Κέρκυρα: Συνεχίζει η κατάληψη του ΧΥΤΑ, παρέμβαση Δημάρχου και Εισαγγελέα

09:52 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ και τους κατοίκους που έχουν προβεί στην κατάληψη του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου είχε χθες το απόγευμα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κα Τατάκη προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην κινητοποίηση που έχει προκαλέσει νέα συσσώρευση απορριμάτων στους δρόμους του νησιού. Οι κάτοικοι κάλεσαν την Εισαγγελέα να πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο, δηλώνοντας

ότι μόνο με δική της παρέμβαση θα λήξουν την κατάληψη.

Λίγη ώρα πριν, ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος παραχώρησε συνέντευξη τύπου με την οποία χαρακτήρισε τους καταληψίες «άτομα αγνώστου ταυτότητας» και τους κάλεσε να συμμεριστούν τους κινδύνους της πράξης τους για τη δημόσια υγειά, επιτρέποντας την υλοποίηση του σχεδιασμού της Δημοτική Αρχής για την αποκατάσταση του χώρου και την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.
“Είναι ο 6ος αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από την ημέρα που ανέλαβε η Νέα Δημοτική Αρχή” ανέφερε ο Δήμαρχος, “ πρόκειται για μιαν εκβιαστική πολιτική, που θέτει συνεχώς εμπόδια στην προσπάθεια του Δήμου να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού μας.
Ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ αυτή τη χρονική στιγμή, από μια ομάδα ατόμων, άγνωστου ταυτότητας, θέτει σε ομηρία την Κέρκυρα και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία και τη δημόσια υγεία”
Στην συνέχεια ο κ. Νικολούζος αναφέρθηκε στις ενέργειες, που έχει δρομολογήσει ο Δήμος, προκειμένου αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει την Κέρκυρα εδώ και πολλά χρόνια.
“Ο ΧΥΤΑ θα κλείσει άμεσα και θα αποκατασταθεί ο χώρος, χρειάζεται όμως ένα μικρό χρονικό, διάστημα μέχρι να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει, ο εξοπλισμός επεξεργασίας και δεματοποίησης, σύμφωνα και με την εγκεκριμένη ΜΠΕ. Σε αυτό το διάστημα χρειάζεται να εργαστούμε κάτω από ειρηνικές συνθήκες και όχι κάτω από τους εκβιασμούς των συνεχών αποκλεισμών του ΧΥΤΑ.” τόνισε ο κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα