Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:32 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 2-02-2017

Ξάνθη: Θύελλα αντιδράσεων στην Θράκη για τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλο

Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ ( Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης ) στον Arena fm της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας για το κλειστό που θα φιλοξενήσει τον τελικό του κυπέλλου στο μπάσκετ μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού , ανέφερε πως η Ξάνθη απορρίφθηκε για τον φόβο εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις και να βγουν αρκετές ανακοινώσεις από κόμματα και φορείς . Λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε στον SPORT24 radio των Αθηνών , όπου εξήγησε πως οι δηλώσεις του μεταφράστηκαν με λάθος τρόπο .
Σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται::
Η δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλο περί της μη καταλληλότητας, της πόλης μας της Ξάνθης, για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου καλαθοσφαίρισης, λόγω της “μουσουλμανικής μειονότητας” της Θράκης χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απαράδεκτη!
Στην Ξάνθη και στη Θράκη οι δυο κοινότητες της Πλειονότητας και τη Μειονότητας συμβιώνουμε με σεβασμό και αλληλοαποδοχή εξασκώντας την ικανότητά μας να ζούμε σε μια κοινωνία με διαφορετικούς, έξω από τον κύκλο των κατασκευασμάτων του φόβου και του μίσους και μέσα στην ομορφιά της ποικιλίας.
Η πολυπολιτισμική μας πόλη, η Ξάνθη έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ
Σε ανακοίνωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναφέρεται:
Οι δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γεώργιου Βασιλακόπουλου, περί πρόκλησης επεισοδίων με εμπλοκή της μειονότητας της Θράκης στην πιθανή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου του μπάσκετ στην Ξάνθη είναι ανιστόρητη, εξωπραγματική, προσβλητική και τουλάχιστον ατυχής.
Επίσης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν.Μακεδονίας και Θράκης καταδίκασε απερίφραστα με ανακοίνωσή της τις δηλώσεις του προέδρου της Ε.Ο.Κ., κ.Γεώργιου Βασιλακόπουλου.

Απάντηση Περιφερειάρχη για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου
«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι η Ξάνθη, όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι μια ασφαλής και φιλόξενη περιοχή της οποίας οι κάτοικοι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, αγαπάμε τον αθλητισμό και θεωρούμε τιμή μας να φιλοξενούμε στον τόπο μας κορυφαία αθλητικά γεγονότα», τόνισε από την πλευρά του για το θέμα ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος.

Εκπαίδευση
Στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών μαθητές του 1ου ΓΕΛ

Στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών θα πάρουν μέρος μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, αφού ήδη κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό. Ο Καλλιγάς Νικόλαος, ο Καρακωστίδης Παναγιώτης, η Χριστακάκη Κερασούλα και η Χαριτοπούλου Τερψιθέα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους κατάφεραν να καταπλήξουν τους κριτές τους με τα πειράματά τους και το Μάιο θα βρεθούν στη Δανία.

Πρωτογενής Τομέας
Οδηγίες για την γρίπη των πτηνών
Οδηγίες προφύλαξης για τις εκτροφές των πτηνών σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και για τα οικόσιτα πουλερικά, σε ότι αφορά την γρίπη των πτηνών, έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Αχιλλέας Σαχπατζίδης.
Σύμφωνα με αυτές θα πρέπει να παρακολουθείται το κοπάδι των πουλερικών και να προσέχουν μην τυχόν υπάρχουν μαζικοί θάνατοι. Θα πρέπει να υπάρχει φροντίδα για να μην έχουν πρόσβαση τα άγρια πτηνά στα μέρη σίτισης και ποτίσματος των πουλερικών. Θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή των άγριων πτηνών με τα οικόσιτα.
Τέλος θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή των νεκρών πτηνών με τους ανθρώπους και σε περίπτωση που χρειαστεί, θα πρέπει να ειδοποιηθούν οι αρμόδιοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Aυτοδιοίκηση

Απολογισμός δράσεων για την περιφέρεια ΑΜΘ
Mε την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας άρχισε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης , όπου ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος έκανε τον απολογισμό του έτους που πέρασε. Πιο συγκεκριμένα ο κ Μέτιος αναφέρθηκε στο μεγάλο πλήγμα για την περιφέρεια που ήταν ο αδόκητος χαμός του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, στα capital κοντρόλ και στους συνεχώς μειούμενους πόρους προς την περιφέρεια. Είπε ότι εγκρίθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός . Το ΠΕΠ 2007 2013 για την περιφέρεια ΑΜΘ πέτυχε τους στόχους του η εξέλιξη του κλεισίματος στις 30/12/2016, δίνει 300 αποφάσεις ολοκλήρωσης σε σύνολο 408 πράξεων ενώ η υποχρέωση ολοκλήρωσης θα κλείσει στις 10/2/2017.
Όσον αφορά το ΕΣΠΑ επίσης πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί από το υπουργείο ανάπτυξης.
Μεταξύ των έργων είναι η δράση που αφορά “τα συμβουλευτικά κέντρα και οι ξενώνες φιλοξενίας για πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών”, η εξειδίκευση και τα κριτήρια επιλογής πράξεων της νέας δράσης ‘Κέντρα Κοινότητας” τα κέντρα φροντίδας Ηλικιωμένων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού ταμείου, η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης κα.
Μέσα στο 2016 επετεύχθη η ένταξη δράσης κατασκευής υποδομών διανομής φυσικού αερίου στις 6 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.
Παράλληλα σε ότι αφορά τους κάθετους άξονες και τους μεθοριακούς σταθμούς μεταξύ άλλων έγιναν ενέργειες για την άρση της μη διέλευσης των λεωφορείων, από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και έργα βελτιωσης του μεθοριακού σταθμού των κήπων.
Ενισχύθηκε ο θεσμός της συνέργειας και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον βασικό πυλώνα ανάπτυξης τον τουρισμό.
Από την πλευρά της πάντως η μείζων αντιπολίτευση κατηγόρησε την διοίκηση της περιφέρειας ότι όλα τα έργα που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2016 ήταν δικά της ενταγμένα έργα. Από την προηγούμενη διοίκηση.
Τέλος ο κ Μέτιος αναφέρθηκε στο φεστιβάλ ιστορίας και πολιτισμού “via egnatia”. Στη Νίκη της Σαμοθράκης όπου στις αρχές του 2017 θα βρίσκεται στην περιφέρεια η τριασδιάστατη 3D ψηφιοποίηση που έκανε το μουσείο του Λούβρου της Νίκης της Σαμοθράκης.
Η καταπολέμηση των κουνουπιών, δράσεις στον τομέα της υγείας και της μέριμνας, έργα για την αντιπλημμυρική προστασίας του Έβρου, η συνεργασία της περιφερειας με ΔΠΘ και ΤΕΙ Καβάλας ήταν μονο μερικα από τα έργα που ανεφερε στον απολογισμό του ο περιφερειάρχης.

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το ΚΕΑ
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Η υποβολή αίτησης γίνεται είτε ηλεκτρονικά απευθείας από τους ενδιαφερόμενους, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούν για υποβολή φορολογικής δήλωσης (TAXIS NET) στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr, είτε, εφόσον είναι κάτοικοι του Δήμου Κομοτηνής, στα ΚΕΠ Κομοτηνής, ΚΕΠ Αιγείρου, ΚΕΠ Νέου Σιδηροχωρίου και στις υπηρεσίες: Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών-Πρόνοια (Φιλικής Εταιρείας και Φιλίππου- ώρες εξυπηρέτησης 09.00-13.00) και Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γ.Μαρασλή 1- ώρες εξυπηρέτησης 09.00-13.00). Κάτοικοι άλλων Δήμων απευθύνονται στους οικείους Δήμους.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.keaprogram.gr.

Περιβάλλον
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων 2017
Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, ώστε να υπενθυμίζει την υπογραφή της συνθήκης Ramsar το 1977 στο Ιράν, με σκοπό την προστασία και τη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων.
Στη Συνθήκη συμπεριλαμβάνονται 1.524 υγρότοποι σε όλο τον κόσμο, όπως λίμνες ποτάμια, έλη, εκβολές, τεχνητές λίμνες, λιμνοθάλασσες κ.α. με συνολική έκταση πάνω από 520 εκατομμύρια στρέμματα. Στη χώρα μας βάσει της παραπάνω Συνθήκης προστατεύονται 11 υγρότοποι, ανάμεσά τους, το Δέλτα Έβρου, το Δέλτα Νέστου, οι λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα και το σύμπλεγμα των Θρακικών Λιμνοθαλασσών που συνθέτουν το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, θα γιορτάσει την ημέρα αυτή, διοργανώνοντας εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.
Το φετινό σύνθημα των εκδηλώσεων είναι «Υγρότοποι: Η φυσική ασπίδα ενάντια στις καταστροφές», δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν στην πράξη τα οφέλη που προσφέρουν οι υγρότοποι στον πλανήτη και στους ανθρώπους και παράλληλα να καταλάβουμε ότι η προστασία των περιοχών αυτών είναι πλέον επιβεβλημένη.
Το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το μεγαλύτερο υγροτοπικό πάρκο της χώρας διαθέτει 23 λιμνοθάλασσες και λίμνες.

Εθελοντισμός
Οι..σάκκοι του αργοπορημένου Αη Βασίλη με τα τρόφιμα στο Δήμο
Σήμερα στις 12:00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των συγκεντρωθέντων ειδών από την Εθελοντική Δράση Κομοτηναίων «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα 5» στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Νίκου Σωτηρακόπουλου.

Σύλλογοι
Κοπή Βασιλόπιτας Π.Τ. Ξάνθης Ε.Ε.Σ.
Η κοπή της Βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που θα λάβει χώρα στις 5 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00 μμ, στο κτήριο επί της οδού Βενιζέλου 1.

Πολιτισμός

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο της ΦΕΧ
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο. Με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β΄θμιας Εκπαίδευσης τις Πέμπτες 2 – 9 – 16 & 23 Φεβρουαρίου 2017 στο [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Οι «προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» ξεκινούν σήμερα με τον «Λαβύρινθο της σιωπής» (Im Labyrinth des schweigens, 2015) του Giulio Ricciarelli.

Βιβλιοπαρουσίαση Π. Τατσόπουλου, «Γκαγκάριν»
Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:30, το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης», η Brainfoodεκδοτική και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και το βιβλίο του, «Γκαγκάριν (η τολμηρή εκδοχή της ιστορίας).

Βιβλιοπαρουσίαση «οράματα και χίμαιρες» Αλ. Μαλλιά»
Το βιβλίο του Αλέξανδρου Π. Μαλλιά, «Οράματα και Χίμαιρες» (Διαδρομές ενός Διπλωμάτη) παρουσιάζουν την Πέμπτη2 Φεβρουαρίου, στις 19:00, οι εκδόσεις Ι. Σιδέρης και Ινφογνώμων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη «Π».

Ο Μισέλ στην Κομοτηνή
Το βιβλίο του Μισέλ Φαϊς «LADY CORTISOL» θα παρουσιαστεί αύριο στην Κομοτηνή στις επτά το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Κώστας Καβανόζης, Χάρης Μιχαλόπουλος, Κατερίνα Σχοινά και Χρήστος Χαρτοματσίδης θα μιλήσουν για το βιβλίο και τον συγγραφέα.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εοκ, arena, θεσσαλονικη, παναθηναικος, ξανθη, sport24, radio, αθηνα, συριζα, capital, πεπ, αμθ, δραση, δπθ, τει, κεα, taxis, net, κεπ, ηλεκτρονική, σταυροι, βενιζελος, φεχ, ελμε, βιβλιοπωλείο, lady, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, σταυρος δημας, taxisnet, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, κομματα, αη βασιλης, ηλεκτρονική, το θεμα, αθλητικα, αχιλλεας, δανια, δπθ, εοκ, θεμα, θρακη, ιραν, κεπ, μπασκετ, ομορφια, πτηνα, φυσικη, ωρα, capital, radio, αμθ, αξονες, ασπιδα, τει, βιβλιο, βιστωνιδα, βρισκεται, γεωργιου, γινεται, γριπη, δελτα, διευθυνση, δυνατοτητα, δηλωση, δηλωσεις, διοικηση, δοθηκε, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, ελμε, εργα, εξελιξη, επτα, υπηρεσιες, θυελλα, ιδρυμα, ιστορικο, εκδοσεις, λαθος, λεσχη, μαλλια, νικη, πεπ, υπογραφη, συγκεκριμενα, σιδερης, τιμη, φεστιβαλ, φεχ, χρηστος, ωρες, arena, ενωση, εθνικο, χωρα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κλειστο, κωστας, κυριακη, μιχαλοπουλος, πληροφοριες, ποταμια, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα