Κέρκυρα: Περισσότερα από 400 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στην προσυνεδριακή διαδικασία

13:54 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 40 συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη της οργάνωσης της Κέρκυρας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το μέλος της τριμελούς γραμματείας του κόμματος Τάσο Τόμπρο. Το μέτρο ήταν 1 προς 10 επομένως ψήφισαν περισσότερα από 400 μέλη του κόμματος. Η εκλογή έγινε από ενιαία λίστα υποψηφίων, στα πλαίσια της πολιτικής ενοποίησης

του κόμματος και σταδιακής κατάργησης των συνιστωσών. Το ίδιο φαίνεται, από τα μέχρι τώρα μηνύματα, ότι θα ισχύσει και στις εκλογές, στο συνέδριο, για τη νέα ηγεσία του κόμματος. Οι πολιτικές τάσεις που διαμορφώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ, η προεδρική, η κίνηση των 53 και η Πλατφόρμα 2010, δεν εκφράστηκαν με ξεχωριστά ψηφοδέλτια αλλά παραμένουν ως ιδεολογικές.
Τα μηνύματα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κο Τόμπρο, από την διαδικασία της συζήτησης, ήταν ότι η κοινωνία δεν είναι δυσαρεστημένη από τις πολιτικές στον τομέα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, της παιδείας και της υγείας, είναι κοντά στην κυβέρνηση για τον πόλεμο που δέχεται από συμφέροντα αλλά μεταφέρθηκε το κλίμα που υπάρχει σχετικά με τις δυσκολίες του κόσμου στα οικονομικά και φορολογία και οφείλονται στη συμβιβαστική συμφωνία για την αποφυγή του Grexit. Οι οργανώσεις επισημαίνουν ότι πρέπει να επιταχυνθεί το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ότι αφορά το θέμα των συνεργασιών, ρωτήθηκε ο κος Τόμπρος, αν έγινε συζήτηση για ενδεχόμενες συνεργασίες με άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς και την ένταξη του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση. Απάντησε ότι είναι αρνητικό το κλίμα σε ενδεχόμενες συνεργασίες με κόμματα όπως το Ποτάμι αλλά ανοίγουν οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ για ανθρώπους που θα θελήσουν να ενταχθούν χωρίς να περνάνε από «Ιερά Εξέταση».
Σε ότι αφορά τα πεπραγμένα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, στην Κέρκυρα, δήλωσε ότι το κόμμα έχει την άποψη ότι πρέπει να μην παρεμβαίνει και να σεβαστεί την αυτονομία της αυτοδιοίκησης, αφού άλλωστε «όλοι θα κριθούν στις εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα