Κέρκυρα: Τα σκουπίδια στο Δ.Σ, η εισαγγελάς στο Τεμπλόνι

19:08 27/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοψία στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η εισαγγελέας Μ. Τατάκη συνοδευόμενη από εκπροσώπους της επιτροπής κατοίκων μέσης Κέρκυρας που έχουν αποκλείσει το ΧΥΤΑ από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η κα Τατάκη προέτρεψε την επιτροπή κατοίκων να λήξουν την κατάληψη και να καταγγέλλουν τις όποιες παρανομίες εκτιμούν ότι συντελούνται στο χώρο. Επίσης τους ενημέρωσε ότι εντός 3 μηνών θα έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση της αναφοράς που είχε κατατεθεί το 2015 για

παρανομίες στο ΧΥΤΑ.
Στο μεταξύ τα μέλη της επιτροπής κατοίκων αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα λαϊκή συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων μέσης Χρ. Ουζούνογλου επεσήμανε ότι η κατάσταση στο Τεμπλόνι έχει φτάσει στο απροχώρητο και υπογράμμισε ότι η σύσταση της επιτροπής βγήκε μέσα από τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων συζητήθηκε και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο με πρωτοβουλία του Δημάρχου ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για την κατάσταση στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και ζήτησε τη γενίκευση της συζήτησης. Εκεί ασκήθηκε έντονη κριτική με βάση το περιεχόμενο της συνάντησης με τους Υπουργούς την προετοιμασία που έχει γίνει από πλευράς δημοτικής αρχής και την ολοένα αυξανόμενη πιθανότητα να εισπράξουν άρνηση από τον Υπουργό. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος χαρακτήρισε μέχρι και ύποπτη την κατάληψη του ΧΥΤΑ ακόμα και υποκινούμενη τη στιγμή που η συνάντηση στην Αθήνα έχει οριστεί σε δύο μέρες. Αυτό που θα απασχολήσει τη συνάντηση κατά τη γνώμη του κου Νικολούζου είναι αν θα μεταφερθούν τα απορρίμματα της Κέρκυρας στην Κοζάνη. Για τη συνάντηση αυτή τόνισε απαντώντας στην κα Υδραίου και στον Μπάμπη Χαραλάμπους έχει γίνει προετοιμασία χωρίς τυμπανοκρουσίες, επαφές και συζητήσεις.
Στην επιτροπή που θα μεταβεί στην Αθήνα αύριο το πρωί δεν θα συμμετάσχει τελικά η παράταξη Τρεπεκλή, ούτε και η παράταξη της ΛΑΣΥ ενώ η παράταξη της κας Υδραίου θα συμμετάσχει αλλά διατυπώνοντας πολλές αμφιβολίες για το αποτέλεσμα.

Παξοί

Στο μεταξύ στην πρώην χωματερή των Παξών παραμένουν τα απορρίμματα του νησιού καθώς δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από το ΣΥΔΙΣΑ σχετικά με το πότε και που θα μεταφερθούν. Ο δήμαρχος των Παξών Σπ. Βλαχόπουλος υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι θα πρέπει οι Παξοί να αποδεσμευτούν απο τον ΠΕΣΔΑ και να έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους και εκτός Κέρκυρας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης – Μαρία Παγκράτη

Keywords
Τυχαία Θέματα