Κίνα: Έτοιμη προς παράδοση στην κυκλοφορία η μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου

11:29 23/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο. Πρόκειται για μια γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Τζουχάι και το Μακάο (HKZM), ένα έργο που κατασκευάστηκε πάνω από το νερό στο Δέλτα του ποταμού Περλ στη νότια Κίνα.

Η τεράστια γέφυρα συνδέει τρεις περιοχές, την καθεμία με το δικό της κοινωνικό σύστημα, οικονομική δόμη και γλώσσα. Η γνωστή και ως περιοχή του Μεγάλου Κόλπου περιλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ,

το Μακάο και εννέα πόλεις στη Γκουάνγκντονγκ. Στα σημεία όπου βρίσκονται τρία από τα μεγαλύτερα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου ζουν περισσότεροι άνθρωποι από τον συνολικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Χάρη στη γέφυρα, θα χρειάζονται πλέον μόλις 30 λεπτά για να κάνει κανείς τη διαδρομή από το Τζουχάι στο Χονγκ Κονγκ ενώ μέχρι σήμερα χρειάζονταν τρεις ώρες. Στο πλαίσιο κατασκευής της γέφυρας υλοποιούνται και άλλα έργα για τη βελτίωση και ενίσχυση του δικτύου μεταφορών των πόλεων. Το Χονγκ Κονγκ θα συνδεθεί με τρένο υψηλής ταχύτητας με το δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας ενώ μια σειρά από έργα υποδομών βρίσκονται υπό κατασκευή στο Δέλτα του ποταμού Περλ.

Η νέα γέφυρα μπορεί να αντέξει σεισμούς μεγέθους 8 βαθμών και μεγάλους τυφώνες, ενώ είναι χτισμένη για να αντέξει ένα αιώνα λειτουργίας. Για την κατασκευή της έχει χρησιμοποιηθεί τόση ποσότητα χάλυβα όση θα αρκούσε για την ανέγερση 60 πύργων του Άιφελ, ενώ το τσιμέντο που έχει χρησιμοποιηθεί φθάνει για να οικοδομηθούν 22 ουρανοξύστες Chrysler.

Η γέφυρα θα παραδοθεί επισήμως στην κυκλοφορία στις 9:00 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο φορέα για τη λειτουργία της HKZM, η γέφυρα Χονγκ Κονγκ-Τζουχάι-Μακάο, είναι η μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Kin Cheung

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα