Κίνα: Χαλάρωση περιορισμών στις πτήσεις μετά τις πιέσεις της Ουάσινγκτον

16:07 4/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Πεκίνο χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19 και επιτρέπει σε περισσότερες ξένες εταιρείες να εκτελούν πτήσεις στην Κίνα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για αναστολή πτήσεων κινεζικών αερομεταφορέων προς τις ΗΠΑ από τις 16 Ιουνίου.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

της Κίνας (CAAC) ανακοίνωσε ότι από τις 8 Ιουνίου περίπου 95 ξένες εταιρείες που θα πληρούν τα κριτήρια, θα μπορούν να εκτελούν μία πτήση την εβδομάδα προς μια πόλη της επιλογής τους.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει σε κινεζικούς αερομεταφορείς να πετούν προς τις ΗΠΑ από τις 16 Ιουνίου, ασκώντας πιέσεις στο Πεκίνο να επιτρέψει σε αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις.

Η CAAC εκτίμησε ότι από τις 8 Ιουνίου ο αριθμός των διεθνών πτήσεων θα αυξηθεί κατά 50 σε 150 ανά εβδομάδα, ενώ ο μέσος όρος των επιβατών θα αυξηθεί σε 4.700 από 3.000 σήμερα.

Όλοι οι αερομεταφορείς θα επιτρέπεται να αυξήσουν τον αριθμό των διεθνών πτήσεων από και προς την Κίνα σε δύο την εβδομάδα, εάν δεν βρεθούν στις πτήσεις τους επιβάτες θετικοί στον κορονοϊό για τρεις συνεχείς εβδομάδες.

Εάν κατά την άφιξη πέντε ή περισσότεροι επιβάτες μιας πτήσης βρεθούν θετικοί στον ιό, η CAAC θα απαγορεύει στην εταιρεία να προσφέρει υπηρεσίες για μία εβδομάδα. Εάν βρεθούν θετικοί 10 ή περισσότεροι επιβάτες, η αναστολή πτήσεων θα διαρκέσει για τέσσερις εβδομάδες.

Πηγή: Reuters

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα