«Κλείνει» το Βενιζέλειο νοσοκομείο για τους επισκέπτες

18:30 18/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κλείνει» το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε ασθενείς που είχαν περάσει από την Ορθοπεδική κλινική. Επιτρέπεται πλέον μόνο ένας συνοδός ανά ασθενή, εφόσον το εγκρίνει ο διευθυντής της κλινικής, που πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσει αρνητικό τεστ της covid-19.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοίνωσε τα παρακάτω μέτρα:

-Απαγορεύεται η είσοδος στο νοσοκομείο. Όλες οι είσοδοι του νοσοκομείου θα παραμένουν κλειστές και προσβάσιμες μόνον με τις ειδικές ηλεκτρονικές

κάρτες εισόδου του εργαζόμενου προσωπικού.

-Θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνον ενός συνοδού ανά ασθενή, με γραπτή άδεια από τον διευθυντή κλινικής, και μόνον εφόσον είναι απόλυτη ανάγκη. Οι συγγενείς θα επιδεικνύουν αρνητικό έλεγχο rapid test, ο οποίος έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας.

-Οι αποκλειστικές νοσοκόμες ατομικής φροντίδας θα προσκομίζουν αρνητικό rapid τεστ (το οποίο έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας).

-Οι ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται στα τακτικά ιατρεία κατόπιν συνεννοήσεων με θεράποντες ιατρούς για follow up εξέταση, θα καταγράφονται σε ημερήσια λίστα από τον ιατρό που τους υποδέχεται (ραντεβού ανά 15-20 λεπτά) και θα εισέρχονται στο νοσοκομείο την ώρα του ραντεβού τους. Η τήρηση της λίστας και της ώρας προσέλευσης θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης στην είσοδο των τακτικών ιατρείων. Οι εξεταζόμενοι δεν θα κυκλοφορούν στους διαδρόμους, αλλά θα κάθονται – με την δέουσα απόσταση – στα καθίσματα των χώρων αναμονής.

Τέλος επισημαίνεται η επιτακτική ανάγκη της χωρίς καμία εξαίρεση ορθής χρήσης της μάσκας συνεχώς.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλείνει, Βενιζέλειο,kleinei, venizeleio