Κι άλλη βάρκα στη Μυτιλήνη – «Τρέχει» για τη δομή καραντίνας ο Καρά Τεπές

15:02 20/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλλη μια βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε χθες το απόγευμα σε ακτή του δήμου Μυτιλήνης στην περιοχή της Γέρας. Πρόκειται για την Τρίτη βάρκα που φτάνει από τις αρχές της εβδομάδας στη Μυτιλήνης και η έκτη από τις αρχές του μήνα στο νησί.

Οι πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα το μεσημέρι στη δομή καραντίνας που βρίσκεται υπό διαμόρφωση μέσα στο δημοτικό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ.

Πρέπει να σημειωθεί

ότι είναι το μοναδικό κέντρο φιλοξενίας εντός του οποίου λειτουργεί,  δομή καραντίνας, πριν διαμορφωθούν καν οι συνθήκες και προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία και του υπόλοιπου κέντρου.

Την απόφαση είχε λάβει ο δήμαρχος Μυτιλήνης μετά την πίεση που δέχτηκε από τη λειτουργία τέτοιας δομής σε κτίριο στην περιοχή, καθώς θεωρήθηκε ως νέα δομή.

Το κέντρο στον Καρά Τεπέ όμως κλήθηκε να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» χωρίς να εξασφαλιστεί η κατάλληλη ετοιμότητα , δημιουργίας δηλαδή χώρου με σωστή περίφραξη, τουαλέτες και παροχή νερού, που να εξασφαλίζουν απόσταση από στους νεοφερμένους, για την αποφυγή διασποράς κορωνοϊού σε περίπτωση που κάποιος πρόσφυγας είναι θετικός, και αυτό δεν ήταν υποχρέωση του δήμου.

Ήδη στη δομή καραντίνας του Καρά Τεπέ φιλοξενούνται 50 Σύριοι που είχαν φτάσει τη Δευτέρα, και 27 Αφρικανοί  που έφτασαν την Τετάρτη. Όλοι τους αρνητικοί στον κορωνοϊό και όταν επαναληφθούν τα τεστ μετά από μία εβδομάδα και παραμείνουν αρνητικά, θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ της Μόριας όπως προβλέπεται.

Εκτιμάται πως ο δήμος Μυτιλήνης θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν υπάρξει κι άλλη βάρκα , καθώς ο χώρος στον Καρά Τεπέ, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες.

 

The post Κι άλλη βάρκα στη Μυτιλήνη – «Τρέχει» για τη δομή καραντίνας ο Καρά Τεπές appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα