Κέρκυρα: Παρέμβαση Δ. Μπιάγκη για την λιτανεία του Αγίου

16:46 15/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής κ. Δημήτρης Μπιάγκη, με αφορμή τη λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα το Μεγάλο Σάββατος, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και αλληλογραφία με τους αρμοδίους φορείς για την εξαίρεση της Κέρκυρας από τις σχετικές περιοριστικές διατάξεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, ένεκα της μοναδικής ιστορικότητας και σπουδαιότητας της λιτανείας του Μεγάλου Σαββάτου, τονίζει σε ανακοίνωσή του, σας καλώ να προβείτε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε με ειδική

νομοθετική ρύθμιση, να επιτραπεί, η με ειδικά καθορισμένο αριθμό συμμετεχόντων σ’ αυτήν διενέργειά της εντός του Ναού του Ιερού Προσκυνήματος, κεκλεισμένων των θυρών και με ταυτόχρονη τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση προς το ποίμνιο. Η ευθύνη όλων μας είναι ιστορική. Οφείλουμε σαφώς να προστατέψουμε την δημόσια υγεία από την πανδημία που μας απειλεί, μα επιτρέψτε μου, διαφυλάττοντας παράλληλα την ιστορία και τις παραδόσεις ετούτου του τόπου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα