Κι άλλη βάρκα με 57 πρόσφυγες και μετανάστες στην Πέτρα, αναστάτωση στους κατοίκους

12:01 23/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εν μέσω κορωνοϊού συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, χωρίς μέριμνα για το πού θα οδηγηθούν στη συνέχεια. Μετά τις τρεις βάρκες που έφτασαν χτες και τα 60 συνολικά άτομα , άλλη μια βάρκα με 57 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε το πρωί ανοιχτά του Σιγρίου.  Η βάρκα έβαζε νερά και χρειάστηκε η παρέμβαση του λιμενικού σώματος που πραγματοποίησε επιχείρηση διάσωσης και μετέφερε τους ανθρώπους στο λιμανάκι της Πέτρας . Όμως και εκεί υπάρχει  αναστάτωση καθώς με τα κρούσματα του επικίνδυνου ιού στην Τουρκία υπάρχει ανησυχία . Αυτή την ώρα αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο γιατρών

να μεταβεί στην περιοχή για έναν πρώτο έλεγχο των ανθρώπων αλλά δεν υπάρχει μέριμνα για το τι θα γίνεται με τους νεοεισερχόμενους.

Οι άνθρωποι που βγήκαν χτες, βρίσκονται στα σημεία που έφτασαν, οι μεν της Δυτικής Λέσβου στον Ασπροπόταμο σε μια σκηνή που στήθηκε για τους 35 ανθρώπους και από τις δύο βάρκες , και αντίστοιχα για τους 25 που βγήκαν στα Τσίλια Γέρας. Οι δήμοι δε θέλουν να υποδείξουν χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν προσωρινά και να γίνεται εκεί ο έλεγχος και η καταγραφή για να μην μονιμοποιηθεί η κατάσταση ενώ και οι αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση αφού οι νεοεισερχόμενοι  θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα λόγω της έξαρσης του ιού στην Τουρκία.

 

The post Κι άλλη βάρκα με 57 πρόσφυγες και μετανάστες στην Πέτρα, αναστάτωση στους κατοίκους appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα