Κομοτηνή – Εργαζόμενοι καθαριότητας: Σεβαστείτε την προσπάθεια ανακύκλωσης και στηρίξτε την

11:06 18/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεργείο Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής με το δικό τους απορριμματοφόρο. Καθήκον τους καθημερινό να περάσουν από τους «μπλε κάδους» της Κομοτηνής, να τους αδειάσουν και να τους τοποθετήσουν δίπλα στους υπόλοιπους. Αυτό το «δίπλα» φαίνεται πως χαλάει την προσπάθεια ανακύκλωσης στα πρώτα της ακόμη βήματα, καθώς μέσα στους μπλέ κάδους οι εργαζόμενοι βρίσκουν και απορρίμματα που δεν έχουν καμία απολύτως θέση εκεί.

Ο Δημήτρης Τίνας, η Δέσποινα Συγκελία και ο Σπάρτακος Καραγκιοζίδης

Ο Δημήτρης Τίνας, η Δέσποινα Συγκελία και ο Σπάρτακος Καραγκιοζίδης πιάνουν δουλειά στις τέσσερις το πρωί και

τελειώνουν όταν οι συνδημότες τους ξεκινούν από το σπίτι για να πάνε στη δουλειά τους! Δηλώνουν υπερήφανοι για την επαγγελματική τους ενασχόληση, αλλά προβληματισμένοι για την συμπεριφορά του κόσμου. «Δυστυχώς δεν παίρνουν στα σοβαρά την προσπάθεια με αποτέλεσμα να πετούν ό,τι θέλουν μέσα στους «μπλε κάδους»» δηλώνει ο Δημήτρης Τίνας προσθέτοντας πως κάθε άλλο παρά ανακυκλώσιμες συσκευασίες εντοπίζουν στο άδειασμα τους.

Αντί μόνο για: χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια, αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά, πλαστικές συσκευασίες, Λευκοσιδηρές συσκευασίες και καπάκια από πλαστικά συναντούν ρούχα, παπούτσια, φαγητά, ξύλα κ.α. Επιπλέον, στενάχωρη στιγμή, ο εντοπισμός εικόνων πεταμένες στους κάδους. «Δυστυχώς λείπει ο σεβασμός» δηλώνει η κα Δέσποινα και κρατά μια εικόνα της Παναγίας στα χέρια της.

Άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης. Τι κι αν η δουλειά τους είναι κουραστική και βρώμικη, εκείνοι νιώθουν ευγνωμοσύνη που την έχουν και που μπορούν να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες. Πριν βάλουν μπρος το απορριμματοφόρο για να συνεχίσουν την διαδρομή τους ακολουθώντας τα σημεία με τους «μπλε κάδους» της πόλης σπεύδουν να κάνουν μια ακόμη έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να συνεχίσουν την προσπάθεια της ανακύκλωσης.

Φώτο: Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα