Κέρκυρα: Συνεχίζουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι

13:42 29/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρώτη μέρα σήμερα της εφαρμογής του νέου μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε πανελλαδικό επίπεδο.
Οι συμβολαιογράφοι της Κέρκυρας συνεχίζουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου τους Κώστα Γιαννακούρη, ο οποίος τόνισε ότι μόνο ο σύλλογος της Αθήνας σταμάτησε την απεργία ενώ και οι 8 υπόλοιποι σύλλογοι της χώρας επιμένουν. Κύριο αίτημα των συμβολαιογράφων είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας

των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία τονίζει ο κος Γιαννακούρης με τη σημερινή νομοθεσία ενώ με τον καιρό δημιουργούνται νέα προβλήματα. Ο νόμος Κατσέλη εκπνέει στο τέλος του 2017 αλλά στο μεταξύ έγινε παρωχημένος διότι αφορούσε την αρχή της οικονομικής κρίσης. Σήμερα μετά από 7 χρόνια κρίσης η φτωχοποίηση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχει προχωρήσει.
Επίσης ο κος Γιαννακούρης τονίζει ότι δεν είναι αληθινή η φήμη που έχει κυκλοφορήσει σχετικά με την εκποίηση ξενοδοχειακών μονάδων στην Κέρκυρα αντίθετα τα πραγματικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ακίνητα που βγαίνουν στους πλειστηριασμούς ανήκουν σε «φουκαράδες» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Τόνισε δε ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι η Κέρκυρα φαίνεται να έχει τα ακριβότερα ακίνητα από όλες τις περιοχές της χώρας σύμφωνα με τους καταλόγους του Υπουργείου Οικονομικών, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα