Κομισιόν-Ιρλανδία: Υπό παραίτηση ο Επίτροπος Φιλ Χόγκαν για παραβίαση μέτρων κατά της πανδημίας

22:49 26/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φιλ Χόγκαν, στον απόηχο του σκανδάλου που ξέσπασε όταν ο 60χρονος πολιτικός συμμετείχε στο δείπνο της λέσχης γκολφ του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου, αψηφώντας τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με το Politico, η πρόεδρος της κομισιούν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα χρειαστεί να κάνει ανασχηματισμό στο πανίσχυρο Κολλέγιο των Επιτρόπων, ένα από τα σημαντικότερα όργανα της Κομισιόν.

Ο κ. Χόγκαν αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του στην Ιρλανδική

τηλεόραση.

Την περασμένη εβδομάδα, o Επίτροπος παρακολούθησε την εκδήλωση του Oireachtas Golf Society στο Clifden, με 80 ακόμη παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε να δώσει αναφορά για τις κινήσεις του στην Ιρλανδία από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με καταγγελίες την εβδομάδα μετά την άφιξή του στην Ιρλανδία από τις Βρυξέλλες αντί για την καραντίνα 14 ημερών εμφανίστηκε δημόσια σε εστιατόριο, μπαρ και βιβλιοθήκη καθώς και σε πολυτελές θέρετρο για γκολφ.

Πάντως, τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης παραθέτουν και την πληροφορία ότι από την επιστροφή του στις 31 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου ήταν σε απομόνωση, ενώ ακολούθησε έλεγχος για κορονοιό, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Πηγή:ΕΡΤ1

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα