ΚΚΕ: Να ενταχθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

22:29 30/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και το αίτημα να ενταχθούν όλα τα παιδιά σε αυτούς είχε καταθέσει με σχετική ερώτησή της στη Βουλή, στις 21 Αυγούστου, η ΚΟ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Σταύρος Τάσσος και Θανάσης Παφίλης ρωτούν τους

υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας αν η κυβέρνηση προτίθεται:

– «να διασφαλίσει με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις τη διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια (εξεύρεση και ανέγερση κατάλληλων κτηρίων – την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού) για όλα τα παιδιά που είτε συμμετείχαν με αίτηση των γονιών τους στο πρόγραμμα και σήμερα δεν εγκρίθηκαν ή δεν βρίσκουν θέση σε δομή της περιοχή τους είτε έχουν κατάθεση αίτημα στους δήμους».

– Να πάρει έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των δήμων ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠΑΜΕΑ και ΚΔΑΠ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

– Να διασφαλίσει για όλους τους δήμους την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα και να προχωρήσει, επιτέλους, στη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Να διαθέσει κονδύλια για την ανέγερση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για Παιδικούς Σταθμούς και Νηπιαγωγεία που σήμερα λείπουν ανά τη χώρα με ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

– Με βάση το νέο κανονισμό λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, να διαθέσει έκτακτο κονδύλι προς τους δήμους προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες κτιριακές παρεμβάσεις να εναρμονίσουν τη λειτουργία τους με τους όρους και τις προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον εν λόγω κανονισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα