Κέρκυρα: Σε σκληρές συνθήκες οι δικαιούχοι στις Εργατικές κατοικίες

14:46 6/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε έντονο ύφος απαντά ο ΟΑΕΔ, με νέα του ανακοίνωση, στο Δήμο Κέρκυρας σχετικά με το θέμα της κατασκευής του αποχετευτικού αγωγού των Εργατικών Κατοικιών στον Άη Γιάννη. Ο ΟΑΕΔ ζητά από το Δήμο είτε να παραδεχθεί με τον πιο επίσημο τρόπο – με απόφαση δημοτικού συμβουλίου – ότι δεν μπορεί να κατασκευάσει το έργο του αγωγού είτε να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με βάση την οποία θα χρηματοδοτεί ο ΟΑΕΔ

και θα εκτελέσει το έργο ο Δήμος.
Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση αντιδρά στις κατηγορίες του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Α. Φαιτά οποίος είχε κατηγορήσει τον ΟΑΕΔ για αθέτηση προφορικής συμφωνίας και εξαπάτηση των οικιστών. Ο ΟΑΕΔ αναφέρει ότι «ουδέποτε παρέλαβε από την ΔΕΥΑΚ εγκεκριμένη μελέτη του αγωγού αποχέτευσης, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Φαϊτάς. Πολύ περισσότερο δε που ο Οργανισμός, με βάση την προαναφερθείσα ΚΥΑ, απλώς χρηματοδοτεί το έργο και δεν έχει την αρμοδιότητα της κατασκευής του αγωγού.
Στο μεταξύ οι δικαιούχοι συνεχίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες την – εντός εισαγωγικών – κατάληψη τους, στα διαμερίσματα τους. ΧΘες όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τους Ανδριάνα Κοσκινά, ο εργολάβος έθεσε μεγαλύτερα εμπόδια στη διαμονή τους, τοποθετώντας αφρό στους αποχετευτικούς σωλήνες και διαμορφώνοντας σωρούς με χώματα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα