Κλειστό το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής λόγω κρούσματος κορονοϊου σε μαθήτρια

10:37 22/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις διαφορετικές σχολικές μονάδες της Κομοτηνής δοκιμάζουν τις αντοχές τους στον κορονοϊο μετά από επιβεβαιώμενα κρούσματα σε έναν εκπαιδευτικό και σε δύο μαθητές. Ειδικότερα, κλειστό αποφασίστηκε να μείνει σήμερα το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μαθήτρια της Β’ Λυκείου.Σύμφωνα με δηλώσεις της προϊσταμένης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης, της κας Μαριγούλας Κοσμίδου στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές

Ιστορίες» από χθες αργά το βράδυ έγινε γνωστό και σήμερα αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του Σχολείου.

Επιβεβαιωμένο κρούσμα υπήρξε και στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής σε έναν μαθητή, όπου, από χθες αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας μόνο του τμήματος του μαθητή. «Είμαστε σε επικοινωνία με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας, τον κ. Λουκά περιμένοντας τις οδηγίες που θα δοθούν για την λήψη των απαραίτητων μέτρων» σημείωσε η κα Κοσμίδου προσθέτοντας ότι τόσο οι μαθητές και οι μαθήτριες, όσο και οι γονείς τους δεν θα πρέπει να οδηγούνται σε πανικό, αλλά να ακολουθούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας.

Είχε προηγηθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊου σε εκπαιδευτικό στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών, των γονέων και του προσωπικού στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής ζητά η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ μετά και το κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Όπως τονίζει επιβάλλεται να γίνει άμεσα επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ για διερεύνηση της διασποράς μέσα στη σχολική μονάδα με τεστ σε όλο τον πληθυσμό του σχολείου να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα