«Κλεισθένης»: Συμφώνησαν για πόρους, διαφώνησαν για απλή αναλογική (audio)

14:24 10/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ψήφισμα κατά πλειοψηφία κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συζήτηση των προτάσεων του ΥΠΕΣ για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του προγράμματος Κλεισθένης.
Ο πρόεδρος του σώματος, Χρήστος Μωραϊτης, τόνισε ότι υπήρξαν θέματα στα οποία συμφώνησε το σύνολο των παρατάξεων, όπως ο σύντομος χρόνος διαβούλευσης, οι σχέσεις με την αποκεντρωμένη και η ενίσχυση με πόρους και αρμοδιότητες ενώ διαφωνία κατεγράφη στο θέμα της απλής αναλογικής. Η στάση της πλειοψηφίας ήταν ότι δεν θα μπορούσε κάποιος να απορρίψει ένα σύστημα που εκφράζει με τον πλέον άδολο τρόπο

τη λαϊκή βούληση.

Από την πλευρά της μειοψηφίας, οι κ.κ. Σπύρος Σπύρου και Τάσος Σαλβάνος τόνισαν ότι οι αλλαγές θα έπρεπε να αφορούσαν την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με πόρους, προσωπικό και ανάσχεση των προβλημάτων που δημιουργεί ο παράλληλος θεσμός της αποκεντρωμένης Διοίκησης. Στο θέμα της απλής αναλογικής στάθηκαν και οι δύο κριτικά, θεωρώντας ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα λειτουργικότητας των πολιτικών οργάνων της αυτοδιοίκησης και γίνεται με στόχο να υπηρετηθεί η πολιτική συγκυρία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα