Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή σε όλη την Ξάνθη

16:21 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην επικράτεια των Δήμων τους έχουν λάβει οι Δήμοι Τοπείρου (από χθες ) Ξάνθης, Αβδήρων, Μύκης και ήδη έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις των περισσοτέρων.
Λίγο μετά τη 1.30 μμ ολοκληρώθηκε και σχετική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης υπό το Δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο με τη συμμετοχή των προϊσταμένων εκπαίδευσης, όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση και αποφασίστηκε – σε συννενόηση

και με τους άλλους Δήμους- η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε όλο το Δήμο.

Χιόνισε και εντός της Ξάνθης με την πόλη και τους οικισμούς του Δήμου να ντύνονται στα λευκά χθες. Σήμερα στην πόλη της Ξανθής αλλά και στους οικισμούς του Δήμου όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί με την φροντίδα των μηχανισμών του Δήμου και Περιφέρειας αλλά και της λιακάδας που επικράτησε όλη την ήμερα και έχουν λιώσει σχεδόν τα χιονιά
Στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης είναι ανοιχτοί οι κεντρική δρόμοι και στην περιοχή Σταυρούπολης αλλά και προς τον Δήμο Μύκης και τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ωστόσο και η Πολιτική Προστασία ΑΜ-Θ και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης συνιστούν την χρήση αντιολισθηρών αλυσίδων από το πρώτο χιλιόμετρο δηλαδή αμέσως μετά την έξοδο από την Ξάνθη και όσοι μετακινηθούν προς την ορεινή περιοχή οπωσδήποτε να έχουν αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους για χρήση οπού χρειαστεί.
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής περιοχής της Ξάνθης τελευταίες μέρες και ήδη ο Δήμαρχος της Μύκης ο Τζεμήλ Κάπζα τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει το άνοιγμα των δρόμων προς της απομακρυσμένες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα