Κόμι: «Ανίκανος από ηθική άποψη» ο Τραμπ να ασκεί το αξίωμα του Προέδρου

08:22 16/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ηθικά ανίκανος» να ασκεί το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Δεν πιστεύω τις ιστορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει ιατρικό πρόβλημα, ή βρίσκεται στα αρχικά στάδια της άνοιας», είπε ο Κόμι επισημαίνοντας: Δεν είναι ανίκανος από ιατρική άποψη. Πιστεύω

ότι είναι ανίκανος από ηθική άποψη να είναι πρόεδρος».

.@GStephanopoulos: “Is Donald Trump unfit to be president?”
@Comey: “Yes, but not in the way I often hear people talk about it…I don't think he's medically unfit to be president. I think he's morally unfit to be president.” #Comey pic.twitter.com/4eag9flFZ2

ABC News (@ABC) April 16, 2018

Με τουλάχιστον πέντε αναρτήσεις στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλεί τον Τζέιμς Κόμι «βύσμα» και «γλίτσα» και σχολιάζοντας όσα προδημοσιεύτηκαν πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο που υπογράφει ο πρώην διευθυντής του FBI, o αμερικανός πρόεδρος επανέρχεται στην έρευνα για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι Κλίντον αναφέροντας ότι είχε γίνει με «ηλίθιο» τρόπο.

Ο Κόμι «θα μείνει στην ιστορία ως ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ διευθυντής του FBI στην ιστορία, μακράν!», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ένα από τα πέντε οργισμένα μηνύματά του που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter εναντίον του πρώην επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας.

Με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ ο Κόμι καθαιρέθηκε την 9η Μαΐου 2017, ενώ το FBI ερευνούσε την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στην ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016 και τη Ρωσία για να επηρεαστεί η έκβαση των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς.

Ο Τραμπ αιτιολόγησε την αποπομπή στον τρόπο με τον οποίο το FBI χειρίστηκε την έρευνα για τη χρήση ιδιωτικού εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη Χίλαρι Κλίντον, όταν η δημοκρατική αντίπαλός του στις εκλογές ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών.

Το βιβλίο του Κόμι, υπό τον τίτλο A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership, στο οποίο ο πρώην διευθυντής του FBI σκιαγραφεί με βιτριόλι το πορτρέτο του Τραμπ -τον κατηγορεί πως έχει εμμονή με την εικόνα του και ελάχιστα τον ενδιαφέρει το κοινό καλό- κυκλοφορεί αύριο στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters,ABC

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα