Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 9-09-2016

10:24 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 09-08-2016

Εργατικό Κέντρο
Τα λεωφορεία για το Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ αναχωρούν στη 1:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής (πρώην ΡΕΞ). Όσοι και όσες ενδιαφέρονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στους Συλλόγους τους.

Εκπαίδευση
Κανένα κενό στην Α-θμια, 200

στην Β-θμια σε όλη την ΑΜ-Θ
Ο επίσημος Αγιασμός για την Α-θμια Εκπαίδευση στη Ροδόπη, θα τελεσθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ για την Β-θμια θα τελεσθεί στο Μουσικό Σχολείο στις 10 το πρωΐ της ερχόμενης Δευτέρας.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Παναγιώτης ΚΕραμάρης, ανέφερε πως με τους τελευταίους διορισμούς στην Α-θμια Εκπαίδευση σε κανένα Σχολείο και Νηπιαγωγείο στην ΑΜ-Θ δεν υπάρχουν κενά.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην β-Θμια, όπου εκεί σε ολόκληρη την Περιφέρεια συνολικά τα κενά ανέρχονται στον αριθμό διακόσια και όχι σε όλες τις ειδικότητες και εκεί επικεντρώνεται όλη η προσπάθεια για την κάλυψη των κενών.

Kόμματα
Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ Κομοτηνής
Την πρόταση ότι θα πρέπει να εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης που θα οδηγήσει τη χώρα και την ελληνική κοινωνία στην ανάπτυξη κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή την αποτύπωση της πρώτης φθινοπωρινής απεικόνισης των διαθέσεων της Κυβέρνησης με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη επιλογή επισημαίνοντας ότι τα κόμματα του παλαιού κατεστημένου δεν έχουν να προσφέρουν κάτι καινούργιο. Μιλώντας για την άφιξη της διυπουργικής επιτροπής στην περιοχή τόνισε ότι θα πρέπει να συμπεριλάβει το σχέδιο που θα προταθεί όλες τις δυνατότητες και τις δυνάμεις του τόπου, αξιοποιώντας τον πρωτογενή τομέα, τις τουριστικές δυνατότητες, την ενέργεια και το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής.

42 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην παλιά Νομική
Το 42ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή αύριο Σάββατο, στο χώρο της παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές το σύνθημα του φεστιβάλ φέτος είναι Αγώνας-Γνώση-Τόλμη-Αντοχή και περιλαμβάνει εκδηλώσεις για πολιτισμού και πολιτικού προβληματισμού, οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους.
Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιώκας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συναυλία θα δώσουν οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Μανώλης Φάμελλος.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7:30 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου.

Αυτοδιοίκηση

Συνεδριάζει με 22 θέματα στην Ημερήσια διάταξή το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής
Συνεδριάζει σήμερα με 22 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. Μεταξύ των θεμάτων ξεχωρίζουν , Κατανομή χρημάτων από τους ΚΑΠ (Γ’ Κατανομή 2016), για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολικών Εφορειών των Μειονοτικών Σχολείων, καθώς και την κάλυψη των εξόδων κίνησης των Σχολικών Τροχονόμων του Δήμου μας, για το διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2016.
Μερική αναμόρφωση του εν χρήσει προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2016 (6η φορά) (148/2016 ΑΟΕ).
Τροποποίηση της από 28-1-2016 σύμβασης Χρησιδανείου με ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Κομοτηνής.

Αγώνας για να επιλεγεί ο Δήμος Κομοτηνής στα προγράμματα αστικής ανάπλασης
Τις συμπληρωματικές προτάσεις της στο σχέδιο της Διοίκησης στο Δήμο Κομοτηνής, σχετικά με το πρόγραμμα Αστικής Ανάπλασης της ΕΕ, αφού προηγουμένως το στηρίζει, ανέλυσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Φελίνα Καζάκου.
Σύμφωνα με τη διαδικασία από τους 6 Δήμους της ΑΜ-Θ θα επιλεγούν τελικά μόνο 2 δήμοι, οι οποίοι θα λάβουν και χρηματοδότηση 8 εκ ευρώ, εφόσον πείσουν για τις ώριμες μελέτες τους, τα σφικτά χρονοδιαγράμματα και κυρίως για την ανταποδοτικότητα των έργων στην καθημερινότητα των πολιτών.
Η πρόταση της Διοίκησης για την αστική ανάπλαση θα τεθεί προς έγκριση κατά τη διάρκεια του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου.
Μέχρι στις 16 Σεπτεμβρίου το σχέδιο θα πρέπει να υποβληθεί στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Εξ άλλου στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί και η πρόταση του ΤΟΡΑ για να κηρυχθεί ελεύθερη ζώνη από τις διατλαντικές συμφωνίες ΤΤΙΡ, ο Δήμος Κομοτηνής, η οποία αναμένεται να ψηφισθεί από όλες τις παρατάξεις.

Μέτρηση Ραδονίου σε κατοικίες του Δήμου Ξάνθης
Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει, στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων για την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, στο εθνικό πρόγραμμα μετρήσεων ραδονίου της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.
Η διανομή και συλλογή των ανιχνευτών θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Ξάνθης κατόπιν οδηγιών της ΕΕΑΕ. Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται, για προληπτικούς λόγους, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να μετρήσουν τα επίπεδα ραδονίου στην κατοικία τους θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί δωρεάν μετρητής από τις υπηρεσίες του Δήμου. Τα κριτήρια επιλογής των σημείων τοποθέτησης είναι η σειρά προτεραιότητας και η γεωγραφική περιοχή.

Κοινωνία-Επιχειρήσεις
Ο κόσμος υποστηρίζει τα τοπικά βιβλιοπωλεία
Την αισιοδοξία του και την αναγνώριση πως το αγοραστικό κοινό στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις για τις αγορές του στα σχολικά είδη, κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο ιδιοκτήτης του Βιβλιοχαρτοπωλείου Βαφειάδης, ο υπεύθυνος Βασίλης Βαφειάδης.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιο από τα απαραίτητα είδη και δη για τις πρώτες του Δημοτικού, που να τυγχάνουν καλύτερης τιμής, σε πολυκαταστήματα», υποστήριξε με έμφαση ο κ. Βαφειάδης.
Στα 20 ευρω οι λίστες για τα παιδάκια του Δημοτικού της πρώτης, που τα είδη που ζητά η λίστα μπορεί κάποιος να τα εξασφαλίσει και με λιγότερα από 20 ευρώ. Μια ποιοτική σχολική τσάντα και κασετίνα μπορεί να εξασφαλισθούν και με περίπου 35 ευρώ, τόνισε ο κ. Βαφειάδης.
Εξ άλλου ανέφερε και το διαγωνισμό που τρέχει το Βιβλιοπωλείο Βαφειάδη για την ημέρα του αναλφαβητισμού, που είναι η σημερινή, μέχρι και το Σάββατο

Υγεία
«Έναρξη λειτουργίας Δ.Ι.Ε.Κ. Νοσηλευτικής του Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017»
Το Δ.Ι.Ε.Κ. Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ξεκινά τη λειτουργία του για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2016-2017 δίδοντας τη δυνατότητα σε υποψήφιους σπουδαστές να παρακολουθήσουν την ειδικότητα του «Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας». Για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων θα υποβάλλονται έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2016, κατά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00π.μ.-14.00μ.μ. στο Δ.Ι.Ε.Κ. εντός του Νοσοκομείου.
ΑΜΕΑ
Δράση για μύηση στον εθελοντισμό
Στην Κομοτηνή , την ερχόμενη Κυριακή, η ΔΚΕΠΠΑΚ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής ,ο σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ», και η κίνηση πολιτών «ΠΛΑΤΕΙΑ», θα διοργανώσουν στο πλαίσιο της δράσης “Wheeling2Help vol.2” γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού με θέμα την αναπηρία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή πολλών εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων.
To «Wheeling2help vol.2» είναι ένα κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης, είναι μια εθελοντική προσπάθεια μιας ομάδας νέων ανθρώπων με σκοπό να εμπνεύσουν τους νέους στον εθελοντισμό μέσα από διάφορες δράσεις και την παιδεία.
Μάλιστα σήμερα από τις 9:30 το πρωΐ έως τη 1:30 μ.μ θα διενεργηθεί και εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία, με συγκεντρωμένες της δομές εθελοντισμού.

Πολιτισμός
Εθελοντικές εκδηλώσεις της Πολιτιστικής
Το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε δύο δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Σήμερα, από τις 10.00 το πρωί έως 13.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας θα βρίσκεται δίπλα στο συντριβάνι.
Οι Σύλλογοι της πόλης που ασχολούνται με θέματα υγείας θα ενημερώνουν τους πολίτες για το αντικείμενό τους.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, εθελοντικη αιμοδοσια, ειδήσεις, λεωφορεια, ΔΕΘ, ρεξ, ερα, συριζα, κος, άφιξη, κνε, ΚΚΕ, σχολεια, χυτα, εεαε, ευρω, βιβλιοπωλείο, europe, συμμετοχή, αιμοδοσια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, δραση, δικαιολογητικα, δημος ξανθης, κοινωνια, κομματα, σχολικα ειδη, φεστιβαλ κνε, αιτηση, αιμοδοσια, γνωση, δωρεαν, εεαε, ημερησια, θεμα, κνε, οδικος χαρτης, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, υγεια, χυτα, αισιοδοξια, αιτησεις, αναπηρια, άφιξη, αφορμη, βρισκεται, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δυναμικο, εθελοντικη αιμοδοσια, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, ενεργεια, ερα, ετος, ζιωγαλας, ζητα, ζωνη, ιδιο, υπηρεσιες, ομιλια, κυβερνηση, κινηση, κος, λειτουργια, νηπιαγωγειο, παιδακια, περιβαλλον, προβληματα, προγραμματα, πρωι, σαββατο, σειρα, συμμετοχή, συλλογοι, σχεδιο, σχολειο, τολμη, φαμελλος, φεστιβαλ, ωρες, αγορες, αγωνας, απο δευτερα, δημητρης, ειδη, εμφαση, εθνικο, europe, χωρα, κυριακη, λακης, νοσοκομειο, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα