Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 11-11-2016

10:36 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 11-11-2016

Συνδικαλισμός
Στις 24 Νοεμβρίου απεργία από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Την απόφαση για την πραγματοποίηση απεργίας την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και μια σειρά κινητοποιήσεις στο προσεχές διάστημα, έλαβε το γενικό συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Σειρά συναντήσεων με το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ

Ξάνθης και τα πρωτοβάθμια σωματεία είχε ο Αντιπρόεδρος του Γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Μάριος Κρητικός, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση της απεργίας που κήρυξε στις 24 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία του ιδιωτικού Τομέα, τις οργανώσεις των επιστημόνων, επαγγελματιών και συνταξιούχων και τους προτείνει η 24η Νοεμβρίου να είναι ημέρα παλλαϊκής κινητοποίησης για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.
Τέλος, αποφασίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, να συζητηθεί το πλαίσιο κινητοποιήσεων και δράσης των εργαζόμενων του δημοσίου στο διάστημα έως τη συγκρότηση νέας διοίκησης που θα εκλεγεί από το 36ο συνέδριο.

Πρωτογενής Τομέας
Συνδεδεμένη ενίσχυση στο σκληρό σιτάρι
και τα κτηνοτροφικά ψυχανθή
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους παραγωγούς που θέλουν να λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση στο σκληρό σιτάρι για την καλλιεργητική περίοδο 2016-2017, ότι η ελάχιστη ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου παραμένει στα 12 κιλά ανά στρέμμα όπως ήταν μέχρι σήμερα.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους μέχρι το 2020.Όσοι παραγωγοί καλλιεργήσουν Πρωτεϊνούχα Κτηνοτροφικά Ψυχανθή και θέλουν να λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν πιστοποιημένο σπόρο τόσο αυτή όσο και τις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους.

Ημερίδα για την εγκατάσταση Νέων Γεωργών στην Κομοτηνή
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ροδόπης διοργανώνει σήμερα και ώρα 10 π.μ ενημερωτική ημερίδα για το υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφερειακής ενότητας Ν. Ροδόπης Δημοκρατίας 1 στον 1ο όροφο.

Κόμματα
«Ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών»

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών διοργανώνει στην αίθουσα τελετών του, Δημοσθένους 117 στην Καλλιθέα, τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου τ.ε. και ώρα 19.00 την παρουσίαση του βιβλίου του επισκέπτη καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρ. Υπουργού και τ. βουλευτή Ροδόπης, Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, με τίτλο «Θράκη: Το επόμενο βήμα…» από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νίκος Βασιαγεώργης.

Αυτοδιοίκηση
Εκλογές για τη θέση του νέου Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης»
Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 12:00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», στον 1ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή (πρώην Νομαρχία Ροδόπης).

Έως 16 Νοεμβρίου οι προσφορές για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης του ΟΑΕΔ Ξάνθης
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ξάνθης, για συμμετοχή σε διαδικασία ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για την κάλυψη αναγκών των Ν.Π.Δ.Δ. χωρικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Ξάνθης (Ο.Α.Ε.Δ.), για το έτος 2017, συνολικού προϋπολογισμού 97.929,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους ηλεκτρονικά με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.).
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

Εθελοντισμός
Φθινοπωρινές αιμοδοσίες αγάπης
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αιμοδοσιών που πραγματοποιούνται το Νοέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται εθελοντική αιμοδοσία αυτή την ώρα στο 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ έως τις14:00 και στο ΜΥΡΩΔΑΤΟ 18:00-21:30.

Eκδήλωση Run Santa
Ενημέρωση για την εκδήλωση Run-Santa Run θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού. H ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, o Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun & Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, συνδιοργανώνουν έναν αγώνα δρόμου αφιερωμένο στον εθελοντισμό και συγκεκριμένα στη δράση που θα πραγματοποιηθεί φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 14-22 Ιανουαρίου 2017«Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα». O ξεχωριστός αγώνας δρόμου περίπου 2 χλμ με αφετηρία την Τσανάκλειο Σχολή, θα πραγματοποιηθεί γύρω από το κέντρο της πόλης, και ο τερματισμός, στην κεντρική πλατεία, θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου! Οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν από τους διοργανωτές σκουφάκι του Αη Βασίλη και θα τρέξουν με σκοπό τη συγκέντρωση ελαιολάδου, για την ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής.

Πολιτισμός
Διπλής απόσταξης τσίπουρο στον Ίασμο
Η διαδικασία της απόσταξης του τσίπουρου είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Ιάσμου, αυτή την εποχή.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, Μόσχο Μυλωνά και όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, περίπου 25 είναι οι καλλιεργητές της Αμπέλου και παράγουν το γνωστό διπλής απόσταξης τσίπουρο Ιάσμου.
«Η καλλιέργεια της Αμπέλου στον Ίασμο ήταν πολύ διαδεδομένη μέχρι την υλοποίηση έργων αναδασμού και την εμφάνιση των νέων δυναμικών καλλιεργειών. Τα σπίτια τα έκτιζαν με κρασί που ήταν πιο άφθονο και πιο άμεσα προσβάσιμο, σε σχέση με το νερό. Την διαδικασία της απόσταξης την συνόδευαν με εδέσματα όπως γριβάδι και κεφαλόπουλο στο …κεραμίδι με άφθονες ιστορίες και πολλά γλέντια», σημείωσε ο κ. Μυλωνάς.
Σε ότι αφορά την διοργάνωση ενός φεστιβάλ και μάλιστα στην αυλή του Μουσείου Αγροτικής Ιστορίας του Ιάσμου, τόνισε πως δεν υπάρχουν ακόμα οι πόροι, ωστόσο σαν ιδέα παραμένει για υλοποίηση, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το ασχημόπαπο στην Κομοτηνή
Το ασχημόπαπο του Hans Christian Andersen σε σκηνοθεσία :Γιώργου Πουλή παρουσιάζει το μικρό θέατρο Λάρισας στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις έντεκα και μισή το πρωϊ και στις πέντε και μισή το απόγευμα. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο.

Πρεμιέρα στο Θέατρο Ανατολικά του Νέστου : «Κοιτάζοντας τον ουρανό»
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο θέατρο Ανατολικά Του Νέστου θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ».
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 20:00, από 12/11 στο θέατρο ¨Ανατολικά του Νέστου», Βελισαρίου 26
Τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων: 6948180583, 6973498913
Το “Κοιτάζοντας τον ουρανό” είναι μια σύνθεση κειμένων, ζωντανή απεικόνιση των καταστάσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο δάσκαλος Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα στα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στα σχολεία των εξαθλιωμένων περιοχών της επαρχίας της Νάπολης.

Σιωπηρή Άλωση
Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Αναστάσιου Λαυρέντζου με τίτλο: «Σιωπηρή Άλωση» θα παρουσιαστεί σήμερα στο κοινό της Κομοτηνής στη Λέσχη Κομοτηναίων στις επτά το απόγευμα.

Τζαμάλα στο Αρσάκειο
Για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακειου το «Ευθυμιον» θα αναβιώσει το έθιμο της ΤΖΑΜΑΛΑΣ την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 16:00. Θα ακολουθήσει Χορός στην Πλατεία.

Στην Κομοτηνή το ένα από τα 5άρια του Τζόκερ
Στην Κομοτηνή βρέθηκε το ένα από τα «πεντάρια» της χρυσής κλήρωσης του τζακ ποτ στο τζόκερ. Ο τυχερός παίκτης έχασε τον αριθμό τζόκερ και είχε πέντε επιτυχίες. Μετά τους φόρους, τα κέρδη του τυχερού ξεπερνούν τα 73.000 ευρώ.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, πετρελαιο θερμανσης, ειδήσεις, απεργια, ΑΔΕΔΥ, κυπρος, προσφορες, πετρελαιο, οαεδ, συμμετοχή, λυκειο, run, αμεα, δραση, χλμ, εμφάνιση, θεατρο, βιβλιοπωλείο, σχολεια, απεργια οπαπ, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, τζοκερ, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια αδεδυ, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, ημερομήνια, αη βασιλης, δημοκριτειο, αιμοδοσια, αμεα, κυπρου, πλαισιο, προγραμμα, χορος, ωρα, ασχημοπαπο, αφιερωμενο, βιβλιο, γινει, γινεται, δασκαλος, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, εθελοντικη αιμοδοσια, εθιμο, αιθουσα, ευρω, εμφάνιση, εξελιξη, εποχη, επτα, ετος, ιδεα, ιδιο, εκδοσεις, κιλα, κρασι, λεσχη, λυκειο, μικρο, μυλωνας, νερο, νομαρχια, παρουσιαση, πεμπτη, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σιταρι, σκηνοθεσια, σπιτια, τμημα, τσιπουρο, υλοποιηση, φεστιβαλ, χλμ, ωρες, αγωνας, αυλη, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κυριακη, run, τυχερος
Τυχαία Θέματα