Κηδεύτηκε ο γιατρός που δολοφονήθηκε

19:59 8/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα το απόγευμα, φίλοι και συγγενείς στον 62χρονο καρδιολόγο, Χριστόδουλο Καλαντζάκη, που δολοφονήθηκε, χθες το πρωί, από τον 37χρονο Βούλγαρο αστυνομικό, εραστή της συζύγου του. Η κηδεία του τελέστηκε στο χωριό Άγιος Στέφανος, της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας.

Ο δολοφόνος μαζί με τη σύζυγο του καρδιολόγου οδηγήθηκαν στις 6 το απόγευμα στον εισαγγελέα Λασιθίου, με την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση και πρόκειται να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.
Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης

δολοφονήθηκε χθες το πρωί, ενώ πήγαινε από τη Σητεία στο Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας, προκειμένου να εξετάσει ασθενείς του. Ο Βούλγαρος του είχε στήσει καρτέρι σε ένα σημείο του δρόμου στην περιοχή, Πιλαλήματα, και μόλις πλησίασε με το αυτοκίνητό του τον πυροβόλησε μια φορά, το θύμα τραυματισμένο σταμάτησε το αυτοκίνητο και κατέβηκε, και εκεί κυριολεκτικά εκτελέστηκε με άλλους τρεις πυροβολισμούς.
Τη σκηνή είδε ένας 73χρονος κάτοικος της περιοχής, που στην αρχή νόμισε ότι ο δράστης ήταν κυνηγός, και άρχισε να φωνάζει. Ο 37χρονος πέταξε την καραμπίνα μπήκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο και έφυγε για την Ιεράπετρα, όπου συνελήφθη λίγο αργότερα.
Στην αρχή κρατούσε αρνητική στάση, αλλά όταν τον ενημέρωσαν ότι στην καραμπίνα που βρέθηκε μέσα σε ένα λιόφυτο βρέθηκαν τα αποτυπώματά τους, ομολόγησε το έγκλημα.
Από την κατάθεσή του έγινε γνωστή η αιτία της δολοφονίας, που ήταν η ερωτική σχέση που είχε με την 38χρονη συμπατριώτισσά του, σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου. Είχε φτάσει την Παρασκευή αεροπορικώς στη Σητεία μέσω Αλεξανδρούπολης, συναντήθηκε με την ερωμένη του και σχεδίασαν τον τρόπο δολοφονίας του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καρδιολόγος είχε υποψιαστεί τη σχέση της συζύγου του με τον συμπατριώτη της, που ταξίδευε συχνά στην Κρήτη, και φαίνεται να είχε αμφιβολίες ακόμη και εάν ήταν εκείνος ο πατέρας του 3χρονου γιου τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα