Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:06 1/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Eιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 1-03-2018

Πρωτογενής Τομέας

Αχ. Σαχπατζίδης: Δεν είναι ανησυχητικά τα κρούσματα μελιταίου πυρετού
Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας σχετικά με τα κρούσματα μελιταίου πυρετού σε Κτηνοτροφικές μονάδες στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο Περιφερειακός Δ/ντης Κτηνιατρικής, Αχιλλέας Σαχπατζίδης.
Ο κ. Σαχπατζίδης στάθηκε και στο γεγονός πως από το μισό του 2016 και μέχρι στιγμής, δεν έχει εμφανισθεί ζωονόσος που

να βάλλει σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό. Αυτό οφείλεται στην καλύτερη διαχείριση και στον έγκαιρο εμβολιασμό κυρίως για την οζώδη δερματίτιδα.
Ωστόσο, στηλίτευσε το γεγονός πως παρά τις δεσμεύεις και της τωρινής κυβέρνησης για την λειτουργία του κέντρου εξωτικών νοσημάτων στον Έβρο, αυτό εξακολουθεί να μην λειτουργεί και θα μπορούσε να συνεισφέρει πολλά στην έρευνα και στον συντονισμό ενεργειών, καθώς από την Τουρκία εισάγονται οι περισσότερες ζωονόσοι.

«Το κυριότερο είναι να είναι έτοιμος σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να επεμβαίνει εκεί που χρειάζεται», υπογράμμισε ο κ. Σαχπατζίδης.
Τέλος στάθηκε και στην τελευταία προκήρυξη Κτηνιάτρων, η οποία ακυρώθηκε, λόγω γραφειοκρατίας, για την οποία όμως θα ζητηθεί η επαναπροκήρυξή της.

Ημερίδα για Γεωτεχνικούς και Μελετητές για τα Σχέδια Βελτίωσης
Ημερίδα για Γεωτεχνικούς και Μελετητές για τα Σχέδια Βελτίωσης, διοργανώνει σήμερα στις 11, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΑΜΘ, για Γεωτεχνικούς και μελετητές, στην αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» στην Κομοτηνή.
Κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι προϊστάμενος της Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,ΕυθύμιοςΤσιατούρας,

Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε γεωτεχνικούς (ΔΑΟΚ, Μελετητές) και θα μεταδοθεί ζωντανά (live) στη σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Κυβέρνηση-Δασικοί χάρτες
Στη διάθεση των πολιτών η μερική κύρωση των δασικών χαρτών
Στις 21 Δεκεμβρίου 2017 έγινε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, (ΥΠΕΝ) η μερική κύρωση δασικών χαρτών στο 31,39% της έκτασης της, που αποτέλεσε τομή στη δασική πολιτική της χώρας. Εδώ και λίγες μέρες έχουν εκδοθεί και τα αντίστοιχα ΦΕΚ κύρωσης από το Εθνικό Τυπογραφείο, κάνοντας δυνατή την άμεση χρήση των δασικών χαρτών από τους πολίτες, χωρίς την αναμονή χρονοβόρων διαδικασιών χαρακτηρισμού εκτάσεων από τη Δασική Υπηρεσία.
Στη διάθεση των πολιτών, των φορέων, των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων τίθεται η ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για την άμεση ενημέρωσή τους, σχετικά με το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών.
Η ιστοσελίδα θα περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο των κυρωμένων δασικών χαρτών, των οποίων η κύρωση στο 100% της χώρας θα ολοκληρωθεί το 2020.
Μέσω της ιστοσελίδας υπάρχει η δυνατότητα να «κατεβάζει» ο πολίτης, ο επαγγελματίας ή μια δημόσια υπηρεσία τα πολύγωνα του δασικού χάρτη για ενημέρωση και χρήση, ενώ η εφαρμογή θα εμπλουτίζεται σταδιακά και με περισσότερες λειτουργίες για ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων μερών.

Εκπαίδευση
Νέα κινητοποίηση ετοιμάζουν οι Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί για τις 2 Μαρτίου
Νέα κινητοποίηση ετοιμάζουν οι Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί για τις 2 Μαρτίου.
Οι Αναπληρωτές επιμένουν στην κατάργηση του ν. 3848 και ζητούν μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των 25.000 κενών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Μάλιστα αποφάσισαν να συμμετέχουν στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας και στην στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης όσοι δε μεταβούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη), για τις οποίες ο σύλλογος θα ναυλώσει λεωφορείο σε συνεννόηση με άλλες ΕΛΜΕ.
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Για 10 μέρες θα φιλοξενούν τα Τρίκαλα, το Μουσείο Καραθεοδωρή, στο Μουσείο «Τσιτσάνη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Πέντε σχολεία την ημέρα θα ξεναγούνται και θα γνωρίζουν την παγκοσμίου φήμης προσωπικότητα του Καραθεοδωρή, από την Μουσειολόγο του Μουσείου Καραθεοδωρή, Χαρά Μαρκουλάκη.
Στην περιοδεύουσα έκθεση παρουσιάζονται ακριβή αντίγραφα από χειρόγραφα και επιστολές του Καραθεοδωρή καθώς και οικογενειακές φωτογραφίες.

Διάλεξη του Θωμά Βουγιουκλή για τα μαθηματικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων
Μια πρωτότυπη διάλεξη με τίτλο «Μαθηματική Μοντελοποίηση: Μάθε τέχνη κι άστηνε!» θα δοθεί από τον ομότιμο καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Θωμά Βουγιουκλή το απόγευμα (19.30) του ερχόμενου Σαββάτου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.
Σημειώνεται πως το 2018 έχει ανακηρυχθεί από τον υπουργό Παιδείας ως «Έτος μαθηματικών». Τη χρονιά αυτή η Ελληνική μαθηματική κοινότητα γιορτάζει την επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Κόμματα
Εκδήλωση ΚΚΕ στην Ξάνθη
Σήμερα στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό».
Ομιλητής θα είναι ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ υπεύθυνο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τουρισμός

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ σε δύο σημαντικές τουριστικές Εκθέσεις των Βαλκανίων
Σε δύο σημαντικές τουριστικές Εκθέσεις των Βαλκανίων, που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι, συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης το διάστημα 22-25 Φεβρουαρίου.
Στο Βελιγράδι, η Περιφέρεια συμμετείχε όπου τιμώμενη χώρα ήταν φέτος η Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας Βουκουρέστι, η Περιφέρεια συμμετείχε στην Έκθεση Romanian Tourism Fair 2018. Η Περιφέρεια συμμετείχε στην Έκθεση με δικό της αυτόνομο περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμος Παγγαίου, η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων ΑΜΘ καθώς και πολλοί ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας.
Αποτιμώντας τη συμμετοχή της Περιφέρειας στις δύο Εκθέσεις, ο περιφερειάρχης τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης τόνισε ότι «τα μηνύματα από το τουριστικό κοινό των βαλκανικών χωρών είναι ιδιαίτερα θετικά για την περιοχή μας» και πως «η προσπάθεια της Περιφέρειας για παρουσία της στις διεθνείς Εκθέσεις και ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού στο εξωτερικό είναι συνεχής και συστηματική».

Κινήματα
Παζάρι χωρίς μεσάζοντες στην Ξάνθη στις 4 Μαρτίου
Στις 4 Μαρτίου 2018, έχει προγραμματισθεί το παζάρι ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ στην Ξάνθη .
Τα προϊόντα θα διατεθούν με προτεραιότητα σε όσους έκαναν παραγγελία.
Η διανομή θα γίνει μετά τις 9.00πμ στον ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το 7ο Δημοτικό Σχολείο (που είναι δίπλα στο γήπεδο του ΑΟΞ).
Οι παραγγελίες θα δίνονται από τις 9.00 ως τις 11.00

Όσοι ενδιαφέρονται για τα προϊόντα και περισσότερες πληροφορίες μπορούν να κάνουν παραγγελίες στο η στα Τηλ. παραγγελιών 6998166416 και 6949208482.

Σύλλογοι
Ομιλία στον ΜΟΚ την Παρασκευή

Το Διοικητικό .Συμβούλιο του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, διοργανώνει αύριο και ώρα 20:30, στην 3η εκδήλωση της σειράς «Μορφωτικές Συναντήσεις 2017-2018», με ομιλητή τον Σιγούρο Ιωάννη, υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.
Το θέμα της ομιλίας του αφορά τις «Εικαστικές Τέχνες και Μαθηματικά» και θα γίνει στην αίθουσα διαλέξεων του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής (Αγ. Γεωργίου 22

Πολιτισμός

Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν
Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν. Μια αληθινή ιστορία. Μια συγκλονιστική μαρτυρία.
Πρόκειται για μία θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 μμ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν
Φωνή-Ούτι: Haig Yazdjian
Πληροφορίες/Τηλεφωνικές κρατήσεις: 6944298387
Τιμή εισιτηρίου: 10€ Γενική είσοδος
Η Φωτεινή Βελεσιώτου σε Ξάνθη και Κομοτηνή
Η Φωτεινή Βελεσιώτου με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις έρχεται για 2 live εμφανίσεις σε Ξάνθη την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο Nostos bar και το Σάββατο 3 Μαρτίου στην Λέσχη Κομοτηναίων στην Κομοτηνή.
Το Νότιο Τόξο στην ΦΕΞ
Συναυλία παραδοσιακής μουσικής θα δοθεί την προσεχή Κυριακή και ώρα 8.30 στο Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ με την Κατερίνα Παπαδοπούλου στο τραγούδι, ο Στέφανος Δορμπαράκης στο κανονάκι, ο Κυριάκος Ταπάκης στο ούτι και ο Γιώργος Κοντογιάννης στη Λύρα Κρήτης- Αιγαίου, που απαρτίζουν το μουσικό σχήμα Νότιο Τόξο
Πληροφορίες κρατήσεις στο τηλ. 25410 25421
Είσοδος 10€ – 7€ τα μέλη και τα παιδιά – οικονομική ενίσχυση του Μουσείου

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, υπουργείο παιδείας, οφείλεται, αμθ, live, φεκ, βενιζελος, θεσσαλονικη, αθηνα, ελμε, τρικαλα, σχολεια, ΚΚΕ, ξανθη, ελλαδα, συμμετοχή, τηλ, haig, ούτι, κλειστα σχολεια, κρητη, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, κρουσματα σημερα, χωρις μεσαζοντες, αναπληρωτες, αχιλλεας, εθνικο τυπογραφειο, θεμα, λυρα, πλαισιο, προγραμμα, υπουργείο παιδείας, φεκ, φωτογραφιες, ωρα, αμθ, βαλκανια, βελιγραδι, γεγονος, γεωργιου, γινει, γηπεδο, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δοθει, δικτυο, δυναμικο, εγινε, αιθουσα, υπαρχει, εκθεση, εκθεσεις, εκπαιδευση, ελμε, ενημερωση, εξυπηρετηση, ερευνα, ερχεται, τεχνη, ιδια, ιδρυση, υπηρεσια, κρατικο, λειτουργια, λεωφορειο, λεσχη, μαθηματικα, μηνυματα, οφείλεται, παιδια, παζαρι, σαββατο, σιγουρο, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτι, σχεδια, σχολειο, τηλ, τουρκια, τομη, τοξο, τυπογραφειο, φωνη, χριστινα, χαρα, εφαρμογη, εμφανισεις, εθνικο, haig, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κωστας, κυριακη, πληροφοριες, θεσεις, θετικα, θωμα
Τυχαία Θέματα