Κέρκυρα: Προστατευτικούς υφάλους για τη Γαρίτσα προτείνει ο Κ. Μουτζούρης

14:31 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μόνιμες λύσεις αναζητεί ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας για την συντήρηση του πεζοδρομίου της Γαρίτσας ώστε να μην καταστραφεί για μια ακόμη φορά μετά την εκτέλεση της σημερινής εργολαβίας. Επίσης ο ΟΛΚΕ αναζητά και προσωρινή λύση ώστε να γίνει βατό για τους πεζούς το πεζοδρόμιο της Γαρίτσας πριν από το Πάσχα.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΛΚΕ Τάσο Κόλλια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΟΛΚΕ Σπύρου Στεφανίδη και του ιδίου, με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής

αρχής Λιμένων και καθηγητή λιμενικών έργων του Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη. Ο καθηγητής ήρθε στην Κέρκυρα διότι είναι μέλος του Τεχνικού συμβουλίου του Ιονίου Πανεπιστημίου το οποίο συνεδρίασε χθες.
Ο κος Μουτζούρης τόνισε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ ότι ακόμα και αν αποκατασταθεί το παραλιακό τείχος της Γαρίτσας, σύντομα θα ξαναγίνουν ζημιές λόγω του κυματισμού. Για το λόγο αυτό πρέπει να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό τείχος υφάλων που θα ανακόπτουν τη δύναμη των κυμάτων. Αυτό προαπαιτεί μελέτη, την οποία υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο ίδιος, δωρεάν, αφού πρώτα ο ΟΛΚΕ με τις υπηρεσίες του κάνει τις βυθομετρήσεις. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει άλλη εργολαβία, όποτε γίνει πλήρης ο φάκελος, με τις απαραίτητες άδεις κλπ.
Παράλληλα ο ΟΛΚΕ εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει προσωρινή αποκατάσταση του πεζοδρομίου ώστε το Πάσχα να διευκολυνθούν οι επισκέπτες. Για το λόγο αυτό, συμφώνησαν με τον σημερινό εργολάβο να κάνει ορισμένες εργασίες σε σημεία που δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα τις οποίες θα πληρώσει ο ΟΛΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα