Κέρκυρα: Τα εμπόδια της γραφειοκρατίας για κοπή χόρτων

14:07 1/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλα εμπόδια θέτει η γραφειοκρατία στο Δήμο Κέρκυρας, για μια ακόμη φορά, ώστε καθίσταται δύσκολο να εκτελέσει ακόμα και τις πιο απλές εργασίες. Το θέμα του καθαρισμού του οδικού δικτύου από τα χόρτα και τα καλάμια που έχουν καταλάβει, ακόμη και μέρος του οδοστρώματος σε πολλές περιπτώσεις, έχει μεταβληθεί σε αληθινή περιπέτεια. Οι διαμαρτυρίες των τοπικών συμβουλίων και των επιχειρήσεων της περιοχής Μέσης Κέρκυρας καταγράφουν επικίνδυνες καταστάσεις όπως για παράδειγμα ότι ο δρόμος για τον Άη Γόρδη έχει καταληφθεί από τα καλάμια στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας μέχρι τη μεσαία διαχωριστική γραμμή.
Σύμφωνα

με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Καρύδη, ο Δήμος από την πλευρά του, έχει επισκευάσει πρόσφατα ένα μηχάνημα – καταστροφέα που προορίζεται για την περιοχή Μέσης Κέρκυρας αλλά είναι αδύνατο να το χρησιμοποιήσει διότι δεν υπάρχει δημοτικός υπάλληλος χειριστής μηχανήματος. Αναζητώντας άλλες λύσεις ο κος Καρύδης βρήκε μια διάταξη σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται να αναλάβει το χειρισμό του μηχανήματος, εθελοντικά, και λόγω της αντιπυρικής περιόδου, κάποιος συμβασιούχος που θα έχει προσληφθεί από άλλο πρόγραμμα. Όμως ακόμη και αυτή η λύση απαιτεί έγκριση του ονόματος του εργαζόμενου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που εδρεύει στην Πάτρα. Ή άλλη λύση είναι να ανατεθεί σε εργολάβο αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επιτρέπει να ανατεθεί μόνο η εργασία του χειριστή, απαιτεί η εργολαβία να είναι «πακέτο» με το μηχάνημα. Η δημοπρασία θα γίνει τις επόμενες μέρες μόνο για μέρος των εργασιών που είναι απαραίτητες και αφορούν πολυσύχναστες δημοτικές οδούς που οδηγούν στη Γλυφάδα, τον Άη Γόρδη και τους Έρμονες.
Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και για την πρόσληψη ναυαγοσώστων στις τρεις αυτές παραλίες, πράγμα που είναι προϋπόθεση για την απόκτηση Γαλάζιας σημαίας. Πέρισυ δεν υπήρξε ενδιαφέρον στην προκήρυξη που δημοσίευσε ο Δήμος διότι ήταν μικρό το ποσόν της αμοιβής. Φέτος η Δημοτική αρχή προσπαθεί να αυξήσει αυτό το πόσον ώστε να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι. Στην περίπτωση που δεν έχει θετικό αποτέλεσμα η υπόθεση οι επιχειρηματίες του Άη Γόρδη έχουν δηλώσει ότι θα πληρώσουν απο την τσέπη τους. Ήδη στον Άη Γόρδη οι επιχειρηματίες έχουν πληρώσει την επισκευή του ξυλόδρομου της παραλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα