θαλασσινούς δρόμους ως μέσο επικοινωνίας και κινητικότητας αγαθών, προϊόντων, ανθρώπων και ιδεών. Οι εργασίες του Συμποσίου θα διεξαχθούν στο κτίριο του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή.

3η Ερευνητική Διημερίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ.
Η 3η Ερευνητική Διημερίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και Πέμπτη, 17 και 18 Οκτωβρίου. Η Διημερίδα θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομικής Σχολής στο νέο κτίριο της Νομικής Σχολής. Σκοπός της Διημερίδας είναι η παρουσίαση των εργασιών των μελών ΔΕΠ, των υποψηφίων διδακτόρων και των συνεργαζόμενων ερευνητών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, για την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών. Στα πλαίσια της Διημερίδας (Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, 11:30) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, κ. Γεώργιου Θ. Χατζηκωνσταντίνου. Η Διημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Βουλή – Κόμματα- Κινήματα
Σειρά επαφών του Ιλχάν Αχμέτ στις Βρυξέλλες για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και των προοπτικών ανάπτυξης της Θράκης
Σειρά επαφών στις Βρυξέλλες με ευρωπαίους αξιωματούχους είχε αυτή την εβδομάδα ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ. Τον Ιλχάν Αχμέτ συνόδευε σε αυτό του ταξίδι ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ροδόπης, Στάθης Κεφαλίδης. Ο βουλευτής Ροδόπης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στενό συνεργάτη του προέδρου Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της Θράκης ενώ ζητήθηκε η πολιτική και τεχνοκρατική συνδρομή του για την στήριξη της περιοχής. Ο κ. Σχοινάς επεσήμανε στον βουλευτή Ροδόπης ότι πολλές φορές η εκπροσώπηση της Θράκη απουσιάζει από διεθνή φόρα και τα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, την ίδια στιγμή που η ένταξη στην συνθήκη Schengen το προσεχές χρονικό διάστημα χωρών όπως είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, διανοίγει ευρύτατους αναπτυξιακούς διαδρόμους για όλη την βόρεια Ελλάδα σε μια γεωγραφική ενότητα που εκτείνεται από τον Αλιάκμονα έως τον Δούναβη. Από την συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τάσο Χανιώτη, προέκυψε η δυνατότητα της στήριξης του εισοδήματος για αγρότες μειονεκτικών, ορεινών και ημιορεινών περιοχών, ακόμα και όταν καλλιέργειες όπως είναι τα καπνά έχουν τεθεί εκτός του πλαισίου ενισχύσεων από την εφαρμοζόμενη ΚΑΠ. Να σημειωθεί, τέλος, ότι στις Βρυξέλλες ο βουλευτής Ροδόπης συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο που πραγματοποιούσε περιοδεία στην έδρα της Ε.Ε. τις ίδιες μέρες.

Πρωτογενής Τομέας
Υποβολή Αιτήσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης
Έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης του υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. Η πρόσκληση αφορούσε δύο δράσεις του υπομέτρου, τη δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και τη δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος». Η δημόσια δαπάνη που έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης ανέρχεται στα 316 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 295,2 εκ. ευρώ προορίζονται για τη δράση 4.1.1 και τα 20,8 εκ. ευρώ για τη δράση 4.1.3. Από τα ανωτέρω ποσά θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα για την κάλυψη των αναγκών συλλογικών προσώπων τα 73,8 εκ ευρώ για τη δράση 4.1.1 και τα 10,4 εκ. ευρώ για τη δράση 4.1.3 Συνολικά υποβλήθηκαν 15.364 αιτήσεις ενίσχυσης με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 1,6 δισ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 935 εκ. ευρώ.

Διευκρίνιση για τις δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων σταφυλιών
Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τις δηλώσεις συγκομιδής, που υποχρεούνται να κάνουν όσοι παραγωγοί καλλιεργούν αμπέλια με οινοποιήσιμες ποικιλίες, εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι ο αμπελουργός έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική δήλωση συγκομιδής την επιλογή «άλλοι προορισμοί» στο ειδικό πεδίο «προορισμός». Η επιλογή αυτή αφορά στις περιπτώσεις όπου ο κάτοχος οινοποιήσιμου αμπελώνα δεν θα οδηγήσει τη σταφυλική παραγωγή ενός αμπελοτεμαχίου για οινοποίηση, αλλά σε άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα χυμό ή ξύδι. Η κίνηση του υπουργείου εξυπηρετεί τον εξορθολογισμό του συστήματος καταγραφής της παραγωγής οινοποιήσιμων σταφυλιών, προκειμένου να καταγράφεται ο προορισμός των υποπροϊόντων της επεξεργασίας που πηγαίνουν για οινοποίηση είτε αλλού.

Ευρώπη
«ΚΟΜΟmeeting» Γνωριζόμαστε, Συνεργαζόμαστε, Δημιουργούμε
Εκδήλωση γνωριμίας με τίτλο «ΚΟΜΟmeeting: Γνωριζόμαστε, Συνεργαζόμαστε, Δημιουργούμε» πραγματοποιείται έως τις 20:00 στην Λέσχη Κομοτηναίων (στον ισόγειο χώρο). Στόχος των διοργανωτών είναι να καλωσορίσουν τους νέους φοιτητές της πόλης , να γνωριστούν , να παρουσιάσουν το προφίλ, τις δράσεις και να προσκαλέσουν νέα μέλη στο δυναμικό κάθε φορέα, οργανισμού ή συλλόγου. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν σταθμοί ενημέρωσης (info stands), των συμμετεχόντων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για πρωτοβουλίες και δράσεις σε διάφορους τομείς του εθελοντισμού, από τους εκπροσώπους των φορέων. Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με Συλλόγους της περιοχής.

Πολιτισμός
«USSAK» στην Κομοτηνή
Η Κινηματογραφική Λέσχη της Π.Κ.Ρ διοργανώνει την πρώτη της προβολή για φέτος με την ταινία «USSAK». Παρόντες θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κυριάκος Κατζουράκης και η σεναριογράφος-ηθοποιός Κάτια Γέρου. Η παρουσίαση-προβολή θα γίνει τη Κυριακή 14/10/18 στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης ώρα 20:00.

Βιβλιοπαρουσίαση: η έμμηνος ρήση μου
Οι εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ και η Μαρία Μαλαμίδου παρουσιάζουν σήμερα το βιβλίο με τίτλο: «η έμμηνος ρήση μου – στριμωγμένες αδυναμίες κοινής γυναίκας», αύριο Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στις 8 μ.μ. στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης.

Το πιστόλι του Νεύτωνα
Το βιβλίο «Το πιστόλι του Νεύτωνα» του Ανδρέα Λύκου αυτή την ώρα στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τραυλός».

Βραδιά ποίησης
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου δίνει βήμα στους ποιητές διοργανώνοντας για μία ακόμη φορά ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ αυτή την ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΕΟΥ δημοτικού σχολείου Ιάσμου δίπλα στο γήπεδο. Θα προηγηθεί στις 18:00 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ιάσμου,Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας επί της εορτής του Αγίου Κοσμά που είναι την επομένη. Υπεύθυνος οργανωτικού της εκδήλωσης ο κ Μπατζάκας Γεώργιος.

Μητρόπολη
Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Στον Ἱερό Ναό του Ἁγίου Δημητρίου Ἀνθοχωρίου θα λειτουργήσει αύριο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Και την Δευτέρα,15 Οκτωβρίου το πρωϊ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θά ἱερουργήσῃ στό Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ὁσίου Ρωμανοῦ τοῦ Μελωδοῦ του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Αθλητικά
Αγιασμό για τον ΠΑΣ Πρωταθλητών
Αγιασμό με την ευκαιρία της νέας προπονητικής χρονιάς θα πραγματοποιήσει ο ΠΑΣ Πρωταθλητών αύριο Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί, στο ΔΑΚ δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Ο Σύλλογος σε σχετικό του μήνυμα καλεί «αθλητές, γονείς και φίλους της ομάδας στην παρουσίαση όσων σχεδιάζουμε για την περίοδο 2018-2019 και για την παρουσίαση του kids athletics από τα πρωταθλητάκια μας». Επίσης το ΔΣ του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, δρώντας πάντα σαν οικογένεια προτρέπει τους γονείς να συμμετέχουν ενεργά με άποψη και προτάσεις στο σύλλογο που δραστηριοποιούνται τα παιδιά τους. «Η παρουσία σας θα είναι ανεκτίμητη» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 55χρονη ημεδαπής για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 55χρονη ημεδαπή, διότι βρέθηκαν στην οικία της 39 πακέτα τσιγάρων και 10 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 250 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κλοπή και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 31χρονος αλλοδαπός διότι, εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 6-10-2018 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής. Το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη χθες το το απόγεμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 29χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Επαρχιακή Οδό Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, 28χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη χθες το απόγεμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 20χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, ιλχάν αχμέτ, φεκ, οαεδ, επαλ, σχολεια, ελμε, συγκεκριμένο, δεπ, βουλη, βρυξέλλες, ελλαδα, δραση, απε, διευκρίνιση, ηλεκτρονική, νέα, info, europe, βραδια, kids, συλληψεις, φοροι, αλεξανδρουπολη, ert, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κομματα, ηλεκτρονική, το θεμα, αδεια, αυτοκινητο, βημα, βουλγαρια, εδρα, επαλ, εργασια, ηθοποιος, ημερησια, θεμα, θρακη, μηχανογραφικο, ξυδι, πλαισιο, προγραμμα, ρουμανια, υψος, φεκ, ωρα, αυξηση, αιτησεις, απε, αχμετ, βιβλιο, βορεια, βραδια, βραδυ, βρυξέλλες, γεωργιου, γινει, γηπεδο, γνωριμια, γονεις, δεπ, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωση, δηλωσεις, δυναμικο, εγνατια, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, εκκλησια, ελμε, εβδομαδα, ενεργα, επικοινωνια, ερευνα, ετων, ετος, τεχνη, ζητα, ιδια, υπηρεσια, ιλχάν αχμέτ, εκδοσεις, κινηση, κλοπη, κτιριο, λειτουργια, λεσχη, μηνες, μαρια, παντα, οικια, οικογενεια, οχημα, παιδια, παρουσιαση, πεδιο, πεμπτη, ρηση, πρωι, ρεκορ, σαββατο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, ταση, τμημα, ισογειο, φορα, ωδειο, αμπελια, εθνικο, europe, χωρα, υπουργειο, kids, κυριακη, ποιητες, σχοινας, ταξιδι, θεματα
Τυχαία Θέματα