Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 16-1-2017

10:11 16/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 16-1-2017


Ξανά πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο ο Παντελης Μαγαλιός
Τον αριθμό των εννέα εδρών που του εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία κατάφερε να συγκεντρώσει η παράταξη της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Ενότητας του νυν προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελή Μαγαλιού, εξασφαλίζοντας την έκτη συνεχή θητεία.
Σε ότι αφορά τις άλλες παρατάξεις η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση, κέρδισε 5 έδρες, αυξάνοντας τες από 4, μία έδρα η ΔΑΣ και καμμία έδρα η ΔΑΚΕ.

Εκλογές

με εντάσεις και… μουρμούρα στο Εργατικό κέντρο

Ωστόσο με συνεχόμενες εντάσεις χαρακτηρίστηκε χθες από το πρωΐ στις 10 που ξεκίνησε , το 43ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής. Αρχικά ζητήθηκε από τις παρατάξεις Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση(ΑΣΠ) και ΔΑΣ να αναβληθούν οι εκλογές, λόγω του ότι δεν δόθηκαν τα στοιχεία των εκπροσώπων των σωματείων, από τα οποία εκλέγεται η διοίκηση.
Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος, Παντελής Μαγαλιός αντέτεινε πως τα στοιχεία διαβάστηκαν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, της περασμένης Παρασκευής.
Δεν δόθηκε ο λόγος στο μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ, Παπακωνσταντίνου Γεώργιο από τα ΕΛΠΕ, με το δικαιολογητικό πως δεν εκπροσωπεί τη ΓΣΕΕ, καθώς ο επίσημος εκπρόσωπος ήταν το επίσης μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ κ. Γεωργακόπουλος . Επίσης αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, στην αρχή δεν έγινε δεκτό το αίτημα για μυστική ψηφοφορία, αλλά στην συνέχεια με την πίεση των παρατάξεων που διαφωνούσαν -και κυρίως της ΑΣΠ, για το αυτονόητο του ισχύοντος νόμου, όπως είπαν-, διεξήχθη μυστική ψηφοφορία για την εκλογή της εφορευτικής.
Στη συνέχεια οι παρατάξεις και κυρίως η ΑΣΠ διαμαρτυρήθηκαν για αριθμητικές αλχημείες, ζητώντας επιτακτικά να τηρηθεί και πάλι όπως είπαν το αυτονόητο της αναλογικότητας, πράγμα το οποίο τελικά έγινε μετά από τρεις καταμετρήσεις.
Σε κάθε περίπτωση η παράταξη της ΑΣΠ θα κάνει προσφυγή στα δικαστήρια, αμφισβητώντας το κύρος των εκλογών.

Κόμματα

Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ιλχάν Αχμέτ
Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη ανήκει πια ο Ιλχάν Αχμέτ, από την περασμένη Παρασκευή, όπου είχε ανεξαρτητοποιηθεί μέσω επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Σύμφωνα με την γραπτή δήλωση του κ. Αχμέτ για την προσχώρησή του στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως,
«Πεποίθησή μου είναι, ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιάμεσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της Ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνενώνει σήμερα στους κόλπους της την πληθυντική και ισχυρή Κεντροαριστερά που μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Θα ήθελα επίσης, να αναφερθώ στην Θράκη και την Ροδόπη, όπου εκλέγομαι και να τονίσω ότι θα αποτελούν πάντοτε την πρώτιστη και κορυφαία προτεραιότητα μου στην κοινοβουλευτική μου παρουσία», σημειώνει καταλήγοντας ο κ. Αχμέτ.

Ανακοίνωση ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΡΟΔΟΠΗΣ

Ανακοίνωση για την μεταπήδηση του Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης « είναι γνωστή η πολιτική διαδρομή του,οι συνεχείς πολιτικές μετακινήσεις του από τη Ν.Δ. στη Δημοκρατική Συμμαχία,στη ΔΗΜ.ΑΡ ,στο Ποτάμι και σήμερα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη,με προφανή επιδίωξη την προσωπική εκλογική του επιβίωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
« Αν νομίζει η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι με τέτοιου είδους μεταγραφές ευκαιριακού και καιροσκοπικού χαρακτήρα θα δημιουργήσει προσδοκίες συσπείρωσης και ανασύνταξης ,μάλλον είναι γελασμένη!Τέτοιες κινήσεις μόνο αξιοπιστία και σοβαρότητα δεν εκπέμπουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΔΑΚΕ Ξάνθης χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την δήλωση του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη η δήλωση του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. για «εκπαιδευτικούς- φαντάσματα».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Μόνο ως απαράδεκτη, άστοχη, ατυχής και αποπροσανατολιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση που υπογράφει η υπεύθυνη του τομέα παιδείας της Ν.Δ., με αφορμή την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις εξαγγελίες του για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, για «εκπαιδευτικούς- φαντάσματα».
«Αλήθεια σε ποια στοιχεία στηρίχτηκε η συγκεκριμένη δήλωση; Καλούμε να τα δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα. Αλλιώς οφείλουν να ανασκευάσουν ρητά τη δήλωση. Για διευκόλυνσή τους, τους καλούμε να αναλογιστούν ότι οι εκπαιδευτικοί, αν και όλα τα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων έχουν υποστεί τεράστια, άδικη και παντελώς αναντίστοιχη του ρόλου, του έργου και της προσφοράς τους οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση, είναι αυτοί που κρατούν ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση την οποία όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν καταδικάσει σε απαξίωση και διάλυση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αυτοδιοίκηση
Ερωτηματικά Σπαρτακου για τα κλειστά σχολεία

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη Σπάρτακος από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, μέσω της οποία διατυπώνει ερωτηματικά για τα κλειστά σχολεία μια ολόκληρη εβδομάδα.
«Είναι κατανοητό πως μετά τις 15ήμερες διακοπές των Χριστουγέννων και με το διαρκές ψύχος ήταν δύσκολο να θερμανθούν τα σχολικά κτίρια – η διεθνής πρακτική λέει πως απαιτείται θερμοκρασία 19,5 βαθμών στην αίθουσα διδασκαλίας – αλλά αυτή η δικαιολόγηση είναι επαρκής; Τι συμβαίνει σε πόλεις σαν τη Φλώρινα και την Καστοριά, όπου αυτό είναι η …κανονικότητα; Βρεθήκανε κάποιοι αρμόδιοι απροετοίμαστοι; Δεν είχαμε επάρκεια πετρελαίου – και γιατί; Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις σχολικές μονάδες που είναι δύσκολο (ή και δεν μπορούν) να λυθούν;
Ζητάμε ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από τον δήμαρχο Γ. Πετρίδη μια υπεύθυνη και ξεκάθαρη απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα, που θα επέχει και θέση υπόσχεσης ότι στο επόμενο κύμα κακοκαιρίας θα επιτευχθεί κάτι καλύτερο.

Πρωτογενής Τομέας

Δέκα τόνοι ψάρια-γόνος νεκρά λόγω παγετού στη Βιστωνίδα
Τεράστια είναι η ζημιά που προκλήθηκε από τον παγετό για τα 52 μέλη του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας «Άγιος Νικόλαος» στην Ξάνθη. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου πάγωσαν περίπου δέκα τόνοι ψάρια-γόνος, , καθώς το θερμόμετρο το προηγούμενο βράδυ έδειξε -9 βαθμούς Κελσίου όπως περίγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γιώργος Γκίλης.
Τονίζει ότι οι δέκα τόνοι γόνοι μεταφράζονται σε τουλάχιστον είκοσι τόνους εμπορεύσιμων ψαριών πρώτης ποιότητας, για να εξηγήσει το μέγεθος της καταστροφής. Αυτή η καταγραφή είναι για το σημείο που είναι στην θάλασσα δεν έχουμε εικόνα τη ζημιά στα ψαριά που βρίσκονται στη πλευρά της λίμνης που είναι παγωμένη.
Στο ίδιο σημείο, βέβαια, έφτασαν πριν από τους ανθρώπους οι κορμοράνοι και οι αργυρο πελεκάνοι αναζητώντας τροφή και έτσι αναγκάστηκαν να κόψουντα δίκτυα για να μην σκοτώνονται τουλάχιστον τα πουλιά που αναζητούν τροφή. Ο Γιώργος Γκίλης τόνισε ότι παρότι δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των αποζημιώσεων με τον υπαρκτό νόμο αισιοδοξούν όμως ότι θα βρεθεί μια λύση μιας μικρής αποζημίωσης για να διορθώσουν τα δίκτυα και κυρίως για να κρατήσουν τα μελή στον συνεταιρισμό .

Πρόγραμμα Νέων Γεωργών τροποποίηση
Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε η σχετική Απόφαση που προβλέπει την παράταση της ημερομηνίας για τις αιτήσεις υποψηφιότητας στο Υπομέτρο 6.1, ‘Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».
Συγκεκριμένα παρατείνεται έως σήμερα η περίοδος ηλεκτρονικής σύνταξης και οριστικοποίησης των αιτήσεων – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη, για τους ενδιαφερομένους που απέκτησαν από 31-10-2016 έως και 23-12-2016 όνομα και κωδικό χρήστη για καταχώρηση αίτησης στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΠΣΚΕ.
1.Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 23-12-2016.
2.Από τις 17-1-2017 έως και τις 30-1-2017, οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης, λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο υποβολής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ολόκληρο το κείμενο της Τροποποίησης στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.agrotikianaptixi.gr, και στον ιστότοπο της Περιφέρειας ΑΜΘ (www.pamth.gov.gr), επιλέγοντας το εικονίδιο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», ενώ μπορούν επίσης να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου υπάγονται.

Σύλλογοι
Απαγόρευση κυνηγιού
Απαγορεύθηκε το κυνήγι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, μετά από σχετική υπουργική απόφαση.

Μετάλλιο στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης για τα 70 χρόνια προσφοράς
Με το Προσκοπικό Μετάλλιο «Εξαίρετων Πράξεων» το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης για τα 70 χρόνια προσφοράς του, από την επανίδρυση του, το 1946, τιμήθηκε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης στην τελετή της κοπής πίτας της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων ΑΜΘ στην Ξάνθη το βράδυ του Σαββάτου.
Στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Ελισσώ, o Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χρήστος Λυγερός τοποθέτησε, σε κλίμα συγκίνησης, το μετάλλιο στη σημαία του 1ου Συστήματος που κρατούσε ο Αρχηγός του Δημήτρης Ανθόπουλος. Στην εκδήλωση που έγινε στο Elisso παρέστησαν παλιοί και νέοι Πρόσκοποι από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων

Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα τρέξει στην Κομοτηνή η εθελοντική δράση «’Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα τρέξει στην Κομοτηνή η εθελοντική δράση «’Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».
Πρόκειται για μια πετυχημένη πρωτοβουλία εθελοντών για την ενίσχυση αδύναμων οικονομικά και ευπαθών ομάδων, η οποία στηρίχθηκε σθεναρά από τους επαγγελματίες της πόλης.
Η δράση ξεκίνησε από τις 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως και τις 22 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό, τοποθετούνται σε κεντρικά καφέ και επιχειρήσεις της Κομοτηνής, σάκκοι τους οποίους γεμίζουν οι πολίτες με τρόφιμα και είδη μακράς διάρκειας, για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Για φέτος τα ραδιόφωνα της Ροδόπης θα εκπέμψουν κοινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα, όλη αυτή την εβδομάδα προβάλλοντας τις δράσεις του Άη Βασίλη, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών της Ροδόπης.

ΜΜΕ
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι Δημοσιογράφοι της Ροδόπης
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι Δημοσιογράφοι της Ροδόπης, ευχόμενοι υγεία, εργασία, ενότητα και δύναμη, για την σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν, καθώς η κρίση έχει οδηγήσει αρκετούς στην ανεργία.
Η τυχερή που βρήκε το φλουρί ήταν η κόρη του Εκδότη της Εφημερίδας Θρακική Αγορά, ΜΑριλένα Μαυρομάτη, που βοήθησε και στην διανομή των κομματιών.
Οι Δημοσιογράφοι της Ροδόπης έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς στην τοπική κοινωνία κάτι που θα συνεχίσουν πιο έντονα και μέσα στο 2017. Η αρχή για φέτος γίνεται με την παρουσίαση των δράσεων της εθελοντικής δράσης ο «Αη Βασίλης άργησε μια μέρα», μέσω κοινών προγραμμάτων, μετά από την ιδέα της Εκδότριας και Δημοσιογράφου της εφημερίδας Παρατηρητής της Θράκης, Νατάσσας Βαφειάδου.

Πολιτισμός
Σεμινάριο μουσικής για τις αρμονικές λειτουργίες
Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνει σεμινάριο του Δρ. Αθανασίου Τρικούπη με θέμα «Αρμονικές λειτουργίες: θεωρία και αναλυτική εφαρμογή» που θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης σήμερα (11.00-14.00 & 15.00-18.00).

Εκδήλωση οργανώνει το Εργαστήριο Tai Chi Chuan της ΦΕΞ στην Ξάνθη με θέμα:
«Ποιότητα Ζωής και φυσική δραστηριότητα στην Τρίτη ηλικία και σε ομάδες με χρόνιες ασθένειες.
Ένα διαφοροποιημένο εναλλακτικό πρόγραμμα άσκησης Ται Τσι και Τσι Γκονγκ για την ενίσχυση της ζωτικότητας και ποιότητας ζωής των ασκουμένων», θα γίνει την Παρασκευή βράδυ 20 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20.00 στην ΑΠΟΘΗΚΗ της Φ.Ε.Ξ, οδό Πλάτωνος 27 στην Ξάνθη.
Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ιλχάν αχμέτ, κλειστα σχολεια, tai chi, ειδήσεις, δακε, εκλογες, ΓΣΕΕ, ελπε, ψηφοφορία, βουλη, συριζα, ρητά, προσφορες, σχολεια, φλώρινα, καστορια, πετρελαιο, ξανθη, λύση, ηλεκτρονική, αμθ, gov, προγραμμα, δραση, σθεναρά, εταιρεία, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, δημοκρατικη συμμαχια, κλειστα επαγγελματα, Κορμός Χριστουγέννων, ελλαδα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, δικαιολογητικα, κοινωνια, ημερομήνια, αη βασιλης, φλώρινα, ρητά, ηλεκτρονική, εδρα, εργασια, ηγεσια, θαλασσα, θεμα, θητεια, θρακη, μουσικη, περιοδος, πιεση, προγραμμα, υγεια, φυσικη, ψαρια, ωρα, αγορα, αιτησεις, αλχημειες, αμθ, ανεργια, ασθενειες, αφορμη, αχμετ, βραδυ, γεγονος, γεωργακοπουλος, γινει, γινεται, δακε, δυναμη, δηλωση, διοικηση, δικτυα, δοθηκε, εγινε, αιθουσα, ειπαν, εκπαιδευση, ελπε, εβδομαδα, εταιρεία, ζημια, ζωης, ιδεα, ιδιο, εικοσι, ηλικια, θεωρια, εικονα, ιλχάν αχμέτ, κελσιου, κυμα, κειμενο, κυνηγι, κινηση, κλιμα, κτιρια, λύση, λυγερος, ξενοδοχειο, ξημερωματα, ονομα, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, πεμπτη, πιστη, πιτας, προβληματα, συνεχεια, σθεναρά, σπαρτακος, τριτη, φυσικο, χρηστος, ψηφοφορία, ανηκει, δημητρης, εφαρμογη, ειδη, εννεα, gov, χωρα, ομαδες, σημαια, tai chi, θερμομετρο, θερμοκρασια, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα