Κέρκυρα: Στο ΠΔΕ η πολεοδομική μελέτη παλιάς πόλης

10:12 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την χρηματοδότηση της Ειδικής Πολεοδομικής Μελέτης για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας με 480.000 ευρώ, ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Το έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και φορέα υλοποίησης το Δήμο Κέρκυρας.
Η Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας προβλέπει:
•Τοπογραφική αποτύπωση αστικής περιοχής, σε έκταση 490 στρεμμάτων
•Κτηματογράφηση περιοχής αναδασμού σε έκταση 74 στρεμμάτων
•Ειδική

πολεοδομική μελέτη στα όρια της περιοχής μελέτης (261 στρέμματα)
•Ειδική πολεοδομική μελέτη ανάπλασης – ανασυγκρότησης περιοχής αναδασμού (74 στρέμματα) και
•Αρχιτεκτονικές καρτέλες για περίπου 1500 κτίρια.
Η μελέτη αναμένεται να ρυθμίσει μεταξύ άλλων θέματα: αναθεώρησης του ισχύοντος ρυμοτομικού σχεδίου, συγκρότηση ψηφιακού αρχείου με όλα τα κτίρια και ελεύθερους χώρους της Παλιάς Πόλης, ρύθμιση και ανάπτυξη χρήσεων γης και λειτουργιών σε δομημένους και ελεύθερους χώρους, ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων και καθορισμό χώρων στάθμευσης.
Η μελέτη αυτή προορίζεται να θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική εναρμόνιση της πόλης ως μνημείο και ως μιας σύγχρονης ζωντανής πόλης, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, κάνοντας λόγο για μια μελέτη ολοκληρωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού με ανάλυση και περιγραφή δράσεων, μέτρων και ενεργειών. Τα τελικά προϊόντα της μελέτης θα αποτελέσουν τα βασικά εργαλεία για την άσκηση της εξειδικευμένης πολιτικής προστασίας και ανάπτυξης του ιστορικού χώρου με την έννοια της διαχείρισης των πολιτιστικών, οικονομικών και κοινωνικών αγαθών που συνθέτουν την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα