Κέρκυρα: «Ταξίδι» στο διάστημα με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

12:31 18/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο που βρίσκεται στην Κέρκυρα, με την προβολή ψηφιακών παραστάσεων ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο), θα προσφέρει από σήμερα (Δευτέρα 18/3) σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» εικονικά στο διάστημα.

Μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο είναι μία ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου. Εντός του χώρου,

ο οποίος θα διαθέτει και καρέκλες για τους θεατές, θα πραγματοποιούνται ειδικές προβολές. Εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, την ημέρα θα γίνεται η παρατήρηση του Ηλίου. Το βράδυ, όσοι θέλουν θα μπορούν να παρατηρούν τον έναστρο ουρανό.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο θα βρίσκεται σήμερα (Δευτέρα 18/3) στο Γυμνάσιο Αχαράβης, στην Βόρεια Κέρκυρα. Αύριο θα εγκατασταθεί στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Μάρκου, την Τετάρτη (20/3) θα εγκατασταθεί στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας στην Τοπική Κοινότητα Αργυράδων και την Πέμπτη (21/3) θα εγκατασταθεί στην Πάνω Πλατεία Σπιανάδα της Κέρκυρας.

Οι προβολές -που είναι δωρεάν για το κοινό- έχουν τους εξής τίτλους- θέματα: «Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το σκαλοπάτι για τον πλανήτη ‘Αρη», «Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina», η «κατάκτηση» των άλλων πλανητών, ο Ήλιος ως «ζωντανό» άστρο, η Γη στο σύμπαν, η αναζήτηση της «σκοτεινής ύλης» και το «κλίμα της γης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα