Κέρκυρα: Συνάντηση Αυλωνίτη με τον περιφ. Διοικητή της Π.Υ.

12:34 10/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχο Ιωάννη Πανόπουλο, είχε ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπληρωτής τομεάρχης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Σκοπός της επικοινωνίας ήταν η ενημέρωση του βουλευτή σχετικά με τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου στην Π.Ε. Κέρκυρας, καθώς και η κατάθεση των αιτημάτων των Πυροσβεστικών Αρχών.

Διαπιστώθηκε πως κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο οι πυρκαγιές μειώθηκαν κατά 40% (181 πυρκαγιές το 2019 και 107 το

2020), και, επιπλέον, οι καμένες εκτάσεις κατά 37% (377 στρέμματα το 2019 έναντι 235 το 2020). Παρά τα ενθαρρυντικά νούμερα, προτεραιότητα έχει η συνεχής επαγρύπνηση και υποστήριξη της Υπηρεσίας, που έχει ενισχυθεί με τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων. Από αυτό συντονίζονται όλα τα θέματα σχεδιασμού, λήψης μέτρων και πρόληψης πυρκαγιών, και  γενικότερα η διαχείριση όλων των κρίσεων στις οποίες εμπλέκεται το Πυροσβεστικό Σώμα στα Ιόνια νησιά.

Ως εξαιρετικά πολύτιμος προκρίθηκε ο συντονισμός των ενεργειών με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικά των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, η συνεργασία με τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας -συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών-, η διασπορά όσο το δυνατόν περισσότερων περιπολικών  πυροσβεστικών οχημάτων στο νησί, η ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών, και ο συνεχής έλεγχος, με την απαραίτητη επιβολή διοικητικών προστίμων, όπου χρειάζονται.

Για την καλύτερη συνολική θωράκιση του νησιού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θεωρεί καίρια τη δημιουργία ενός Εποχικού Κλιμάκιου στη Βορειοδυτική Κέρκυρα και τη στελέχωσή του με εποχικό κατά τους θερινούς μήνες προσωπικό, κατ’ αντιστοιχία με το εποχικό κλιμάκιο στην Παλαιοκαστρίτσα, καθώς και τη μεταφορά του υφιστάμενου Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων σε καταλληλότερες εγκαταστάσεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα