Κομοτηνή – Μ. Κακούλογλου: Θέλουμε την Πολιτεία στο πλευρό μας και όχι απέναντι

12:57 7/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκκληση προς την πολιτεία να μη μειωθεί το ποσοστό εισαγωγής στο Δημόσιο των τριτέκνων από 10% -ποσοστό που ισχύει σήμερα με τον νόμο 4440/2016- σε 5% απεύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Κομοτηνής «Η Κιβωτός των παιδιών», Μαρία Κακούλογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την επιλογή προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Παράλληλα, επισήμανε πως αυτού του είδους οι αλλαγές προκαλούν

μεγάλη αναστάτωση σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.

«Πραγματικά η αγωνία μας είναι πολύ μεγάλη. Οι τρίτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα είναι πάρα πολλές. Είναι πολύ άσχημο αυτό που γίνεται, ενώ έχουν γίνει θετικές παρεμβάσεις να μειώνεται ξαφνικά το ποσοστό εισαγωγής στο Δημόσιο. Είναι σαν να μας κόβουν τα φτερά με αυτή τη μείωση, που είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». «Δε θέλουμε να ψηφιστούν αυτές οι ρυθμίσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με τους αιρετούς στην περιοχή.

Στιγμιότυπο από τη πρόσφατη συνάντηση με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου.

«Πρέπει η πολιτεία τα μέτρα που η ίδια έχει θεσπίσει να συνεχίσει να τα στηρίζει», υποστήριξε η κ. Κακούλογλου, αναφέροντας ως τέτοια παραδείγματα τη μοριοδότηση για εισαγωγή στις Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, τη μέριμνα για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών, τη μείωση της θητείας των παιδιών των τρίτεκνων οικογενειών, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης των στρατιωτικών πρατηρίων.

«Το θέμα είναι ότι αρχίζει η πολιτεία την αντίστροφη πορεία. Είναι κρίμα να ακυρώνονται τα θετικά βήματα», ανέφερε, εκπροσωπώντας 350 οικογένειες στη Ροδόπη. Όπως είπε, σημειώνεται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των τρίτεκνων οικογενειών, και μετά το τέλος της πανδημίας ο σύλλογος θα επιχειρήσει νέο άνοιγμα καλωσορίζοντας νέα μέλη. «Το δημογραφικό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα και αυτό που γίνεται είναι ό,τι χειρότερο», σημείωσε καλώντας την πολιτεία να είναι δίπλα και όχι απέναντι. «Χρειαζόμαστε στήριξη», τόνισε.

στη φωτο, η πρόεδρος με τη γραμματέα του Συλλόγου, Δήμητρα Γιαννακίδου, στην τελευταία συνάντηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαρίτου
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα