Κλειστά σχολεία σε Λήμνο και Δυτική Λέσβο λόγω του χιονιά

21:04 17/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Στύψης, της Κάπης, της  Κλειούς, του Λεπέτυμνου, του Σκαλοχωρίου, της Βατούσας, της Φίλιας των Χιδήρων , του Μανταμάδο και της Συκαμιάς με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάχη Βέρρου, λόγω του παγετού  που προβλέπεται μετά την ισχυρή χιονόπτωση του Σαββάτου.

Επίσης στη Λήμνο με απόφαση Δημάρχου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί και για

λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.  Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, ενώ εφιστά την προσοχή σε όσους χρειαστεί να μετακινηθούν, καθώς υπάρχει μεγάλο φορτίο χιονιού στα κλαδιά των δέντρων και σε συνδυασμό με τον παγετό υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου γίνεται γνωστό, ότι λόγω των χιονοπτώσεων που πλήττουν το νησί , το εκχιονιστικό μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου από τις πρώτες πρωινές ώρες καθαρίζει το Επαρχιακό Οδικό δίκτυο ρίχνοντας αλάτι, όπου είναι απαραίτητο. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και να περιορίζονται στις απαραίτητες μετακινήσεις ιδιαίτερα κατά τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που προκύπτουν. Στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας λειτουργεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας επί 24ώρου και μπορείτε για οποιαδήποτε πρόβλημα να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2254351200.

The post Κλειστά σχολεία σε Λήμνο και Δυτική Λέσβο λόγω του χιονιά appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα