Κέρκυρα: Ψήφισμα των εργαζομένων στο Capo di Corfu για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης

18:33 23/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας πραγματοποίησε ενημερωτική συζήτηση το Σάββατο 21 Οκτώβρη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου CAPO DI CORFU το οποίο βρίσκεται ελάχιστες εκατοντάδες μέτρα απ τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Στο ξενοδοχείο αυτό εργάζονται 150 εργαζόμενοι, διαθέτει 1000 κλίνες. Σύμφωνα με το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα είναι η πρώτη τουριστική επιχείρηση που θα πληγεί απ την ενδεχόμενη λειτουργία του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

με σοβαρές συνέπειες και για τους εργαζόμενους.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Μετά την ενημέρωση οι εργαζόμενοι ομόφωνα εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον της επιχείρησης στην οποία εργάζονται και δηλώνουν την αγανάκτηση τους για τις μεθοδεύσεις του Δήμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Το κείμενο του ψηφίσματος αναφέρει μεταξύ άλλων:
‘’Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο CAPO DI CORFU εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τις αποφάσεις και τις μεθοδεύσεις του Δήμου Κέρκυρας , της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.
Το έργο του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια είναι άκυρο.
-Το ακυρώνει η πληγή που άφησε πίσω της στην τοπική κοινωνία το 2008.
-Το ακυρώνει η απόφαση της τοπικής κοινωνίας να αγωνιστεί και να παλέψει μέχρι εσχάτων για να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, για να μην καταστραφεί ο τόπος μας.
Αγωνιζόμαστε μαζί με το σωματείο μας και το λαϊκό κίνημα της Κέρκυρας,
ενάντια στην λειτουργία του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στα Μεσοράχια και παράλληλα διεκδικούμε σύγχρονη και οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμάτων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μαζί μας:
-Για το κλείσιμο της χαβούζας του Τεμπλονίου και την αποτροπή της λειτουργίας νέας χαβούζας στην Λευκίμμη.
-Για την απομάκρυνση των ιδιωτικών συμφερόντων απ την διαχείριση των απορριμμάτων
και την προστασία των θέσεων εργασίας με δικαιώματα .
-Για επιστημονική χωροθέτηση της διαχείρισης με συμφωνημένα κριτήρια και σύγχρονη ολοκληρωμένη διαχείριση σε όλα τα στάδια.’’

Keywords
Τυχαία Θέματα